nakupovanje z otrokom (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Perunika -> nakupovanje z otrokom (17.7.2009 18:23:50)

Zanima me ali vedno vzamete majhne otroke (par mes - 2 leti) s seboj po nakupih. Lani, ko se je sin rodil,  sva se z možem dogovorila, da malega ne bova vlekla s seboj po trgovinah, še posebej pozimi ne zaradi virusov. Do sedaj je šlo, ker pa je mož res veliko zdoma zaradi službe, pa še tašča čedalje težje popazi na malega, ker je zdaj star 18 mesecev in je živahen kot se za to obdobje spodobi, sem se zmenila s prijateljico, da greva skupaj pogledat za dve urici na razprodaje in vzamem sina s seboj. Kmalu mi je bilo žal za to odločitev, ker sem komaj kupila ene hlače, ki jih res rabim. Na koncu sva bila živčna jaz in sin pa prijateljica najbrž tudi, čeprav je kot učiteljica vajena vsega hudega. Razmišljam, da je zdaj mogoče pravi čas, da začneva z možem jemat malega s seboj tudi po nakupih in da se tudi tu "dogaja" vzgoja. kakšne izkušnje imate s tem?

Anonimen -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 18:26:14)

Ce se le da, je ne vzamem, ker itak ne maram nakupovanja in mi je vsaka minuta, ki jo prezivim v trgovini, odvec.
Vsake toliko casa pa si dam duska. Takrat si lahko ogleda vse igrace, ki jo zanimajo in na koncu izbere dve, ki jih kupim.

Alanis -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 18:42:55)

Jaz sem večino dneva sama, zato je moj sine primoran iti z mano po vseh opravkih, tudi v trgovino. Ne hodim v velike šopinge, grem pa skoraj vsak dan po sveži kruh, sadje..., če je nuja tudi po npr. kakšne hlače. Star je 1 leto in je navajen, da sedi v vozičku in za enkrat je kar priden. Ko postane nemiren mu dam kaj v roke, da se zamoti. Navajen je, da počaka, ko probam kakšen del oblačila v garderobi (vozek povlečem v slačilnico). Se pa izogibam dolgim nakupom, že doma premislim kam bom šla in kaj bom kupila, da čimprej opraviva. Izogibam se tudi pohajanju po trgovinah, ko so na pohodu virusi in bolezni.

Perunika -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 18:51:54)

Tudi meni je nakupovanje nujno zlo in kupila sem mu igračo, o kateri sem razmišljala že dlje časa ampak je pomagalo za celih pet minut. Je pa res, da se je danes zbudil prej kot običajno in je bil ob 10h dop. že zaspan pa še vroče je bilo. Me je pa vse skupaj spomnilo na marčevski podvig, ko sva šli s sosedo k frizerju. Čeprav ima sosedo zelo rad in je šel z njo na sprehod, ko sem zbolelaga takrat ni mogla zamotit, da bi me frizerka lahko v miru postrigla. Tako mi je sedel ves čas na kolenih tudi med umivanjem las kot med striženjem. Pa še inšpektorica se je ravno tisti dan prikazala tam. Frizerka se mi je prav smilila. Takrat sem si rekla, da bom dobro premislila, preden ga bom vzela s seboj po opravkih, ki zahtevajo več kot 15 min.

alička -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 18:53:14)

Mi po nakupih vedno hodimo skupaj, ko je bila še v vozičku je bilo pa itak najlažje. S tem imam v mislih nakupovanje hrane. V kakšne trgovine z otroškimi oblačili jo še vzamem sabo, pa v DM ali Mullerja, ker ji je zanimivo. Nakupovanje cunj zame pa ali očija, pa definitivno brez otroka.

Perunika -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 19:02:26)

Tudi jaz lani nisem imela problemov s tem, ker je bil sin v vozičku in se je zamotil s kakšno igračo oz. je radovedno opazoval vse, kar se je dogajalo okoli njega. Zdaj pri 18 mesecih pa je drugače, le stežka je pri miru v vozičku, če ga dam ven pa leze vsepovsod. Danes je npr. , ko sem ga dala sedet na sedež v kabini, ker je prej jokal, ko so se zaprla vrata za mano, potem pod vrati ( je bilo veliko "lufta" pod njimi) ušel ven in bi skoraj zlezel v kabino h komu drugemu, če ga prijateljica ne bi ustavila. Hec sicer, ampak v tem trenutku mi ni bilo do smeha. 

