peta bolezen in nosečnost (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

TomTaylor -> peta bolezen in nosečnost (20.7.2009 21:22:03)

Hčerka ima potrjeno peto bolezen, ki je za nosečnice oz. za plod zelo nevarna.  Sem v zadnji tretjini nosečnosti in mi ni znano ali sem to bolezen sama že kdaj prebolela. Zanima me, ali je katera bila v podobni siutaciji? Me mora zelo skrbeti, ali me lahko skrbi malo manj (glede na to, da grem skoraj proti koncu z nosečnostjo??)

MAŠKA -> RE: peta bolezen in nosečnost (20.7.2009 22:15:35)

Si mi dala mislit, ker sem sama noseča in imam otroka v vrtcu, zato sem šla brskat na MON. Je lahko nevarna, vendar, če si čisto proti konci, ne več, ker traja vsaj 6 tednov da se okuži plod... no tukaj si lahko preberš v bistvu vse o tej bolezni:

http://med.over.net/forum5/search.php?19,search=peta+bolezen,page=1,match_type=ALL,match_dates=0,match_forum=THISONE

HHH -> RE: peta bolezen in nosečnost (21.7.2009 10:33:42)

Starejša hčerka jo je imela, ko sem bila jaz noseča. Testirali so me in ugotovili, da sem jo sama že nekoč prebolela, čeprav nisem vedela za to. Ginekologinja pa mi je povedala, da v pozni nosečnosti ni noben problem, če jo dobiš. Plodu škoduje enako kot vsaka druga viroza, torej nič posebnega. Kako pa je v zgodnji nosečnosti pa ne vem. Mislim, da se ne rabiš bati.

Stran: [1]