Rubin. -> RE: Nedonošenčki 2009 (22.7.2009 21:35:16)
|
Pozdravljene in najprej seveda hvala za podporo, mi pride zelo prav. Sem vesela, da ste se javile tudi mamice nedonošenčkov z srečnim izidom. Res je, da je vsak otrok individium, ampak kljub temu z veseljem preberem, da se naši borci tako lepo razvijajo. Sej ne, da bi otroka imel kaj manj rad, če se nebi, ampak katera mama pa ne privošči svojemu otroku najboljše. Pri nas situacija ne kaže najbolje in sem bila v dilemi ali naj sploh kaj napišem ali ne. Ker tudi jaz raje berem dobre izide kot slabe. Ampak, sama sem napisala, da če se žalost deli se razpolovi, a ne? Včeraj sem se pogovarjala z zdravnico in mi je povedala, da ima Gaja ne poškodovana, ampak bolna pljučka. Kar pomeni, da so se na levi strani naredili, kako naj rečem sprijemki, ki so postali trdi in se pljuča na predihavajo, v tisti del pluč ne pride kisik. Zato so uvedli drug način zdravljenja z dušikom. In namesto, da bi se število aparatov zmanjševalo, se veča. Še dobro, da nisem več pod vplivom hormonov, ker bi me včeraj kar na licu mesta oblile solze. No so me pa potem zvečer. Včeraj je bila Gaja zelo utrujena in je samo spala. Dajejo ji tudi paracetamol, ker predvidevajo, da jo boli. Ubogo moje dete, kaj bi dala, da bi ji lahko odvzela to bolečino. Danes pa me je že pozdravila, kako je živahna, krili z rokicami in nogicami, me košato gleda, dviguje ritko. Dobim občutek, da bi najraje poletela v moj objem. Jaz jo božam in ji prigovarjam, jo vzpodujam, ji pojem, ji opisujem naše dneve,... Posledica včerajšnega težkega dne je -45g, kar je kar veliko. Je včeraj imela že 895g, sem mislila da bo danes prekoračila 900g. Povedali so mi tudi, da je možnost, da bo šla s kisikom domov. Gdč. Zoja pa moje obiske elegantno prespi. Sicer malce odreagira na moj glas in dotike, ampak se ne vznemirja kaj preveč. Sicer pa je imela včeraj 777g, danes pa 782g. Je stabilna in je na 25% kisiku. Je prava mala asica. Se čudim in ne morem verjet, da vse skupaj tako dobro prenaša. Še hvala bogu, ker če bi se obema tako slabo godilo, bi me pa čisto dotolko. Vsem se lepo zahvaljujem za vse, posebej pa bi omenila Najo, hvala ti da si posodila črpalko in Natasaom hvala tebi, ker si mi jo dala. Jo pridno uporabljam in imam že polno polico posodic z mlekom v zamrzovalniku. **Tinkara78** zate imam vprašanje: zakaj si se zlomila, ko si jo dobila domov. Jaz sem mislila, da bo takrat praznik za vse nas. Janeja, ja sem šla gledat, koliko je 4ml, pa res ni tako malo, sploh za tako majhen želodček. No Gaja je na 2ml, ampak glavno je da prebavlja. melanija, res je da si nihče ne more predstavljat, kaj doživlja mama nedonošenčka, ampak vsaka neobičajna zadeva, kar se tiče novorojenčka je težka. Ni normalno, da mama ne more imeti svojega otroka pri sebi in potem se ti porajajo milo rečeno čudna vprašanja: si sploh mama, če ne zmoreš skrbet za svojega otroka, ga hranit, previjat, zazibat v sen. Če si mama, kakšna mama pa si? Vse mogoče faze sem že šla skozi. Od samoprepričevanja, do obupa, do pozitive,.... pa še me čaka. Moje septemberke: hvala vam. Persida hvala ti za tvojo zgodbo. Take me gor držijo. Meni tudi pomaga pogovor, sploh z mamicami, ki so dale podobno skozi. Ja vsi na EINT so pravi angeli od zdravnikov do medicinskih sester. Dr. Kaničeva je njujna osebna zdravnica in ne morem drugega kot da jo pohvalim. Zelo požrtvovalna, strokovna in zavzeta, tudi za naju z možem si vedno vzame čas (prav tako vsi ostali zdravniki), nama vse razloži. Tako, da jaz ji popolnoma zaupam. Tudi vsi ostali zdravniki so zaupanja vredni, ker drugače niti ne morem mislit. V obratnem primeru, bi se mi še lahko zmešalo od skrbi. IZVIRNO SPOROČILO: PERSIDA Rubin - lepo,da si odprla to temo.Imaš podobna mišljenja in občutke kot sem jih imela jaz v januarju.Veliko ljudi se me je balo poklicat a mene je edino pogovor gor držal .Nekaj ,pa je tudi res ,da mi je tudi ta forum veliko pomagal in vse moje babike ,ki jih poznam in tudi tiste ki jih ne da so trepetale z mano in me budrile. Rubin bodo minili ti črni dnevi in ko nastane beli dan bi želela spoznati tebe in tvoje borke. S tem se pa popolnoma strinjam. Meni tudi ta forum veliko pomaga in vidim, da so na njem same super punce. Ni besed, s katerimi bi se zahvalila za pomoč in podporo, zato se mogoče že včasih ponavljam. Ampak tiste, ki gredo skozi hude čase, me bodo razumela, koliko mi to pomeni. Persida - vsekakor bova naredile kakšen krog okoli treh ribnikov. Tomaž in Anže sta pa prava lepotca.
|
|
|
|