laringitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Majabo -> laringitis (27.7.2009 14:02:55)

Zanima me ali je laringitis povezan z alergijo?
našemu 14 mesečniku se je namreč pojavil že tretjič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Sem mislila, da je to bolj "zimska" zadeva, pa smo se z njo matrali danes ponoči [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
Sicer je mali alergik, dokazano samo na jace, beljak in rumenjak.

Kaj naj nabavim inhalator ali kaj?

Paštetka -> RE: laringitis (27.7.2009 20:46:30)

Alergija najprej udari ven z znaki na koži. Če se ne zdravi, pa se kažejo znaki že na dihalih. Astma, nahodi, pljučnice, torej tudi laringitisi ... 

Laringitis lahko povroči kakšen alergen (pršice, dlaka....), ki ga otrok vdihne, vendar glasilke lahko otečejo tudi še zaradi česa drugega.

Baje pri laringitisu pomaga vlažen zran. Da npr. v kopalnici narediš s tušem sauno in potem greš z otrokom noter in proba čim več tega vlažnega zraka vdihniti. Drugače pa antibiotiki.

sonja_ez -> RE: laringitis (31.7.2009 9:01:19)

Za laringitis pa res niso antibiotiki, lahko greš pred spanjem na inhalacijo v ZD. Vsaj mi tako delamo. 

*ANA* -> RE: laringitis (26.8.2009 9:12:33)

Lep pozdrav.
Naša skoraj 4 letna pupa je tudi alergik na jajca in mleko, je imela pa v zadnjem letu že 5 krat laringitis??
No pomagali smo si tako, da smo jo odnesli na svež zrak-hladilnik in v kopalnico ter tam naredili soparo.
V drugo pa sem kar v bolnico poklicala(tam sicer delam),pa so mi rekli naj jo na inhalacije prpreljem, tam je dobila inhalacije adrenalina  in dexametasona, pa je blo po 3 kratnih inhalacijah dobro.
Potem smo pa kupli inhalator, dobili zdravila in zdej ob laringitisu kar doma lepo poštimamo.
Je pa res nadležno to,našo pupo je prijel kašelj takoj ko se je ulegla in se ni in ni nehalo. No zdaj imamo ena dva mesca mir in upam da tako ostane.

TiaSara -> RE: laringitis (27.8.2009 22:04:19)

Moj edini znak alergije na pršico je bil zelo pogost laringitis. Kožo sem imela baje lepo. 

Stran: [1]