Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Bambincy -> Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 8:57:32)

Pozdravljene!

Zasledila sem, da so znižali cene cepiva proti raku na materničnem vratu. Kaj menite o tem? Se je katera že cepila? Se je smiselno cepit?
Stara sem 25 let, brez otrok. Bris je bil v mesecu marcu brez posebnosti, naročena čez 1 leto.

Se mi splača? V bistvu ne vem kaj veliko o tem, tukaj pa vem, da ste na podlagi izkušenj nekatere že strokovnjakinje zato se obračam na vas, preden zavijem do ginekologinje:)

LP!

alda -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 9:08:36)

sama sem proti ceplenju in se ne bom cepila , prav tako ne svoje 11letne šjore!
Zakaj?
Zato, ker študije o varnosti so mi bolj tako tako[sm=zmeden.gif]
in glede na to, da je naša ginekološka- preventivna služba zelo dostopna se mi zdi bolj primerno, da grem 1x na leto na preventivni pregled [sm=bravo.gif]

ja.so pa jih- naše šjore v Zd na enem predavanju o spolnosti že filali o tem ko pomembno je to cepljenje in mi je naš genij zrecitiral vse + o cepljenju bolj kot Zdravljico...skor kot kak dohtar [sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif][sm=smiley36.gif]

Nobeden -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 13:38:54)

A vi hodite vsako leto na pregled? Pri nas naročajo samo vsake tri leta.

hubi -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 14:42:16)

Vmes greš na pregled samoplačniško.

tajtaja -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 14:54:44)

KOliko je pa ta nova cena???? Ker jaz mam dve punci za cepit, tretja pa zraven rase. In nimam pomislekov, ker sem ne glede na to, da sem mela redne letne kontrole (pred časom so bile letne) zbolela za to boleznijo, ugotovili pa so mi jo v začetku tretje nosečnosti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Seveda je bil poseg možen po nosečnosti, zmes pa groza, strah....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].
Po nosečnosti pa konizacija!
Bi jim rada to prihranila, ker očitno že letne kontrole niso povsem izključile razvoja bolezni, kamoli triletne kontrole.

uwaga -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 16:01:40)

Samo vprašam!
A niso imeli ideje, da naj bi bilo uvedeno brezplačno cepljenje za šolarke?!
Jaz bom svojo bejbo spravla na cepljenje.

anajmad -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (22.7.2009 20:41:02)

Jst sem pa dala svojo hči cepit in tiste "štorije" o nevarnosti cepiva so mal za lase privlečene. Takrat,ko se je moja cepila je bila starost nekje do 26. leta. Jst ti priporočam,ker "štorija" potem ,če se bojiš ne bi bila z dobrim izzidom.

nuska23 -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (21.8.2010 11:56:45)

nekaj me zanima....cepla sem se proti raku na materničnem vratu!  kdaj po cepljenju načrtovat dojenčka...oz. zanosit?  kakšno imate mnenje?

Freya88 -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (31.8.2010 18:52:08)

Meni osebno se zdi, da je to cepljenje drago... potrebujes tri doze v casu enega leta, vsaka posamezna doza pa je 130€... torej 390€ za cepivo, ki ne zaščiti popolnoma? Ne hvala...!
Je pa res, da ce bi imela moznost se cepiti zastonj, bi se takoj!!

Bambincy cetudi se ne bos cepila sedaj, so cene cepiv ponavadi znizane okrog decembra (ponavadi je dve dozi + ena zastonj) ko dajo kao bozicne in novoletne popuste... takrat je fajn cepit tudi proti recimo rotavirusu...!
tajtaja zastonj je za solarke mislim da v osmem in devetem razredu?
nuska23 ... mislim da cepivo nima nobenega vpliva na tvojo bodoco nosecnost... lahko pa za vsak slucaj povprasas svojo ginekologinjo!

Drugace pa je moznost cepljenja z dvovalentnim ali stirivalentnim cepivom... zato ko se odlocate o tem, priporocam predhodni posvet pri ginekologinji!:)

Pa lep dan!:)

anity_1 -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (3.9.2010 6:05:06)

Meni je G in tudi zravnik priporočal, naj se cepim proti raku na materničnem vratu in sicer iz razloga, ker sem že imela genitalne bradavice - to pa je že ta HPV virus, ki povzroča raka na materničnem vratu.. Sicer sem se pozdravila teh bradavic, ampak mislijo, da je vseeno malo večja možnost, da zbolim.. Ampak jaz sem tudi polna pomislekov.. Pomislekov zaradi tega, ker ti pri vsakem cepljenju vbrizgajo virus (sicer neaktiven - ali kako se že reče) in se malo bojim, da bi potem postal aktiven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]  Zdaj je že kar nekaj asa, kar razmišljam o tem, in mislim, da se bom tudi jaz mogla čimprej odločit, ker drugače ne bo možno zaradi let.. 

Freya88 -> RE: Cepljenje proti raku na materiničnem vratu? (3.9.2010 12:46:31)

IZVIRNO SPOROČILO: anity_1

Meni je G in tudi zravnik priporočal, naj se cepim proti raku na materničnem vratu in sicer iz razloga, ker sem že imela genitalne bradavice - to pa je že ta HPV virus, ki povzroča raka na materničnem vratu.. Sicer sem se pozdravila teh bradavic, ampak mislijo, da je vseeno malo večja možnost, da zbolim.. Ampak jaz sem tudi polna pomislekov.. Pomislekov zaradi tega, ker ti pri vsakem cepljenju vbrizgajo virus (sicer neaktiven - ali kako se že reče) in se malo bojim, da bi potem postal aktiven [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]   Zdaj je že kar nekaj asa, kar razmišljam o tem, in mislim, da se bom tudi jaz mogla čimprej odločit, ker drugače ne bo možno zaradi let.. 

Glede tega ti ni treba met pomislekov... tudi ko si bila cepljena proti mumpsu, ospicam, mogoce tuberkolozi itd. se cepivo ni spremenilo v virus. Pri cepivih so ponavadi drugi dejavniki tveganja, recimo alergicna reakcija... Je pa tako, da vedno ko pride vem novo cepivo... se najdejo ljudje ki so proti in tisti, ki so za. Se se spomnis koliko polemik je bilo na temo cepiva proti gripi? Ampak glede na to, da bo tole cepivo proti raku maternicnega vratu postala stalnica za cepljenje mladostnic... mislim da ne bi smelo biti vecjih problemov??

LP:)

Stran: [1]