otroški dodatek (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Bela -> otroški dodatek (30.5.2005 16:22:38)

Še eno prašanje mam:
porodniška mi je potekla in ostrala sem brezposelna...zanima pa me kako naj uveljavljam otroški dodatek in v kakšni višini bil lahko bil.

Z partnerjem nisva prijavljena na istem naslovu in bi se prijavila kot mama samohranilka.
Zanima pa me sledeče...porodniški sva koristila oba, jaz 3 mesece, moj pa 4 mesece in ostalih 5 mesecev je šlo v dobroimetje.a ima vezo, to da sva koristila oba porodniški pri moji prijavi samohranilke in sem upravičena za otroški dodatek.
Ne spoznam se preveč na te zadeve, zato prosim za pomoč...hvala

tinatona -> otroški dodatek (30.5.2005 17:03:12)

Haj!

Če je on podpisu očetovstvo, potem se ne moreš prijavit kot samohranilka... Žal!

LP Tina :rozica:

Bela -> otroški dodatek (30.5.2005 17:22:58)

Pol pa nč, ker ga je podpisau:(...
kaj pa otroški dodatek, a ga sploh dobim, ker ma moj partner dokaj dobro plačo?

Bela -> otroški dodatek (30.5.2005 17:27:50)

...ma neki ne štekam:zmeden2:
Moja prijateljica je ločena, dobiva preživnio, otroški dodatek in je vseeno samohranilka...kako pa to?

tinatona -> otroški dodatek (30.5.2005 17:38:40)

Sej boš ti tudi dobila otroške doklade, samo bodo pač nižji. Jaz sem sama za vse in dobim dokladov 9000 - ker sem mela lani precej dobro službo.

*maja -> otroški dodatek (30.5.2005 17:41:11)

To nima nobene veze, če je očetovstvo podpisano. Ravno tako se lahko prijaviš kot samohranilka, vendar moraš potem še z očetom urediti preživnino...

Gina -> otroški dodatek (30.5.2005 17:57:29)

Moraš ga tožit za preživnino. Tega se ne da več urejati na socialni. Potem te obravnavajo kot samohranilko. Če ti ni zoprno partnerja zatajit za tistih nekaj jurjev...pa če ti ni zoprno, da bo otrok razlagal v vrtcu o očku in mamici, kaj ste skupaj počeli, ti boš pa kao samohranilka. Poleg tega te potem on ne more uveljavljati kot olajšavo pri svoji dohodnini. je za razmislit.

Anonimen -> otroški dodatek (30.5.2005 22:04:44)

Jojjjjjj...
Samohranilka ne moreš biti, lahko se prijaviš kot enostarševska družina.

Gina -> otroški dodatek (30.5.2005 22:15:18)

Meni se to vse zdi enako. V vsakem primeru se prikazuje, kot da je sama. Samo da ima v primeru enostarševske družine preživnino, v primeru samohranilke pa ne. Samo kako naj si izmisli, da je mož umrl ali se odselil v Afriko, ali kaj:)-:)- No, ampak v bistvu vsi vemo, o čem govori.:) Gekko, jaz te čisto razumem, ker je itak tole vse zelo mimo.

Bela -> otroški dodatek (30.5.2005 23:52:18)

hvala...bom še razmislila:)

india -> otroški dodatek (31.5.2005 19:12:23)

Bela, za informativni izračun otroških dodatkov pa greš na stran CSD Šiška, tam je en link.

Stran: [1]