Jessy -> RE: Alergija na sonce (20.7.2009 13:14:12)
|
Jaz sem že "diplomirala" iz alergije na sonce, saj sem imela zelo hude oblike, da sem hodila vsako leto po injekcije. Sem z leti ugotovila, kje je težava alergije. V bistvu so problem naši preparati, ki jih uporabljamo. Kadar smo dlje časa izpostavljeni soncu, mor3amo pimeti posebno kozmetiko: - milo, ki je brez mila: miliš se izrecno samo na nujnih predelih (pod pazduho, stopala), intimne predelue si najbrž z intimnim milom umivaš. Drugje po koži mila ne nanašaj, ampak naj ti le voda steče čez in nič ne drgni z rokami. Tudi z brisačo se moraš le popivnati in ne drgniti.
- kupi gel za sončenje, ki je namenjen prav za alergije. Jaz uporabljam Ilrido gel ali Bepantol.
- NE MAŽI se z nobeno stvarjo za po sončenju!!! Je težko, ampak se splača!!! Če pa že, potem naj bo to Fenistil gel.
- V vsakem primeru se moraš izogibati mastnim stvarem (kreme, olja...)
- piti je potrebno kalcij
- k osebnemu zdravniku pojdi, da ti napiše recept za močnejše tablete, saj so Claritine zelo blage. Jaz imam Telfast za tiste dni, ko se mi vseeno malce pokaže. Trkam na les, ampak že kakih 5 let nisem niti enega pojedla.
- zelo pomaga tudi, če pred sončenjem uživaš kapsule, npr. Bravnemon ali kaj podobnega.
Jaz se tega držim in res se ne spomnim, kdaj sem nazadnje imela težave z alergijo. Pa srečno.
|
|
|
|