Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati? Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.
Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.
POli poli, hi hi, mal pretiravaš. Mislim saj v osnovi imaš prav, da boljše seme da načeloma boljši pridelek, ampak.... a veš, paradižnik izvira tam nekje iz južne amerike, skratka toplih krajev, kjer je prezimna rastlina. In mi potem hočemo, da tudi pri nas dela tako kot tam. Jasno da ne more. Čira čara v tem primeru ni mogoč. Črnoba na paradižnikih je stara reč, predvsem se pa širi s svetlobno hitrostjo. In celo tisti navdušeni vrtnarji, ki imajo najboljše seme in najboljše naravne pripravke in najboljše pogoje za paradižnik... imajo večinoma skoraj vsako leto paradižnike slej ko prej črne. Še celo če jih ne vem kolikokrat škropijo z agresivnimi sredstvi. POglej malo po rastlinskih forumih, če meni ne verjameš.
ko smo že pr paradajzih - jest bi seme dans sm v hrano podelala 2 čist odbita paradižnika (zgledata kot paprika, tut votlo je in vse... noro ) ok, tisto 'peščišče' sm spravla in dala na časopis papir - menda se more posušit. pa pol, kako ga spravit do pomladi?
_____________________________
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
Mi nimamo pokritega, je pa res, da ga malo ščiti to, ker je ob zidu in ima streho od strehe . Črn ni pretirano, sem pa tja kakšen, pa malo popoka, je pa popolnoma bio, če lahko temu tako rečem, ker ni šprican, samo zalivamo ga. Sicer pa bio ni nič, ker je zrak strupen, pa zemlja.
Drugače pa nisem tudi vedela, da je treba pri paradnižniku obrezavat vršičke, ko naredi nove, nekaj takega no. Samo to ni zvrok za to počrnitev, gre za to, da zelenje pobere preveč, potem pa plodi ne dozorevajo. V glavnem, pri nas je začel zoret šele v drugi polovici avgusta, tako da ga zdaj veselo jemo.
Moja tašča jih je letos špricala s kamilicami in mlekom , a je to pomagalo ali ne, ne vem, vem pa da je paradižnik fuuuul lep
Moja tašča je naredila mešanico mleka in vode in jih s tem špricala. In jih je uspela rešiti, čeprav so že začeli črneti in so vsem sosedom šli. Tako. Uporabila pa je domače mleko (ne iz trgovine) in zmešala 50:50. Pošpricala jih je kar pogosto (recimo na 14 dni)
Saj vem, da je tema zdaj malo out, pa vseeno. Morda pa pride kateri informacija prav za drugo leto