Freya88 -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (3.9.2010 12:46:31)
|
IZVIRNO SPOROČILO: anity_1 Meni je G in tudi zravnik priporočal, naj se cepim proti raku na materničnem vratu in sicer iz razloga, ker sem že imela genitalne bradavice - to pa je že ta HPV virus, ki povzroča raka na materničnem vratu.. Sicer sem se pozdravila teh bradavic, ampak mislijo, da je vseeno malo večja možnost, da zbolim.. Ampak jaz sem tudi polna pomislekov.. Pomislekov zaradi tega, ker ti pri vsakem cepljenju vbrizgajo virus (sicer neaktiven - ali kako se že reče) in se malo bojim, da bi potem postal aktiven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Zdaj je že kar nekaj asa, kar razmišljam o tem, in mislim, da se bom tudi jaz mogla čimprej odločit, ker drugače ne bo možno zaradi let.. Glede tega ti ni treba met pomislekov... tudi ko si bila cepljena proti mumpsu, ospicam, mogoce tuberkolozi itd. se cepivo ni spremenilo v virus. Pri cepivih so ponavadi drugi dejavniki tveganja, recimo alergicna reakcija... Je pa tako, da vedno ko pride vem novo cepivo... se najdejo ljudje ki so proti in tisti, ki so za. Se se spomnis koliko polemik je bilo na temo cepiva proti gripi? Ampak glede na to, da bo tole cepivo proti raku maternicnega vratu postala stalnica za cepljenje mladostnic... mislim da ne bi smelo biti vecjih problemov?? LP:)
|
|
|
|