Eko vrtiček (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Meggi -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:28:52)

Se mi zdi da smo enkart nekaj že debatirale o naših mini vrtičkih, ........

Zanima me če se katera spozna malo bolj o eko vrtnarjenju recimo, da se tak reče.

Imamo kar nekaj zelenice- travnika neki srednjega no, ne glih okol vrta mal več.

Nimamo živali da bi jim dali pokočeno travo za jest, škoda mi jo je pa kar tako ne vem skurit.

Neki sem slišala, da se okoli dreves polaga zavlago, na deponijo za gnoj (za dognojevanje na vrtu) sam jo je pa vseeno preveč sam za to. Pa tud ne vem kako je to kakovosten gnoj potem?

No, če se kateri da, prosim za več informacij.

Kaj š

Gina -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:43:36)

Jaz ne vem za sadne vrtove, ampak pri zelenjavnem vrtu pa dajo okoli rastlin zastirko, to je suho travo, zato da ne raste plevel, pa da zaščitijo izhlapevanje ob vročih dneh. Tudi to je del eko vrtov.

Anonimen -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:46:21)

Lahko pa pokšeno travo posušiš.. nato pa jo daš okorg jagod, da zadušiš plevel... čez pa črno folijo!

Anonimen -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:47:55)

črna folija je šit.ne vala.

Anonimen -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:50:43)

To bi pa Selena vedla. Mogoče bo jutr brala ;)

Gina -> Eko vrtiček (30.5.2005 21:56:57)

Mogoče pa ti bodo na tem forumu odgovorili:

http://www.rastline.com/index.php

Anonimen -> Eko vrtiček (31.5.2005 21:48:14)

Ja, lahko jo okoli dreves položiš, ampak pazi, da ne bo previsoko ob deblu. Raje sproti natrosi, ko se plast posuši. V bistvu služi za ohranjanje vlažnosti zemlje, je pa to smiselno le pri mladih drevesih.
Druga možnost je, da jo kompostiraš. Če kompostiraš samo travo, potem je nevarno, da se zlepi skupaj in zgnije in potem iz vsega skupaj ni nič. Travo je najbolje kompostirati skupaj z vejicami, saj je tako vse skupaj bolj zračno. Sicer pa itak na kompost spadajo različne snovi, ne samo trava.
Lahko jo pa posušiš in jo uporabljaš za zastirko na zelenjavnem vrtu. Če natrosiš svežo, jo natrosi v tankih plasteh in sproti dodajaj, ker se v nasprotnem primeru spet zlepi.

Je pa nevarnost pri travi taka:
če je pod sadnim drevjem, se rado zgodi, da se v njej skrivajo razni insekti, ki ti potem veselo obdelujejo drevesa;
če z njo zastiraš zelenjavni vrt, se ta zapleveli, če je tvoja trava pomešana s plevelom.

Tako da je po mojem še najboljša za na kompost. In za na kompost je ni nikoli dovolj... :)-

Stran: [1]