Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 30.5.2005 21:47:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa jaz ne vem, kaj je to? :grrr: A smo učitelji iz dreve padli in nas ravnatelji petregajo za naše službe ali kaj?:hudicek::(:grrr::grrr: Spodaj sem prebrala o tem, kako so nosečnici rekli, da je z novim šolskim letom več ne potrebujejo in me je resnično pogrelo. Tudi jaz - žal - poznam primer, kjer ravnatelj podaljšuje delavki službo za določen čas že ne vem koliko let (zdi se mi, da najmanj sedem, vendar nisem ravno prepričana v to). Ravnatelj ji kar naprej govori, da je ne more zaposlit za nedoločen čas, ker ima premalo število ur za njen predmet in ne ve, kako bo naprej za njeno službo. Na koncu ji vedno spraska še nekaj ur do polnega delovnega časa. A je to sploh legalno? A ne obstaja nek zakon, ki pravi, da če ti trikrat podaljšajo pogodbo, te morajo avtomatsko sprejet za nedoločen čas? Ali je res, da imamo v javni upravi glede tega zakona prehoden čas do leta 2007? Meni se to zdi prava svinjarija
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 30.5.2005 22:05:03
|
|
|
|
Gina
|
Evo, skutica, pa sem našla. Ne sme se. So v prekršku z zakonom. Kopiram iz pravne pisarne SVIZ-a: ZAPOSLOVANJE ZA DOLOČEN ČAS PO NOVEM Zakon o delovnih razmerjih, ki je stopil v veljavo 1. januarjem 2003 (v nadaljevanju ZDR) v 52. členu določa, v katerih primerih se sklepa delovno razmerje za določen čas. Za razliko od starega ZDR-ja ne dopušča več sklepanja delovnega razmerja za določen čas zaradi neizpolnjevanja pogojev za zasedbo delovnega mesta. Zaradi Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (Ur. l. RS 108/02), poznamo v šolstvu izjemo, saj je navedeni zakon v 109. členu določil, da se lahko v vzgoji in izobraževanju sklene delovno razmerje za določen čas največ enega leta tudi s kandidatom, ki ne izpolnjuje pogojev za zasedbo delovnih mest. OMEJITEV ZAPOSLOVANJA ZA DOLOČEN ČAS Novost, ki jo prinaša ZDR v 53.členu je tudi omejitev zaposlovanja za določen čas. Delodajalec lahko sklene delovno razmerje za določen čas z istim delavcem in za isto delovno mesto največ v trajanju dveh let. Izjema od tega pravila velja pri zaposlovanju tujcev ko gre za nadomeščanje delavcev in za zaposlovanje voljenih oz. imenovanih oseb. Jaz kaj drugega nisem našla, lahko pa še vprašaš na SVIZ.
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 30.5.2005 22:09:56
|
|
|
|
Gina
|
Zdaj pa reci, če nisem dobra. Našla sem tudi odgovor, kaj naj delavec, ki ga takole nat... naredi: PODALJŠEVANJE DELOVNEGA RAZMERJA ZA DOLOČEN ČAS Odg. V 53. členu pZDR je določeno, da delodajalec načeloma ne sme skleniti ene ali več zaporednih pogodb o zaposlitvi za določen čas z istim delavcem in za isto delo, katerih neprekinjen čas trajanja bi bil daljši kot dve leti, razen če gre za nadomeščanje začasno odsotnega delavca, zaposlitev tujca z delovnim dovoljenjem za določen čas, poslovodne osebe, voljene funkcionarje. Sedanji Zakon o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: ZDR) časovne omejitve ne vsebuje, v 17. členu tega zakona pa so določeni primeri, kdaj se sme skleniti delovno razmerje za določen čas. Če je delovno razmerje za določen čas sklenjeno v nasprotju z zakonom, lahko delavec zahteva prekvalifikacijo delovnega razmerja v delovno razmerje za nedoločen čas z zahtevo za varstvo pravic, vloženo na svet šole. Če je delovno razmerje za določen čas sklenjeno v nasprotju z zakonom, je pravna oseba v prekršku, delavec se lahko v končni fazi obrne tudi na inšpekcijo za delo.
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 7:38:33
|
|
|
|
Taša
|
Vse lepo in prav.. Nekaj je praksa nekaj pa teorija... Mojm :love: je pri privatniku zaposlen že 5 leto in to skoz za določen čas.. Mu podaljšuje.. Pa mu nihče nič ne more...
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 8:09:51
|
|
|
|
KIRA
|
to je pa zato, ker se ljudje pustijo šefom nategovat. delovno inšpekcijo pokličite in povejte (seveda anonimno, če mislite, da bojo težave), da prijhaja do nepravilnosti v zvezi z pogodbami o zaposlitvi in delovnimi razmerji, pa bojo šefi MORALI zadeve porihtat, ker te inšpekcije zelo rade nalagajo bajne kazni.... vem, ker sem bla poleg. hihiii9nebesa
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 9:36:02
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni ni jasno, do kje se ljudje vse pustijo nategovati. Pa ko bi vsaj vedeli svoje osnovne pravice, pa se niti za to ne pozanimajo. Danes ti nobeden ne da nečesa kar tako, iz dobre volje, za vse se mora vsak posameznik sam potrudit in si dobesedno izboriti. Dajte si malo pogledat Zakon o delovnih razmerjih. Se ga dobi na intern. strani od Ministrstva za delo (poglejte pod Dokumenti in zakonodaja - delovna razmerja in pravice z dela) www.sigov.si/mddsz in v Uradnem listu št. 42/2002. Verjetno bi ta zakon prišel prav tudi kakšni :nosecka:, ker vsebuje določila o porodniškem dopustu in nosečnosti oz. pravnem varstvu. Pa tisto, da kolegice ne more zaposliti za nedoločen delovni čas, ke rnima dovolj ur - LARIFARI. Bi jo pač zaposlil za nedoločen čas s krajšim delovnim časom.
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 16:08:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Gina, najlepša ti hvala za tvoje brskanje po internetu. Super si! :bravo:
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 21:39:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Se bojim, da bomo v šolstvu spet takratko potegnili. Tisto velja za vse ostale, razen za nas. Berite npr. http://med.over.net/phorum/read.php?f=147&i=1941&t=1941 ali katero drugo temo na tem forumu. V šolstvu je sklepanje verižnih pogodb za določen čas očitno dovoljeno do 2010.
|
|
|
|
Spet zaposlitev v šolstvu 31.5.2005 21:44:53
|
|
|
|
Gina
|
Ja, samo ona je ena in ista oseba, že 6x zaposlena za dol. čas. Jaz mislim, da so v prekršku, bom pa priobala še zakon poiskat. Bi se na njenem mestu vseeno obrnila na inšpekcijo zdaj. Ker je zdaj v prekršku. Saj ne vem, ali zdaj odgovarjam na post od Skutice ali tisti prejšnji, no skratka, za tiste, ki so sedaj takole zaposleni, morajo se pritožit dokler nekdo krši zakon. Te prehodne odločbe nimajo veljave, v tem primeru, ker gre za potrebe po delavcih. Zelo očitne (6-letne) potrebe.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?