sončnica24 -> RE: adaptirano mleko - kravje mleko??? (21.7.2009 13:41:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: miapia IZVIRNO SPOROČILO: sončnica24 Jema pa skutice in jogurte pa ni nič narobe, zadnjič je dobil tudi malo pire krompirja z alpskim mlekom pa ni bilo nič narobe, upam da ne bo kasneje kaj? Sem nedavno odprla temo Mleko da ali ne?, pa si preberite, zakaj da ali pa ne. Kravje mleko je dejansko namenjeno teličkom in ne ljudem. Dojenčki in odrasli imamo težave s presnavljanjem tega mleka in s tem so lahko povezane marsikatere težave. Osebno sem ga nehala piti (pila sem ga sicer samo s kavo),ker imam težave z dermatitsom in alergijo, čeprav nisem alergična na mleko. Mlečni izdelki so pa že toliko predelani, da jih telo lažje prebavi, čeprav so mlečni izdelki tudi težje prebavljivi. Dejansko sedaj, ko ne zaužijem več mleka, nimam skoraj nobenih vetrov in me redko tudi napenja. Če bi že pili mleko, naj bi pili kakšnega kozjega, pa še to svežega, direkt od koze. Tudi človeško mleko ne bi bilo primerno za teličke in druge mladiče. Sedaj pijem pač črno kavo, ker ni nadomestka za mleko, sojino in riževo pa mi gresta na bruhanje, pa še draga sta. Tako da moje mnenje - čimkasneje ponuditi otroku kravje mleko za piti, če pa je kanček mleka v hrani, pa ni take panike. Te popolnoma razumem, samo kaj če bo v vrtcu spil celo šalčko se pravi cirka 2dcl in bo potem kaj narobe? Mene samo to skrbi če ne bi šel v vrtec vprašanje kdaj bi mu jaz sploh mleko ponudla verjeno še pozneje kot pri 12 mesecih, čeprav ga jaz obožujem.
|
|
|
|