Gina -> RE: ko paradižniki "počrnijo" (28.7.2009 18:11:19)
|
Meni paradižniki vsako leto počrnijo, samo da eno leto prej, drugo kasneje. Zdaj jih sadim nekaj še vedno na vrt, nekaj pa v lonce na terasi. Ta hip moram trkat, so zaenkrat še ok. Smo pa tako visoko, da niti en paradižnik še ni zrel. Načeloma sem proti škropljenju - sem pa pogruntala, ko mi je lani rja pobrala ogromno raznoraznega pridelka, da je vendarle boljše malo poškropiti z biotičnimi pripravki, ki utrjujejo rastline v zelo zgodnji fazi, kot pa pustiti jih same sebi. Govorim o pripravkih brez karence, ki pa vendarle delujejo. Če pa popolnoma nič ne škropiš, je pa najbolje prvi črni paradižnik oz. vse črne cele paradižnike ven spulit in sežgat in se ne dotikat več ničesar naokoli, kot pa pustit, da se ti preseli še na sosednjo rastlino. Ma kaj pa vem, za paradižnike nisem mojster, niti nimamo podnebja najbolj ugodnega zanj, mi pa zato kaj drugega super dela.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Drugače ima pa bumerang prav, nikdar in pod nobenim pogojem v trgovini ne boš našla neškropljenega paradižnika, še samo 2x škropljenega ne, vsak je večkrat, če hočeš da tako lep zraste - ... še celo če kupiš čist navadno sadiko spomladi v štacuni ali na tržnici, je prešpricana... vsaj recimo s sredstvom proti bolhačem ali proti rji ali plesni.... kaj šele potem končni plodovi. Tak je svet v katerem živimo. Žal.
|
|
|
|