[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.5.2005 9:23:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Gina -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 9:29:56)

Saj nimajo materinske šole samo v porodnišnicah, ampak tudi v zdravstvenih domovih. Meni se zdi, da so mi v materinski šoli kar kaj koristnega povedali, no vsaj mene je zelo zanimalo in mi tudi prav prišlo. Saj ne gre za druge, da te nekdo sili, ampak gre zate, tebi hočejo pomagat. Mislim pa, da te sicer nobeden ne more prisilit v to, da greš tja, če tebi ni, ali se ne znaš organizirat.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.5.2005 9:40:47)

Gina -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 9:54:54)

Zakaj pa potem ne greš v porodnišnico v materinsko šolo ali v kakšen drug zdravstveni dom, če bi to res rada?
Aja, pa če prvič zamudiš, ni nič hudega, ker pšonavadi imajo ta predavanja itak po več dni.

Pa še to, če te na zadnji roditeljski ne bo, pa res ni nič hudega, saj itak odhajaš. Jaz vem, da pri nas ne bi nihče težil, še na misel jim ne bi prišlo. Če imate pa žensko za ravnateljico, potem pa še sploh. Saj mora vedeti, kako je, ko si noseč. Če se hoče kdo od tebe poslovit, pa tudi to lahko stori takrat, ko te še vidi s svojim otrokom. Pa starši so ponavadi itak poučeni o tem, do kdaj kakšna vzg. dela.

Kaj pa vem, jaz sem včasih tudi komplicirala, potem sem pa ugotovila, da se noben ne sekira zame, pa sem se precej omejila s svojim sekiranjem za druge.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.5.2005 9:58:50)

dix -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 10:53:17)

Jaz sem jo obakrat izpustila, se mi ni zdelo smiselno sedet par ur v majhnem vročem in zatohlem prostoru, ko pa sem bila lahko zunaj na svežem zraku ali pa v senci kje. Na srečo pri nas ni pogoj mat šola za udeležbo partnerja pri porodu.

Gina -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 12:26:32)

Ja no, potem pa nič. Saj sama veš, kaj tebi bolj ustreza. Jaz sem res bolj take sorte človek, da sem skupaj zlepljena s svojim avtom.:)-:)-

Drugič pojdi pa na bolniško, če se takole norčujejo v vrtcu. To res ni fer.

Sicer je pa najbrž RR tudi neke vrstetmaterinska šola, tako da gotovo že veliko veš, vprašala boš pa tudi lahko, če kaj ne boš vedela.

Mislim, da materinska šola nikjer ni obvezna, je pa povsod zelo zaželena. Za očete pa je mislim da povsod obvezna, samo imajo ponavadi povsod kratke tečaje po par ur, tako da ni panike.

morskadeklica -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 12:46:44)

Jaz nisem hodila, kar me je zanimalo sem povprašala tukaj, zdravnika, kolegice... Ko sem izvedela o čem so govorili na prvem predavanju, me je vse minilo (kako "ratajo" otroci).

lp:muca:

NinKa -> Je materinska šola obvezna? (29.5.2005 19:15:43)

Jaz tut nisem hodila, ker mi je blo zvečer ob 20h malo prepozno, pa zaspana,.....v glavnem nisem šla. Dragi je edino šel v LJ porodnišnico na tiste "moške 4 ure", da je dobil potrdilo in to je to.

Vse kar me je zanimalo, sem prebrala v knjigah, revijah, netu,...kaj več pa tut nisem hotela vedet.

Glede na to, da sem šla rodit, pa nisem znala ne previt, ne držat otroka (ker še nikoli v življenju nisem imela priložnosti), sem skočila v "ledeno vodo" in plavala.....do sedaj uspešno.....

:sloncek::kuza::sloncek:

Stran: [1]