pomoč (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

nina42 -> pomoč (29.5.2005 21:00:33)

Vsake toliko časa me nekaj zaboli za sekundo ali dve. kaj je lahko to? So lahko prve brce? Ali kaj drugega?:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:
:nosecka: 15 tednov
Hvala!

Gina -> pomoč (29.5.2005 21:04:55)

Brce ne zabolijo, čutiš jih kot mehurčke, ali kot da bi te nekdo žgečkal od znotraj ali kot da se ti nekaj čisto nežno premika v trebuhu. To, ko te špikne, je ponavadi raztezanje maternice ali raztezanje vezi ali kaj podobnega.

bobek05 -> pomoč (30.5.2005 6:37:49)

Ni razloga za paniko... Mene takšni krči spremljajo že celo nosečnost. Zdaj proti koncu pa je vedno huje (so bolj pogosti in močnejši).. Meni je G rekel, da se mi maternica raztezuje in krči in zaradi tega pride do teh krčev. Če trajajo samo nekaj sekund potem je vse OK. Ne smejo pa trajat več minut, pa tudi pojavljat se ne smejo konstantno (npr. na vsake pol ure)..

"Prve brce" sploh niso prve brce. Jaz sem to občutila kot pokanje mehurčkov, čisto nežno ob steni trebuha.. Občutila pa jih boš, ko boš čisto pri miru in umirjena. Pri meni se je to zgodilo v 18t, je pa čisto normalno, če ga še ne občutiš do 24t.
Moja mama je mene občutila prvič v 16t in tako sem 2 tedna vzdihovala, zakaj ga jaz ne občutim. :)- Zdaj pa dela prevale..:)-

Lepo nosečnost ti želim...

Bobek v 36t

špelin@ -> pomoč (30.5.2005 9:11:28)

Brce tako zgodaj zagotovo ne bolijo ;) Kasneje pa lahko :)-

Najbrž gre za raztezanje maternice in ostalih "notranjih" tkiv.

:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]