rižek (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

lex -> rižek (30.5.2005 14:01:13)

A mi prosim pomagate! Rada bi mu skuhala riž, pa ne vem kako. Ali ga je res treba zmleti v kavnem mlinčku pred kuho? Ali ga lahko kako drugače spasiraš? Ali ga lahko kuham kar v adaptiranem mleku? Hvala za vse nasvete!
:ups:
In veliko senčke:morje:

špelica -> rižek (30.5.2005 14:13:18)

Najlažje je kupiti riževo moko(brez glutena)in jo skuhat na vodi, bo najlažje pojedel, ko je še tako majhen!

bauci -> rižek (30.5.2005 15:24:42)

Midve sva začeli kar z rižem kot ga jemo mi odrasli (Spar, beli riž v škatli) in sicer zato ker me je v DM-ju ženska ful glupo gledala ko sem ji rekla da iščem riževe kosmiče (zanje sem prebrala na forumu). Ker ni bilo časa poiskusiti še kje drugje povprašat sem kar navaden riž skuhala, sicer ga kuham ful dolgo, zmikam s paličnim in lepo je. (Res je, da so včasih koščki, vendar midve nimava težav z njimi)

Mojca P. -> rižek (30.5.2005 20:03:52)

Bauci: v dm imajo kosmice iz rizeve sluzi, od Alnature, ki je njihova znamka. Grozno, da ti ni znala trgovka pomagat. Seveda teh ni treba kuhat, gre za podobno stvar kot vsi..linoti, ki jih zamesas v mleko.

Sicer smo pa mi riz najprej poskusli kar celega dat, pa ni sel dol in smo ga mogli miksat. Zdaj pa ze dolgo ni treba vec.
Poskusi kar normalnega na vodi nardit, ce ne bo sel dol, ga se vedno lahko zmeljes.
Drugace pa niiikooli ne prekuhavaj adaptiranega mleka. Enkrat ga lahko pogrejes, zavreti ti pa ne sme...baje sledi driska ipd.:rozica:

Stran: [1]