|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   po CR...spet noseča
16.7.2009 16:20:10   
deja87
ejla ženske...

mogoče že kje piše o tem kar vas nameravam prašat...in sem prezrla...zato nič se jezit name :))) 

allllora:

mal sm v paniki, ali nepričakovano sem noseča. drugič. lani julija sm rodila preko CR prelepo punčko in zdj me je kar strah...razmišljamo o prekinitvi zaradi mnogih razlogov..glede mojega zdravlja in pa še drugih stavri..tako.

mam eno vprašanje: če reskiram,(pustimo moje zdravjle, nekako se bo tud to rešilo)
  • ali je rizično za mamo in za doječka tako hitro zanosit? mislim šivi lahko razpokajo? tega se ful bojim.
  • ali je ze kira tako hitro zanosila?
  • kaj pa dojenje? moja 13mesečna pupa se še doji...kako pol?
PROSIM SVETUJTE SVETUJTE KI RES RABIM NASVET preden se odločim česa za kar mi bo celo življenje žau.
in PROSIM ne obsojajte me. če razmišljam o splavu, zato ker nebi rada zapustila moje punčke moža v primiru da bi blo kaj narobe.

sj ene ste že mamice, druge pa boste. sj razumete.........upam.

lp vsem
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: po CR...spet noseča
16.7.2009 16:28:20   
ledenka

IZVIRNO SPOROČILO: deja87

• ali je rizično za mamo in za doječka tako hitro zanosit? mislim šivi lahko razpokajo? tega se ful bojim.
  • ali je ze kira tako hitro zanosila?
  • kaj pa dojenje? moja 13mesečna pupa se še doji...kako pol?

najprej user posted image

pa k tvojim vprašanjem...
* ne. res rizično je, če zanosiš manj kot 6 mesecev po CR. rana rabi 6 mesecev, da se popolnoma zabrazgotini. meni je G svetovala, da če hočem še enega otroka, naj začneva delat na tem takoj po 6 mesecih (več razlogov, zakaj tako hitro).

* z mano na intenzivni je bila punca, ki je rodila lani januarja, pa spet letos maja (oboje CR), pa ni bila nič tretirana kot rizična.

* včasih se prvi otrok med nosečnostjo sam odstavi, mu zaradi spremembe mleko ne paše več. drugače ni panike, edino takrat prve dni, ko maš kolostrum, je fajn, da vsega dobi novorojenček. ampak tisti čas si itak še v P

v tvojo odločitev se ne bom spuščala, to se morata odločit vidva z možem. če ni še kakih zdravstvenih ovir, s tega stališča ni panike in ne rabiš skrbet.

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu deja87)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.7.2009 16:59:35   
Pingvinčica
Kolegica ima razlike slabih 18m po CR, pa je bilo vse ok.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.7.2009 20:02:57   
*Mojca*
Ne sekiraj se. Jaz sem imela junija lani CR, decembra pa čakamo drugega user posted image
Stvar je taka. Če po CR mineta vsaj 2 leti je možnost ponovnega CR enaka kot pri ženski ki CRja še ni imela. To seveda če je bil prejšnji CR na račun otroka (medenična vstava, ovita popkovina). Če si imela CR zarad tebe (da se recimo nisi odpirala) in si tako hitro zanosila je pač velika možnost da boš morala spet na CR. Meni so ga recimo kar napovedali.
Kar se tiče šivov in tega pa bodi brez skrbi. Je že zaceljeno.
Torej...če si otroka želiš, naj te od tega ne odvrne dejstvo, da si julija lani imela CR. Če pa so razlogi drugje je pa že druga zgodba...pa srečno!

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.7.2009 20:56:06   
Sonrisa
Poznam mamico, ki ima med otrokoma 15 mesecev razlike, obakrat je imela CR, pa je bilo vse ok. user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.7.2009 21:20:54   
Anonimen
Deja, daj malo pameti v roke pa kaj preberi, preden začneš premišljevati, da bi morda pa raje splavila. Si pa tudi slika, no...

(odgovor članu Sonrisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
16.7.2009 22:35:27   
deja87
IZVIRNO SPOROČILO: Meta.

Deja, daj malo pameti v roke pa kaj preberi, preden začneš premišljevati, da bi morda pa raje splavila. Si pa tudi slika, no...

ce tako razmisljam, pomeni da imam resne razloge...na pa kar tako.. ni lahko. tisti ki to probajo vedo kaj pomeni..presojat je lahko..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.7.2009 22:49:29   
Anonimen
kolegica je rodila drugega otročka leto in pol po prvem carskem rezu,... tudi v drugo je imela carski rez.
otročka zdrava in zadovoljna, z njo vse v redu.

(odgovor članu deja87)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
17.7.2009 9:46:54   
živa
Jaz sem imela 21 mesecev razlike med CR, vse ok. Moja cimra iz porodnišnice, s stanjšano maternico!, pa ima med 2. in 3. CR 20 mesecev razlike, vse ok. Deja, za paniko - glede na to, da si zanosila leto dni po CR - res ni razloga.

Lp,

živa 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.7.2009 11:18:01   
deja87
IZVIRNO SPOROČILO: živa

Deja, za paniko - glede na to, da si zanosila leto dni po CR - res ni razloga.

sj če bi blo sam to da sem hitro zanosila, neb blo take panike...žal danes sm bla pri ginek.pa je rekel da zdj moram najprej za svoje zdravlje skrbet...tako da..
preveč problemou mam..pa rizično je glede drugih stvari.

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.7.2009 13:12:58   
Anonimen
Tudi jaz sem zanosila 17 mesecev po carskem rezu in sedaj srčno upam na naravni porod user posted image
Prvič pa odtekla voda, izpad popkovnice, nepravilna lega.

(odgovor članu deja87)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
19.7.2009 21:53:19   
Ayo
Jaz sem zanosila 11m po CR, sedaj smo v polni pripravljenosti, rok cez slabe 3 tedne user posted image
In tudi jaz tokrat upam na naraven porod.

"Stecimo kam, stecimo stran, stecimo v svet sanj.
Za vse, prav za vse je prostor nekje, kjer trate se zelene."

Gabriel, 20.12.07 (54cm, 4540g)
Ilaria, 07.08.09 (51cm, 4050g)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.7.2009 13:18:33   
Žaži
V P sem imela cimro z 12 meseci razlike in obakrat je imela CR  in je vse OK.
Sama sem zanosila 18 mesecev po CR in ga bom tokrat najverjetneje ponovno imela (nisem se odpirala) in je vse ok, tudi meni je G rekla počakati vsaj 6 mesecev, potem pa lahko ponovno zanosim če tako želim.

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?