aleunam
|
Meni so plod skupaj z jajcevodom (laparoskopija) odstranili prejšnji četrtek. Bila je IMN. Ker se moram na pregled pri svoji g naročiti čez 2-3 tedne (jutri pokličem za daum), sem na zadnji "viziti" povprašala glede določenih zadev: - kdaj ponovno poskušati zanositi: rekla mi je, naj počakam vsaj dva ciklusa, torej, dve menstruaciji - kdaj nastopi po operaciji: rekla je, da bom kar takoj začela krvaveti in da naj to štejem kot prvi dan. Res je, krvavela sem in potem še dva dni malo močneje, ampak nisem povsem prepričana, da je bila to tečka. Počakam do naslednje in tisto bom štela kot 1. po laparoskopiji. Nisem pa vpašala kdaj začeti s spolnimi odnosi. Ima katera ta podatek? Itak moram priznati, da me je vse skup ful prizadelo, da sem imela dva dni nazaj čudne pomisleke (bom sploh še kdaj zanosila, bom lahko fantu rodila otroke, sem sploh še ženska). Čudne misli, vem, ampak res sem bila na tleh. Enostavno si otroka želiva in ne vem kaj mi bo prinesla naslednja nosečnost. . Priznam, strah me je. Bo spet enako, bom ostala še brez desnega jajcevoda, kaj mi potem sploh še preostane (mislim, da umetna oploditev)... Vprašanja, dvomi... A še dobro, da mam fanta, ki me je z toplimi besedami pomiril. Čas bo pokazal svoje. Berem veliko pozitivnih zgodb, da se da povsem normalno zanositi po IMN in to me žene naprej. Zdaj je pomemno, da sem zdrava jaz in da razmišljam pozitivno. A vedno ni lahko, saj smo samo ljudje z čustvi.
|