miapia -> RE: štrudl (20.7.2009 13:19:25)
|
Tudi jaz naredim testo sama: 400 g moke, 3 žlice kisa, 2 žlici olja, mlačna voda. Zgneteš z mešalnikom, dodajaš vode toliko, da se testo ne lepi, če jo daš preveč, dodaš še malo moke. Testo na kocu pregnetem še na roke, da mu dam malo ljubetni. Testo naj počiva v vrečki ali foliji najmanj eno uro, raje pa dve. Nadev: 2kg naribanih jabolk. Skuto zmešam z 2-3rumenjake, sladkor po okusu, vanilijev sladkor, rum. Na koncu dodam še sneg iz 2-3 beljakov. Testo razvaljaš (jaz ga v ta velik pekač zvijem v črko u), namažeš s stopljeno margarino, namažeš s skutinim nadevom, potreseš z jabolki (ki si jih prej "ožela", ker je drugače premokro), po želji še s cimetom, zaviješ. Položiš v pekač, prešpikaš z zobotrebcem, namažeš z mlekom in hop v pečico na 180 stopinj kako uro. Na koncu premažeš še z margarino, da ni testo preveč suho. Pa dober tek
|
|
|
|