KatMat -> RE: Katera sploh še rodi-"po starem"? (21.7.2009 14:11:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 IZVIRNO SPOROČILO: KatMat IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78 Mislim kake tumarije ene pišete... da bi šla naravno rodit zato ker bi rada drugim dokazala da sem borka, da sem pogumna in ne vem kaj še vse... jaooo... Kako boli zob ne veš dokler te ne začne boleti in isto je pri porodu, pa še to pozabiš v nekaj mesecih. Sama sem zelo rada poslušala grozljive porodne zgodbe, ampak ker nisem neki paničar in se ne vstrašim neznanega, sem se vedno samo nasmejala, ko je katera povedala kaj hudega... Rodila sem z umetnimi popadki, saj so mi porod morali sprožit in sem bila pogumna ter zavrnila EA...no po dveh urah bolečin sem prosila če jo lahko vseeno dobim, pa je babičar rekel da je že prepozno. No in rojevala sem malo več kot 4 ure...ker je že dolgo od tega, ti lahko sedaj rečem da bom naslednjič spet šla naravno... In seveda lahko ene pametujejo kako porod sploh ne boli, ampak res je, imamo različno intenzivne popadke in ena ki ima popadke spredaj se ne more primerjat s križnimi popadki (by the way popadki so bili tak boleči, da sem imela občutek da imam ritno luknjo veliko za nogometno žogo in da mi bo glih-glih vse drobovje ven padlo). Pa velikost otroka tudi nima nobene veze s tem da popadki manj ali pa bolj bolijo. V glavnem sin je imel 4kg in če se ne bi zataknil s trebuščkom (ja tudi metali so se mi na trebuh da so ga ven tišali) bi rodila še prej. kako bo katera rodila je meni res vseeno me pa pogreje recimo to, ko so kolegico prepričevale ene punce naj gre rodit z EA, pa same še sploh nimajo otrok. Rojevala je 16-ur, po 8-urah so ji EA izklopili, ker niso vedeli če se zaradi tega mala ne spušča...če ne bi bila na EA, bi jo verjetno dali na CR, rodila je vakumsko... Pa še to...nekatere pravijo da sam porod ne boli...mene je ful...nekatere porod pojstlice sploh ne čutijo...sama sem uro po rojstvu sina dobila tak močen popadek, da me je skoraj z mize vrglo in sem porodila še to...in bolečina ni bila nič manjša kot pri porodu sina...bila sem tudi ful šivana, pa so bili le-ti najmanši problem... ta je tud krepka...no dej logika....kaj ma ea z tem ali se malcek spusti ali ne...obrazlozi S tem nima veze, ampak niso vedeli če zaradi tega ker ne čuti popadkov ne more dovolj dobro sodelovat. Bila je že čisto odprta, mala pa se še sploh ni spuščala...a sem sedaj vredu napisala? Logika? kaj ma pa ona za sodelovat pri spucanju otroka????a mislis da ga ti spustis??oprosti,ampak se vedno ne vem kaj je tuki ea kriva??
|
|
|
|