zamašena ušeska (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

livia -> zamašena ušeska (20.7.2009 13:40:59)

Stari smo 17 mesecev. Baje ima naša tamala zelo veliko ušesnega masla. Zdavnica mi je rekla naj uporabljava parafinsko olje. Ko sem ji ga dala vso olje ven steče in se mi zdi, da je bolj mastna po laseh, kot da bi kaj ven prišlo.
Kako naj ji očistim ušeska???
Nekje sem brala, da je treba to olje segreti na telesno temperaturo. kako to narediti? Naj ga nam v mirkovalovko?
Audispreja se na upam uporabljati pri tako majhnih.
Vsaj nasvet bo dobrodošel.

ledenaa -> RE: zamašena ušeska (20.7.2009 13:44:35)

Mojemu ko se je uho zamašilo so v zdr. domu v veliko inekcijo dali mlačno vodo in mu to našpricali v uho
Tako delam tudi sama doma,če se zamaši

livia -> RE: zamašena ušeska (20.7.2009 13:51:15)

Ma nima prav zamašenega, pač pa res ful masla

Nika v službi -> RE: zamašena ušeska (20.7.2009 13:53:54)

Olje pogreješ pod tekočo vročo vodo oz. daš v lonček z vrelo vodo in nekaj časa pustiš notri. Preden apliciraš v uho, preveriš primernost temperature na lastni roki (notranja stran zapestja), nato kaneš 1 - 2 kapljici v vsako uho. Otrok naj takrat leži, glavico mu nežno, a odločno nekaj časa držiš na eno stran, čez nekaj časa ponoviš postopek še pri drugem ušesu. Naši mali miss se je dalo precej lepo dopovedat, da mora pridno držat glavico in z doziranjem ni bilo večjih težav.

Čiščenje ušesa (izpiranje) pride v poštev šele takrat, ko je res zamašeno, za mehčanje ušesnega masla pa je bolj primerno tole parafinsko olje.

ledenaa -> RE: zamašena ušeska (20.7.2009 14:15:12)

Ja,saj moj je imel tudi suho maslo plus še takšno lepljivo

Stran: [1]