kako je pri porodu? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Sugy -> kako je pri porodu? (30.5.2005 10:57:29)

Nisem še nikjer zasledila, pa me zanima:

- ali si pri porodu slečena oz. oblečena v kaj? Verjetno ti noge pokrijejo, kaj pa zgoraj?

- a je možno, da te pri britju kaj porežejo (tega me je ful strah)

- ko rodiš, ti dajo otroka avtomatsko na trebuh, k prsim, ali moraš reči?

Hvala za odgovore!

Erdbeere -> kako je pri porodu? (30.5.2005 11:01:17)

- pri porodu si oblečena v eno spalno srajčko....se pravi skoraj slečena

- nisem še slišala, da bi katero pri britju porezali

- otroka ti avtomatsko dajo na trebuh, potem mu prerežejo popkovnico (ko prebereš številke na zapestnici in mu jo dajo otroču ter tebi na roko, potem ga malo umijejo, zvagajo, oblečejo ter ga dajo mamici za cartanje, potem pa pride ena teta pa ga se poskušaš podojit 9nebesa

N&N&D -> kako je pri porodu? (30.5.2005 11:07:30)

- pri porodu imaš samo haljo, ki se jo nosi v porodnišnici. Če rodiš pozimi, ko je mraz, je dobro vzeti s sabo kakšne tople nogavice, ker je mene zeblo v noge.

- slišala sem, da nekatere tudi porežejo. Če imaš možnost se pobrij sama. Mene je po porodu bolelo zaradi šivov, tako da ne vem kako je bilo z britjem.

- ja ko rodiš dobiš otroka na trebuh, nato pa ga umijejo in oblečejo, nakar ga dobiš nazaj k sebi.

lp

Erdbeere -> kako je pri porodu? (30.5.2005 11:17:41)

Evo sem se spomnila...tud če rodiš poleti, je dobro imeti nogavice s seboj, ker mene je po porodu v porodni sobi grozno zeblo v noge in ne vem kaj bi bilo, če ne bi imela nogavic

Anonimen -> kako je pri porodu? (30.5.2005 11:43:17)

Mene je tud zeblo v noge :grrr:
Pa dojit mi jo tud noben ni prinesu... sem se mogla dret po celi porodni, da me je ena sestra porajtala in mi jo prinesla... vsa začudena, kot da sem ravnokar prosila za leteči krožnik :hudicek:

Anonimen -> kako je pri porodu? (30.5.2005 12:14:07)

Jaz sem slišala, da v mb moreš povedat če hočes :duda: imet na trebuh takoj po porodu:zmeden:bomo vidli:)

mdrevensek -> kako je pri porodu? (30.5.2005 13:18:03)

Draga sugy!

V lj imas pri porodu obleceno spalno srajco, jaz sem rodila konec novembra, pa mi je bilo vseeno tako vroce, tudi kasneje v porodnisnice, da sploh nisem uporabila mojih novih nogavick, ki so bile namenjene za porodnisnico.Bolj ko pa so popadki mocni, bolj ti je vseeno kaj imas na sebi; saj pri meni je bilo tako.
Britje ni ne vem kako prijetno, a glede na klistir pravi luksus.
Meni so dali vse tri otrocke vedno takoj na trebuh.
drzi se in cim lepsi porod.

lp, md

pat -> kako je pri porodu? (30.5.2005 13:40:00)

mdrevensek ojoj!kaj si imela trojčke?? uauu...js sm si vedno želela dvojčke, zdaj pa ko me je nosečnost mal(al pa kr fejst)presenetla pa se kr bojim, da še z enim ne bi šlo... ker še čakam na prvi pregled, me :love: še kr zeza, da bomo dobili 2:duda::zmeden2:

pat -> kako je pri porodu? (30.5.2005 13:41:00)

al pa si že verjetno 3 mamica? sm mal rdovedna9nebesa

mdrevensek -> kako je pri porodu? (30.5.2005 21:12:24)

joj, ne, nimam trojckov. imam tri otroke, ki so stari skoraj 12, skoraj 10 let in enega pikca, ki je imel prejsnji teden 6 mesecev. S trojcki bi pa bilo kar zanimivo.
Vse lepo med nosecnostjo in porodom vsem, ki vas to se caka.
lp, md

Anonimen -> kako je pri porodu? (8.6.2005 11:33:22)

Moji odgovori:

- pri porodu si oblečena v bolnišnično spalno srajco. Mene je zeblo ko :hudicek:, ampak verjetno zato, ker sem imela vročino. Po porodu pa so mi skoraj noge zmrznile. Od adrenalina se cela treseš.

- brili me niso, ker je to moj :love: že doma zrihtal.

- jaz sem izrecno napisala v pismu porodnih želja, da želim otročka takoj na trebuh, a mi babica ni hotela ustreči. Šlo je za to, da se je mali napil plodovnice in je imel zamašene vse dihalne poti. Po zdravničinem ukazu mi ga je dala le toliko, da sem začutila tisto toploto živega bitja, ki je neverjetna. Trajalo je le sekundo, pa ga je že odnesla, a se mi je za vedno vtisnilo v spomin. Tako da, če je z otročkom kaj narobe, ti tega ne bodo naredili.

Stran: [1]