ne jem drugege kot.... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

signum -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 15:51:21)

Moja mala skoraj 12 mesečna zgaga noče zadnje čase jesti nič drugega kot sveže sadje in zelenjavo, pa še ta mora biti v solati!
Včasih poje kakšen jogurt ali pa mlečno rezino, drugega pa čisto nič! Mesa niti pod razno, da o testeninah in rižu niti ne izgubljam besed.

Ali ima kdo podobne izkušnje? Se bojim, da ne dobi vsega s hrano, kar bi morali otroci njene starosti.

mehurčica -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 15:54:23)

Lahko ji v solato daš tudi kuhan-ohlajen krompir, koščke mesa, testenine, na koščke narezan sir...

Sicer se mi pa zdi to zelo vredu, da raje je to, kot pa da tega ne bi hotela in bi jedla recimo samo mlečne izdelke.

signum -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 15:59:41)

No way!

Že probala. Vse kar ni zelenjava gre po najhitrejšem postopku ven!

špelica -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 16:04:12)

Čestitam tvojemu malemu srčku, mislim, da se zelo zdravo prehranjuje in da ji ne manjka nič, še posebno, če ne izgublja na teži in se normalno razvija. Moje osebno mnenje in tudi sama se zelo trudim, da se pehranjujem podobno. Mojemu malemu osemmesečniku pa prav tako pripravljam tako hrano, brez nepotrebnih sladkarij(piškotov)ali maščob in preveč hidratov! Pa je zdrav kot riba, ima odlično kri(mu še nisem dala mesa)in stalno dobre volje!Ko bi vsaj trajalo!
LP!

signum -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 16:09:40)

Uuuuuuuuuh,
zdej sem pa pomirjena. Hvala Špelica!

Gina -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 17:53:10)

Ja, moj prvi je tako jedel, samo sadje in zelanjavo, in to surovo, krompir samo v kosih, pa občasno riž, rad je imel kruh. vse je jedel v zelo majhnih količinah, razen sadja kolikor ga je videl. Mesa ni probal, mleka in nobenih mlečnih izdelkov tudi ne, sladkarij tudi ne. To ni ne vem kako zdrava hrana. Bil je 7 let vseskozi bolan, najmanj 10x na leto. Kri je imel ves čas slabo, dokler ni meni film počil in sem začela zahtevat, da vsaj eno stvar iz krožnika pa vendarle poje, tudi če mu ni všeč. Odkar prakticiramo tako, je on zdrav in tudi kri je ok. Kaj pa vem, kaj lahko ti pri tako majhnem narediš. Čim več mu ponudi različnih reči, mogoče bo pa kaj vseeno probal, če bo velikokrat dobil ponujeno.

lin -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 23:26:46)

Mi imamo tudi problem s hranjenem.Še dober mesec nazaj je naša Lin pojedla kar si ji dal,kolko si ji dal in kadar koli si ji dal,zdaj pa komaj da kaj poje,pa ni fora v temu da nemara tega pa onega,ampak enostavno nič ji negre v rit.
Zajtrk z muko,pa sem probal že vse živo ji dat od sadja,čokolino in podobno,pašteto,sir.... malice sploh ne,kosilo komaj komaj,popol.malica spet ne pol pa za večerjo mogoče en puding ali jogurt:zmeden::zmeden:
Zdravnca je rekal da naj jo 14 dni opazujem in čene naj jo pripeljem.
Pije pa normalno,ne premalo ne preveč.
Pije vodo in ko res noče nič pojest ji dam en gosti sok da ji malo zapolni želodček.:zmeden::zmeden:

lin -> ne jem drugege kot.... (30.5.2005 23:27:56)

Ups, hitim pa mi malo nagaja tiskarski škrat:)-:)-

Stran: [1]