čiščenje ušes (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

emili -> čiščenje ušes (20.7.2009 11:15:40)

Zanima me kako in s čim vi vašim otrokom čistite ušesa??

Lunca1 -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 12:10:18)

s palčko za ušesa, stara sta pa 1,5 leta in 4,5 leta

emili -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 12:13:37)

a ni rečeno da se ne sme s palčko

Lunca1 -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 12:15:13)

Rečeno že, prodajajo jih pa kljub temu. jaz jih tudi sebi s palčko. Za otroke pa uporabljam razširjene. Seveda to delam zelo previdno.

mika -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 12:23:00)

Uporabljam bebi palčko, ampak ji ne tlačim noter. Čistim ji samo vidni del že od rojstva, stara je pa 4.5 let.

tinkatonka -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 12:58:26)

Uporabljam sprej za ušeska Audiosprey - t.j. kot npr fiziološka raztopina, ki jo špricneš v ušesek, malo pomasiraš, obrneš glavo, da steče vodica ven in obrišem s tetra plenico ušesno maslo, ki priteče ven. Bobniča ima ponavadi tudi ob hujšem prehladu vedno lepo vidna in nič vneta. Mogoče tudi tak način čiščenja kaj pomaga pri tem.

Pa še to bi dodala, da Anej prav uživa v tem "masiranju ušesk". Še sam si špricne notr [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] . Star je pa 3 leta in 4 mesece (tak način čiščenja prakticiram kako leto - od takrat ko vem za ta sprej)

Tina

Nika v službi -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 13:56:57)

IZVIRNO SPOROČILO: mika

Uporabljam bebi palčko, ampak ji ne tlačim noter. Čistim ji samo vidni del že od rojstva, stara je pa 4.5 let.

Isto. Za mehčanje ušesnega masla pa parafinsko olje. Vsakršni spreji in podobna "kemija" ni zaželena. Preverjeno na ORL-ju, ko smo imeli težave z ušesi...

zmajaz -> RE: čiščenje ušes (20.7.2009 14:01:01)

IZVIRNO SPOROČILO: emili

a ni rečeno da se ne sme s palčko

Lahko s palčko - ampak samo ušesno "školjko" - v bistvu tisti del ušesa, ki ga vidiš, in maslo, ki pride ven, v sluhovod je pa res ne smeš tlačiti.

Anonimen -> RE: čiščenje ušes (21.7.2009 0:37:40)

mi kr s krpico obrišemo, ker mi je bilo rečeno, da se čisti toliko kot lahko s mezincem

lilka -> RE: čiščenje ušes (21.7.2009 7:32:07)

Pravzaprav z ničemer, s palčko še najmanj, so mi zelo odsvetovali. Moja ima zelo zelo veliko ušesnega masla, so nama rekli pediatri, ampak da naj pustimo in da naj ušes nikoli z ničemer ne čistimo, obrišem z pleničko koliko dosežem s prstom.

SaaS -> RE: čiščenje ušes (21.7.2009 18:06:25)

Ja s parafinskim oljem, ki ga dobiš v lekarni. Kapneš v uho in potem steče maslo ven. s palčko samo zunanji del.

Ko sem bila pred dvem meseci pri otologinji (jaz, ne sin), me je kregala, ker sebi čistim ušesa s palčko. Naj niti pod razno ne delam tega... Potem otrokom sploh verjetno ni dobro.

Stran: [1]