pitje iz kozarca (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok

Sporočilo

MARTINŠČICA -> pitje iz kozarca (15.7.2009 21:01:04)

Kdaj so vaši otroci začeli piti iz kozarca?

Shorty_ -> RE: pitje iz kozarca (15.7.2009 21:03:31)

hmmm ne vem točno ampak ko je šla z 11 meseci v vrtec je že pila iz kozarca. Drugače pa če gremo kam z avtom vzamem s seboj sportni lonček star je pa 2,5leti

Anonimen -> RE: pitje iz kozarca (15.7.2009 21:06:20)

Naš je star eno leto, pa pije že sam iz kozarca kak mesec

*monchy* -> RE: pitje iz kozarca (15.7.2009 21:08:36)

midva sva pri 10h mesecih pustla flaško ker je enostavno več ni htel met in od takrat pije iz kozarca 

Jelcy -> RE: pitje iz kozarca (15.7.2009 23:01:12)

Mi smo nekje okoli 11 meseca, je sam hotel....ce pa gremo kam vzamem sokec na slamco ali vodo z cuceljckom (jana junior).

Anuška79 -> RE: pitje iz kozarca (15.7.2009 23:04:33)

Od desetega/enajstega meseca dalje pijeta iz kozarčka. 

ksenija12 -> RE: pitje iz kozarca (16.7.2009 7:31:10)

okrog 1 leta oba...

lilka -> RE: pitje iz kozarca (16.7.2009 9:09:45)

Hm, sem že pozabila, zanimivo kako hitro pozabimo take stvari, okoli enega leta ziher, vem pa da dolgo ni znala pit iz slamice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mulan -> RE: pitje iz kozarca (16.7.2009 10:55:01)

Prva že pri 6. mesecih (z našo pomočjo, seveda). Za drugega ne vem, kdaj je začel, ma pred kratkim (pri 19. mesecih) se je naučil sam pit brez da bi bil pol ves moker. No, včasih se še zmoči, pa začne govorit 'liu, liu' (=polil) in zahteva, da se zadeva takoj uredi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Anonimen -> RE: pitje iz kozarca (16.7.2009 22:03:53)

Pri 5 mesecih s pomočjo, pri 10 sama. Po slamici pri 11 mesecih.

nia5 -> RE: pitje iz kozarca (21.7.2009 11:55:42)

Nekje pri 10m.

AMEVA -> RE: pitje iz kozarca (21.7.2009 11:58:39)

Mene pa zanima koliko tekočine dnevno spijejo vaši malčki, če pijejo iz kozarca?

Žaži -> RE: pitje iz kozarca (21.7.2009 14:18:05)

Okoli enega leta je že znal, čeprav je veliko tudi polil, tako, da sem mu še pomagala, na magični lonček se je navadil okoli 7 meseca, popije pa na kozarec manj kot je popil na stekleničko, kar je dobro, ker se je pred tem na flaško dobesedno nalival, ker je bila neke vrste tolažba in ne odžejanje. Koliko pa sedaj tošno popije pa ne vem, že dolgo ne merim več[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

katarinas -> RE: pitje iz kozarca (5.8.2009 8:02:21)

Moja pa tam nekje okoli 14-15 meseca se mi zdi, naučili so jo v vrtcu, pa še tam ni vedno hotela. Enostavno je rekla NE in šla stran. Doma se je pa sploh upirala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Sedaj pri 18 mesecih ji pa že lepo gre, ko pa kam gremo pa vzamemo s sabo lonček na slamico ali kaj podobnega, ker je seveda bolj praktično.

ThinkPink -> RE: pitje iz kozarca (5.8.2009 20:04:01)

Naša še pri 2 letih ne zna ful lepo piti iz kozarca, da bi konkretno kaj spila. Naredi nekaj požirkov in je to to. Doma in v varstvu ima najrežaje lonček s slamico, če pije s kozarca, pa imamo nonstop poplave.

zarjica -> RE: pitje iz kozarca (7.8.2009 12:56:19)

pri 13 mes pije iz kozarčka, vendar ji moram še malo pridržat, ker drugače vse teče...

J.L. -> RE: pitje iz kozarca (8.8.2009 22:10:12)

kaj to mislite prav kozarček ali skodelico z nastavkom- ustnikom?

