|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 20:22:49   
Pepika
Danes me je novica o mucah zelo pretresla in razmišljam še samo o tem... doma imam muco, ki mi je kot otrok, pametna, prijazna, scrkljana... danes pa slišim da je ne smem niti pobožati več.ali je to res? prej sem vedela da ne smem čistiti iztrebkov itd... mogoče sem postavila malo ''lahko'' vprašanje, ampak resnično prosim za pomoč... na tem področju nimam izkušenj, saj sem prvič noseča. Hvala vam, da ste tu zame...:rozica:

Pepika, 12T
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 20:33:27   
Gina
Toksoplazmoza je resnično zelo nevarna za otročka, če je ti še nisi prebolela. Če pa si jo že, potem nevarnosti sploh ni. Zato te dajo na testiranje, kjer vidijo, ali imaš v krvi protitelesca na tokso. Saj boš kmalu videla. Če si prebolela, ni nobene panike, lahko tudi mačji wc čistiš, ne more biti nič. če je pa nisi, je pa potrebno zelo pazit pri higijeni. Sploh ne smejo mačji iztrebki na noben način ostati na rokah. V bistvu so pa lahko povsod, tudi na slabo umiti solati.

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 20:54:02   
Teni_
Če je muca, ki je v stanovanju, tako ali tako menda ni problema. Mi smo jo imeli, ko sem bila 1. noseča, pa sem jo tudi božala. Edino tistih, ki so zunaj,ne.

LP,
Mojca:nosecka:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 21:14:02   
MojcaG
ma jaz sem celo življenje božala sve in svašta, notranje in zunanje mačke, pa še nisem prebolela toxe. kar me je zelo presenetilo. kolegica, ki pa se izogiba mačk že celo življenje, jo je pa že prebolela.. je tudi ta parazit v surovem mesu - biftek, suhe salame, pršut.. na vse je treba biti pozoren..

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 21:40:36   
Anonimen
Tako kot so ti že povedali. Najprej na testiranje, potem pa skladno z rezultati. Jaz je še nisem prebolela pa sem vso nosečnost preživela z dvema mačkama. Samo mačji wc je čistil mož, do mačk sem se pa enako obnašala kot prej. Sem si pa vedno po božanju umila roke. Pa pred vsako pripravo jedi tudi.
Sicer te pa toksoplazmoza lahko čaka tudi v slabo oprani zelenjavi z domačega vrta.

Drugače pa lahko svojo mačko tudi testiraš na toksoplazmozo, pa boš videla, če jo prenaša ali ne.

(odgovor članu Pepika)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Muce - nevarnost?
29.5.2005 22:33:13   
morskadeklica
Celo življenje sem valjala mačke:muca: po rokah, domače in potepuške, pa toxe nisem prebolela. V nosečnosti pa nisem našemu mucu :muca:čistila stranišča, crkljala pa sem ga še vedno. Paziti moraš samo na higieno. Predvsem si umivaj roke in dobro operi zelenjavo, izogibaj se surovega mesa (pršut, biftek), pa bo vse ok.

lp:muca:

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Muce - nevarnost?
30.5.2005 6:22:40   
Udb
Tudi mene je ful presenetilo, ko so rekli, da je še nisem prebolela!! Ful! Ker pa moram pobožati vse kar leze! No, ker imam doma cel bataljon mačk, ki so seveda zunaj, me je malce skrbelo kako in kaj! In potem je G rekla, naj se ne obremenjujem! DA se je v 15 letih njene prakse 2 krat zgodilo, da je prišlo do sveže okužbe v času nosečnosti in to pri 2 nosečkah, ki nista imeli nič z mačkami!! :zmeden: Tako mi je rekla, da naj pač pazim na higieno - da si umijem roke po mečkanju mojih vražičkov! Le kako naj bi se uprla 7-im mladičkom!! :)-

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Muce - nevarnost?
30.5.2005 9:23:42   
Andy13
Jaz sem pa ravno v petek ponovila krvni test za toxo in izvid je bil negativen. Sem si kar oddahnila, saj sem toxo preživla v otroštvu/mladosti in bolezen ni aktivna. Če pa bi bila, v današnjem času ne predstavlja take nevarnosti kakor jo je prej, saj jo zelo uspešno zdravijo. Tudi mene je bilo strah, še posebej zato, ker nisem v stiku z mačkami (vendar očitno sem kot otrok bila) in poznam primere punc, ki so imele doma več mačk, pa toxe niso imele. Zanimivo, no.
Povedali so mi, da z božanjem toxe ne dobiš, ampak da so kritični iztrebki mačk, torej le temu se izogibaj.
Lahko se pa toxa prenaša z obutvijo (stopiš na mačji iztrebek) in čistiš čevlje.
Kar pozitivno naprej! :)

Lp, Andy

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Muce - nevarnost?
30.5.2005 9:34:56   
Olivija
lej, mi imamo sedem let starega, nekastriranega mačkona in že prej smo imeli vedno vsaj po ene tri :muca: (sicer sterilizirane). Pa sem še vedno negativna na tokso (druga nosečnost).

Je pa tako, da si pa res, ko ga valjam po rokah temeljito umijem roke, pa tudi ne pospravljem kakšnih njegovih iztrebkov,...

Se pa izogibam tudi bifteku (ravno v petek so ga naši jedli :(() in drugim dobrotam.

LP

(odgovor članu Pepika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?