|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
18.8.2009 22:43:58   
Gina
POli poli, hi hi, mal pretiravaš. Mislim saj v osnovi imaš prav, da boljše seme da načeloma boljši pridelek, ampak.... a veš, paradižnik izvira tam nekje iz južne amerike, skratka toplih krajev, kjer je prezimna rastlina. In mi potem hočemo, da tudi pri nas dela tako kot tam. Jasno da ne more. Čira čara v tem primeru ni mogoč. Črnoba na paradižnikih je stara reč, predvsem se pa širi s svetlobno hitrostjo. In celo tisti navdušeni vrtnarji, ki imajo najboljše seme in najboljše naravne pripravke in najboljše pogoje za paradižnik... imajo večinoma skoraj vsako leto paradižnike slej ko prej črne. Še celo če jih ne vem kolikokrat škropijo z agresivnimi sredstvi. POglej malo po rastlinskih forumih, če meni ne verjameš.

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
19.8.2009 13:13:23   
Hope2
Moja tašča jih je letos špricala s kamilicami in mlekomuser posted image , a je to pomagalo ali ne, ne vem, vem pa da je paradižnik fuuuul lep

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
19.8.2009 19:12:43   
poli*
Gina- ja lej, js sm povedala kje med drugim tudi tiči težava... iz slabe moke še nikoli ni bilo dobrega kruha, ane?

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
20.8.2009 15:38:28   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: poli*

Gina- ja lej, js sm povedala kje med drugim tudi tiči težava... iz slabe moke še nikoli ni bilo dobrega kruha, ane?


Ja, samo tudi iz dobre moke včasih pride ven slab kruh, sploh če ga delaš v neprimernih razmerah, recimo na plinu namest v peči.user posted image

(odgovor članu poli*)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
20.8.2009 19:10:27   
bumerang
Meni se je tudi tvoj zapis zdel čisto pretiravanje ampak je bilo tako vroče, da se mi ni dalo pisat.
Se strinjam z Gino.

_____________________________

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
24.8.2009 18:38:43   
Felicita
ko smo že pr paradajzih - jest bi seme user posted image dans sm v hrano podelala 2 čist odbita paradižnika (zgledata kot paprika, tut votlo je in vse... noro user posted image ) ok, tisto 'peščišče' sm spravla in dala na časopis papir - menda se more posušit. pa pol, kako ga spravit do pomladi?

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
10.9.2009 14:15:25   
srki
Mi nimamo pokritega, je pa res, da ga malo ščiti to, ker je ob zidu in ima streho od streheuser posted image . Črn ni pretirano, sem pa tja kakšen, pa malo popoka, je pa popolnoma bio, če lahko temu tako rečem, ker ni šprican, samo zalivamo ga. Sicer pa bio ni nič, ker je zrak strupen, pa zemlja.

Drugače pa nisem tudi vedela, da je treba pri paradnižniku obrezavat vršičke, ko naredi nove, nekaj takega no. Samo to ni zvrok za to počrnitev, gre za to, da zelenje pobere preveč, potem pa plodi ne dozorevajo. V glavnem, pri nas je začel zoret šele v drugi polovici avgusta, tako da ga zdaj veselo jemo.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: ko paradižniki "počrnijo"
2.1.2010 13:51:58   
chezAnA
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Moja tašča jih je letos špricala s kamilicami in mlekomuser posted image , a je to pomagalo ali ne, ne vem, vem pa da je paradižnik fuuuul lep


Moja tašča je naredila mešanico mleka in vode in jih s tem špricala. In jih je uspela rešiti, čeprav so že začeli črneti in so vsem sosedom šli. Tako. Uporabila pa je domače mleko (ne iz trgovine) in zmešala 50:50. Pošpricala jih je kar pogosto (recimo na 14 dni)

Saj vem, da je tema zdaj malo out, pa vseeno. Morda pa pride kateri informacija prav za drugo leto

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?