Anonimen -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 21:08:55)

Ja, gresta zdaj oba večkrat z mano.

Starejšemu v določenih trgovinah kaj kupim, kakšno malenkost,... drugič se že pred trgovino zmeniva, da ne bo dobil nič in pri tem vztrajam.
Včasih se obnaša lepo, drugič ne,...

Ursi2 -> RE: nakupovanje z otrokom (17.7.2009 23:09:37)

Živjo!

No, tudi jz sem bila velikokrat sama lia pa je moj delal na 3 zmene ali pa včasih 2 službi skupaj. Sicer sta tašča in tasta v spodnjem nadstropju, ampak nisem nikoli v vseh 18 mesecih pustila mišeka doma, da bi jz šla v trgovino. Prvazaprav gre povsod z mano, tudi na banko, na občino, v kako malo trgovino ali v kak večji šoping center. Prav tako gre z mano tudi k frizerju pa tudi h ginekologu. Pač ni šlo drgač, da nisem imela varstva, pa sem ga vzela s sabo. No, takrat, ko res ni mogel bit zraven, mi ga je medicinska sesta popazla, ki je itak čisto nora na take cukre!!!

DRgač pa imamo v trgovinah navado, da  dobi kaj v roke - npr: kake paket suhega sadja, kave, testenin,.... No, ko smo pa pri kruhu pa vedno dobi kako žemljico. Itak je ponavadi že malo lačen in to je edino kar mu kupim Drgač mu že prej povem, da ne bomo kakih igrač kupovali. Tako da tudi ni nekih prehudih borb, ko gremo mimo igrač. Seveda se kdaj tudi buni, pa če mu je že fejst dolgčas ali je utrujen, hoče na roke. Ampak mi ni problem, ker sem tega itak navajena. Pač ga imam na eni roki, z drugo pa iz vozička devam in potem nazaj v vrečke. Pa na koncu lahko on pritiska številke za pin kodo!To tudi komaj čaka. Seveda samo, če je priden. Je kot neka nagrada!.

DRgač se mi zdi pa po svoje kar pomembno, da otroka voziš s sabo tudi na bolj atke kraje, kjer se more zavedat, da se je treba tudi lepo obnašat in ne sme tulit, razgrajat, razbijat. Da ni povsod otroško igrišče. Pa jz tudi nisem tak tip, da bi ga ne imela s sabo, ker komaj čakam, da pidem domov, da smo skupi in ga nočem potem komu spet v varstvu pustit.

ksenija12 -> RE: nakupovanje z otrokom (18.7.2009 11:26:31)

Ne, če res ni grozno nujno, ju ne jemljem po nakupih..prvič ker imam svoje mnenje glede velike skupine ljudi v zaprtih prostorih (sploh zdaj ko je ta gripa, pa klima itd..), drugič, ker imam rada mir pri nakupih, tretjič ker mi je jasno, da nimata tam kaj počet in zakaj bi ju dobesedno 'matrala'. Si pa z dragim vzameva kdaj pa kdaj kakšno urico medtem ko sta onadva v vrtcu in greva sama malo pogledat v trgovine..Od tega da gremo vsi skupaj nimam čisto nič ne jaz, ne onadva.

botrca -> RE: nakupovanje z otrokom (18.7.2009 12:18:47)

Dokler ni začel hodit v vrtec (letos marca - star 15 mesecev) je vedno šel z mano ali pa smo šli vsi trije...zdaj pa nakup opravim dopoldan v miru in brez letanja...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ThinkPink -> RE: nakupovanje z otrokom (18.7.2009 13:02:07)

Če je le možno je ne jemljem zraven po nakupih, ker že sama ne maram nakupovanja, čakanja v vrsti, prerivanja z vozički, če je tamala zraven zatečkana, pa še toliko huje. Enkrat sem jo vzela zraven (sva bili sami, ni bilo možno drugače) na večji nakup - nikoli več.  Tudi če bi lahklo šli skupaj, raje uredimo tako, da en pazi tamalo, drugi pa gre sam po nakup. Včasih ju oddam v parku, sama pa za eno urco skočim v trgovino in ju nazaj grede poberem. V trgovino jo jemljeva samo, če kupujemo kaj manjšega in smo v nekaj minutah veni.

jakaracman -> RE: nakupovanje z otrokom (18.7.2009 15:44:37)

Moja je vedno šla z mano, v trgovine, na pedikuro, h frizerju in ni nikoli težav.Lepo se obnaša.

