položaj glavice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Monni -> položaj glavice (25.7.2009 18:38:35)

Zanima me v kakšnem položaju imajo vaši otročički glavico v vozičku?

Moja je stara 1 mesec in 9 d, ter skozi daje glavico ali na levo ali na desno stran. Patronažna mi je rekla, da bi jo morala vsaj nekaj časa držati tudi ravno zaradi oblikovanja glavice, vendar mi to ne uspe. Podlagam ji s planičkami na vsaki strani, vendar vse odrine in glavico obrne.

Prav tako me zanima, kdaj ste začele otročke obračat na trebušček, da so krepili vratne in hrbtne mišice. Za darilo smo dobili igralno podlogo ki bi naj bila od rojstva naprej in na njej je pojštrček ki omogoča varno polaganje otroka na trebušček.




srček2007 -> RE: položaj glavice (25.7.2009 18:46:26)

ko je bil naš tok star smo vedno gledali da smo ga dajali vskič na drug bok spak, ko je bil buden pa je sam obračal glavo kakor mu paše je pa ležal na hrbtu.
kravice past pa je fino če ga začneš dajat čim prej, zato da se navadi, začneš pa malo in nato vsak dan dlje. po mojem mnenju je vaš  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zrel za kravice past.
lp




Anonimen -> RE: položaj glavice (25.7.2009 19:27:19)

tudi pri nas je otroček (star 2 meseca in pol) v vozičku še vedno v bočno ležečem položaju, če pa je zbujen, ga položim na hrbet, da se lahko zaigra.
v lupinici ima glavico naravnost ali pa rahlo obrnjeno v levo ali desno stran,... odvisno od tega, kaj je gledal, preden je zaspal. za glavico imam še vedno mehko oporo, tako da je kaj hudo niti ne more premikati.
ko ga nosim v traku (običajno ima glavico na moji levi) pa ima glavo vedno obrnjeno v levo, tudi če mu jo želim naravnati naravnost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , ker preden zaspi opazuje okolico.

v posteljici ga še vedno poležem na bok. (s tem, da mu hrbet podložim, da se ne prevrne na hrbet).

kravic pa pri nas ne pase pogosto, ker jih ne mara,... a ima kljub temu za svojo starost dovolj okrepljen vrat (se mi zdi, da mu pri tem pomaga položaj podiranja kupčka, ki ga izkoristi za razgled po okolju).




vanilla -> RE: položaj glavice (25.7.2009 19:31:44)

Naša je prva dva meseca bila seveda še bolj pri miru in je glavico tudi vedno mela na levi ali desni strani. Je imela kar podolgovato oblikovano zaradi tega in me je tudi malce skrbelo, da ne bo tako ostalo. Ko pa je začela lepše koordinirati glavo in jo sama obračati na vse strani, pa je tudi glavico sama večkrat držala ravno v vozičku in tudi doma v ležalniku. Zdaj pri treh mesecih ima lepo oblikovano in ni več sledu o tisti prvi "čolnasti" glavi. Ponoči pa več noče spati samo na boku, se prevali na hrbet, ne glede na to, kako jo podložim. Je pač že "prerasla" tisto, ko je bla samo pri miru. Tako da se ne sekiraj, ko bo dojenček glavico že bolje obvladal, jo bo že sam obračal na vse strani.

Pasenje kravic: naša tega res ne mara. To je zanjo najhujše trpljenje. Par minut vsak dan in to je to. Se rajši nese pokonci in ima glavico že lepo utrjeno. Pasenje kravic bo pri nas očitno malce kasneje, če sploh, kljub temu, da jo skušam vaditi. Ne mara in se dere, kot da bi se ji godila največja krivica na svetu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].





Stran: [1]