eva1 -> RE: Prvic CR, drugic naravni porod (24.7.2009 14:06:26)
|
Jaz sem imela v prvo elektivni CR zaradi med. vstave..potem sem 14 mesecev po CR zanosila in v drugo rodila brez problemov..sicer so se tudi pri meni nagibali za CR, ampak sem želela probati po naravni poti! Porod se je začel z odtekom vode, popadkov nisem imela..čakali smo 3 ure potem so mi rekli, da če želim lahko počasi poskusimo z umetnimi v kar sem privolila..počasi so mi popadke stopnjevali, niso želeli preveč na hitro zaradi CR! Močni popadki so se začelo okoli 14h rodila sem potem ob pol desetih zvečer...sicer se sliši dolgo, ampak meni se ni zdelo..ubistvu je bila tamala v kanalu že okoli pol osmih samo smo kao čuvali presredek, potem ob pol desetih je rekla, da more prerezati in je v enem popadku padla ven..je imela velik obseg glave 38cm, drugače bi vrjetno že prej rodila! Aja oba sem rodila 14 dni pred rokom, mala je bila težka 3670g! Itak pa te v drugo ne matrajo predolgo..jaz sem veljala za prvorodko, ker prvič se porod tudi začel ni, nisem se odpirala CR je bil napovedan...če se že 1x odpirla je baje v drugo lažje, hitreje...tak da poskusi, če ne bo šlo, bodo itak prej naredili CR! No moja sestra je tudi imela v prvo CR, v drugo je brez težav rodila naravno...je pa seveda čist en drug filing k rodiš al pa po CR...
|
|
|
|