Paštetka -> RE: dvigovanje starejšega otroka (24.7.2009 10:52:57)
|
IZVIRNO SPOROČILO: biga Noseča sem 7 tednov, trenutno v fazi velikih slabosti in utrujenosti, ampak ker imam dveletnika, se ta seveda želi crkljati. Dostikrat se me oklene, naj ga dvignem ali pa zvečer, pred spanjem, imava navado, da ga za kako minuto ponosim v naročju, nato ga dam v posteljico. Kako je dejansko z dvigovanjem v nosečnosti? Nekje bereš, da ne smeš več kot 5 kg, drugje spet drugače. A je to dovoljeno v začetku nosečnosti, potem ne več? Verjetno je tudi odvisno od tega, če ima nosečnica kake zdravstvene težave, kajne? Jaz sem otroka normalno dvigovala celo nosečnost in je bil ravno toliko star. Prvorojenec se ne sme čutiti odrinjenega oz. biti za kaj prikrajšan, ker potem, ko sebo rodil 2. otrok, zna biti ljubosumen. Moj otrok se je do konca moje nosečnosti uspaval na meni, tako da mi je sedel na krilu in bil naslonjen na trebuh. Pa še čudovito mu je bilo, da ga je sestrica malo brcnila tu in tam. Tako se že od vsega začetka pripravlja na prihod. Pazi le, da ga kako naglo ne dvigneš in z kakšnim zasukom. Drugače pa normalno cartanje naprej s prvorojencem! Moj se je še včasih cel s komolcem naslonil na trebuh pa tudi kakšna brcika je bila v trebuh. Mene je moj G. pomiril z besedami, da je otrok v trebuščku fajn začiten in plava v vodi, kar vse skupaj ublaži pritiske na trebuh ali kakšen udarec tam do 7. meseca nosečnosti. Malce previdnosti je potrebno le v 9. tednu, ko je otrok že velik in ni toliko vode napram otroku - torej manj začite.
|
|
|
|