|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kdaj na umetno?
20.7.2009 12:12:13   
latka
Pozdravljene!
Ali je mogoče katera imela diagnozo zamašeni jajcevodiuser posted image oz. en zamašen jajcevod in je takoj dobila napotnico za umetno oploditev, ali pa ste najprej šle na laparoskopijo, mogoče pa naravno zanosile?Hvaležna bom vsakršnega odgovora!
(sekundarna neplodnost)user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kdaj na umetno?
21.7.2009 7:48:27   
Anonimen
Glede na to, da so ti neprehodni jajcevod ugotovili s HSG (predvidevam), bi rekla da je laparoskopija obvezna.

Npr. pri meni je bilo tako, da je HSG pokazal oba neprehodna jajcevoda, sledila je laparoskopija in šele potem IVF.

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
21.7.2009 9:29:41   
latka
Hvala ti za odgovor. Si dolgo čakala na laparoskopijo in si po tem posegu še poskušala naravno zanosit ali pa so te takoj napotili na umetno oz. kaj so ugotovili, da si v tem postopku?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.7.2009 9:35:59   
Hope2
Dobro je, če te pošljejo še na laparo in poskušajo kaj popravit. Če so seveda jajcevodi taki, da bi se lahko kaj popravilo. Žal pri takih zamašenih jajcevodih lahko tudi pri umetni oploditvi pride do izvenmaternične nosečnosti in zato skušajo stanje jajcevodom popravit že prej.
Če ti še malo upanja vlijem. Moja prijateljica ima totalno zamašene jajcevode, možnost zanositev po naravni je 1: milijon ali še več, zato so jo takoj poslali na umetno, dobila 1 otroka. Vendar drugega otroka je nepričakovano dobila po naravni potiuser posted image . Upanje je vednouser posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.7.2009 9:42:26   
Anonimen
Na laparoskopija sem se prijavila v sredini novembra, operirana sem bila v sredini januarja (v LJ). Ker je tudi laparoskopija pokazala neprehodne jajcevode + še druge stvari, sem se takoj prijavila za IVF, ker naravno nimam možnosti zanosit. Ker smo to itak predvidevali, sem se že novembra prijavila na posvet v neplodnostni in sem dobila datum v začetku marca. Po laparoskopiji sem naročila še partnerja na spermiogram in posvet k andrologu. Oboje je imel v marcu, tako, da sva potem konec marca oddala papirje za konzilij. Konec aprila je sledil prvi IVF.

(odgovor članu latka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2009 10:21:41   
emaa
Jaz sem imela 1 laparoskopijo, dve histeroskopiji, nefunkcionalen desni jajcevod, v vsakem primeru sem imela anovulotarne cikluse, možnost naravnega spočetja je bila skoraj nična. Zanosila sem spontano dvojčke. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2009 11:31:58   
latka
Emaa, čestitam, čudeži pa res obstajajo, samo ne pri vseh. Jaz potihoma vedno upam na kak čudež, čeprav sem že skoraj obupala nad drugim otročičkom. Prvič sem zanosila pred 5 leti spontano v 4 ciklusu(mali sonček bo že drugo leto šolar), sedaj pa že 2 leti nič!Začelo se je s PCO, neredni ciklusi, nič ovulacij, zdravljenje s Primolut Nor, 3 mesece Klomifen, sedaj zamašen levi jajcevod.Ciklusi so sedaj redni na 32 dni, ovulacije so, zanositve ni!

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2009 11:37:03   
emaa
POtem boš kmalu na IVF, jaz sem zanosila tik pred IVF, vse sem imela že doma, takoj po histeroskopiji drugi. In ja, če nič drugega, sem maher kako spontano zanosit tik pred kakim postopkom.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2009 11:54:13   
latka
Upam da bom tudi jaz kmalu deležna take sreče!Vsekakor bom sporočila kaj se dogaja, samo da ne bi bilo potrebno tega čakanja, zdaj 3 mesece, potem 6 mesecev, spet 6 mesecev itd., leta pa grejo!Pri nas v Prekmurju več ne moreš najti takega ginekologa, ki bi si res vzel čas za tvoj problem!!user posted image

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?