MARTINŠČICA -> RE: pitje iz kozarca (18.8.2009 0:11:10)

Jaz sem z vprašanjem mislila na pravi, stekleni kozarček ali kako drugo šalčko brez ročajev in ustnih nastavkov. Glede na večino odgovorov pa sklepam, da mislijo na čudežne lončke ali kako drugo podobno zadevo. Ni mi jasno, kako sicer lahko otroci že pijejo iz kozarca pri 6 mesecih ali manj, ko pa takrat redko kdo sploh zna samostojno sedeti. Naša dvojčka sta stara 15 mesecev in gre pol vode iz kozarčka mimo, pol pa zraven. V ustih je pristane bolj malo, zraven kašljata ... Ampak poskušata pa rada in jima je to zelo zabavno, tako da upam, da se do jeseni naučita piti iz kozarčka.

Inigo -> RE: pitje iz kozarca (18.8.2009 11:35:04)

začeli smo nekje pri 10 mesecih. takrat je začel pit po slamici. zdaj je star 13 mesecev in sam ne pije, mu morem držat in lepo gre. sam pa pije iz flaše ki ima slamico not.

matejast -> RE: pitje iz kozarca (29.8.2009 22:14:06)

Pri dveh letih. Še vedno (kmalu bo tri) pa veliko več popije če pije na slamco, tako, da mu jo z veseljem dam, ker mi je bol važno, da spije dovolj!

ksenci -> RE: pitje iz kozarca (29.8.2009 22:22:47)

iz kozarca je začel pit okoli 10 meseca-sam je želel, ko je videl mene in sem mu držala kozarec. sedaj je star 13 mesecev in pije iz kozarca, vendar mu ga še držim, ker drugače se polije. zelo mu je všeč če pije iz kozarca. ima pa še vedno magic cup lonček vode, če kam gremo. na dan popije zdaj poleti cca 5 dl vode ali čaja.

gloria -> RE: pitje iz kozarca (29.8.2009 22:44:34)

...iz kozarca pijemo od 9.5 meseca....zdej že lep čas po slamci...mu pa seveda držim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]...no bolj pomagam ker bi že frajer rad sam držal...mi pa velik več spije tko kot pa iz magičnega lončka....

PC Baby -> RE: pitje iz kozarca (30.10.2009 14:45:21)

Naš pa sploh ne zna pit iz nobenega lončka, stekleničke, kozarčka ali česarkoli. Polno se je dojil 6 mesecev, zdaj pa ko uvajamo GH mu moram dajat vodico po žlički ker sploh ne zna pit iz ničesar. Že ca. 3 tedne probavamo iz vsega živega pa ne gre niti kapljica ven, iz kozarčka pa se mu kljub pomoči in majhni količini vsakč zaleti. A imate kakšen nasvet za naju?

Shorty_ -> RE: pitje iz kozarca (1.11.2009 13:37:33)

IZVIRNO SPOROČILO: Shorty RR

hmmm ne vem točno ampak ko je šla z 11 meseci v vrtec je že pila iz kozarca. Drugače pa če gremo kam z avtom vzamem s seboj sportni lonček star je pa 2,5leti
naša je pila iz lastičnega kozarčka ali šalčke.

tejči28 -> RE: pitje iz kozarca (1.11.2009 19:16:25)

IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby

Naš pa sploh ne zna pit iz nobenega lončka, stekleničke, kozarčka ali česarkoli. Polno se je dojil 6 mesecev, zdaj pa ko uvajamo GH mu moram dajat vodico po žlički ker sploh ne zna pit iz ničesar. Že ca. 3 tedne probavamo iz vsega živega pa ne gre niti kapljica ven, iz kozarčka pa se mu kljub pomoči in majhni količini vsakč zaleti. A imate kakšen nasvet za naju?

Naš se je tudi poldo dojil 6 m in ni znal piti iz lončka,kupila sem mu tega z mehkim cucljem za učenje od nuka in sem mu ga dala,da ga je imel v ustih in se igral z njim. jaz sem mu devala za pit po žlički,ker nekaj pač more pit.pol pa se je počasi navado in ko sem vidla,da sesa in lončka,sem mu not nalila sok in je pil.začel pa je zelo pozno,malo pred 1 letom je šele začel pit iz lončka.
saj bo počasi,samo vztrajaj.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>