Najaa -> RE: nakupovanje z otrokom (19.7.2009 15:03:28)

Dokler ni tavečja shodila in postala hiperaktivna, je šla vedno z mano. Potem eno obdobje sploh ne, razen če je res nisem imela kje pustit. No zdaj pri 2,5 letih pa je že malo bolj umirjena in gre spet z mano. Včeraj npr. je ves čas lepo sedela v nakupovalnem vozičku. Proti koncu si je izbrala eno čokoladico in potem jo je ves čas lepo držala v roki in bila potrpežljiva. Aja, vmes sem ji pa dajala stvari in jih je ona metala v voziček.

ledenaa -> RE: nakupovanje z otrokom (19.7.2009 16:52:47)

Oba povsod hodita z mano

suzy85 -> RE: nakupovanje z otrokom (20.7.2009 8:36:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Perunika
Me je pa vse skupaj spomnilo na marčevski podvig, ko sva šli s sosedo k frizerju. Čeprav ima sosedo zelo rad in je šel z njo na sprehod, ko sem zbolelaga takrat ni mogla zamotit, da bi me frizerka lahko v miru postrigla. Tako mi je sedel ves čas na kolenih tudi med umivanjem las kot med striženjem. Pa še inšpektorica se je ravno tisti dan prikazala tam. Frizerka se mi je prav smilila. Takrat sem si rekla, da bom dobro premislila, preden ga bom vzela s seboj po opravkih, ki zahtevajo več kot 15 min.

tole se je tudi meni nardilo, pa sem mela 2 "varuški" s sabo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] tudi midve sva pogosto same, zato jo večkrat vzamem s sabo. včasih jo pustim pri [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] starših, največkrat pa gre z mano. jo zamotim s kakšno žemljico ali kakšnim paketom, ki fino šumi, pa je mir. se pa vedno potrudim, da sva čim prej konec.

Lenny -> RE: nakupovanje z otrokom (20.7.2009 8:55:59)

Ko z v.d. možem kupujeva stvari zase, greva praviloma sama, otroke pa pustiva pri babici in dedku na zraku. To je na nek način idealna rešitev, saj otroci od mojega pomerjanja cunj nimajo prav nič. Vendar vedno to ni izvedljivo, zato sta bila tudi kdaj zraven. Takrat sem nakupovanje skrajšala na nujni minimalno možen čas, da jima niso šle po glavi lumparije od dolgčasa. Seveda to ne pomeni, da sta bila vedno pridna kot angelčka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: nakupovanje z otrokom (20.7.2009 10:35:10)

Najraje ju pustim doma, zadnje čase pa kljub temu včasih gremo kupit kaj skupaj, zato da se malo šopingovsko socializirata. Stara sta 2 in 5 let. Ravno v soboto smo šli skupaj v Merkur in je bilo prav fletno, je pa res, da smo šli noter, kupili zadevo in šli ven. Da bi se pasla po trgovini z njima, ni šans.

Anonimen -> RE: nakupovanje z otrokom (20.7.2009 10:39:01)

jst jih vzamem načeloma vedno s sabo, v trgovinah se tko nikol ne zadržujem prov dolgo, ker sovražim nakupovanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] nikoli se ne zadržujem v teh centrih, trgovinah itd., grem, kupim in gasa domov,tko da kakih večjih problemov ni, pa tud otroka se morta navadit, kako se obnašat itd. zaenkrat je vse kul, no, včasih skočim jaz sama, pa pustim otroke atkoju, včasih gre pa on sam, ta varianta je bolj pogosta, ker meni je res muka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Stran: [1]