veselka -> RE: BIO mehčalec? (16.7.2009 11:52:51)
|
ecover imajo v Kalčku v Lj. jaz uporabljam že leta, pa se mi ne zdi, da zapravim kaj več, kvečjemu manj, ker mnogo manj praška ali mehčalca dodaš, ker je vse bolj koncentrirano. po ecover mehčalcu ne dišijo obleke bohvekej, ker je zelo nežen. no, če ne pridem do Kalčka, kupim tudi Frosch (mehčalec, praška skoraj nikoli, ker vsebuje optična belila). imajo pa v Kalčku tudi druge znamke bio pralnih izdelkov, pa poizkusiš, kaj ti ustreza. včasih kupim tudi prašek Almawin (naroči se po spletu Biosi.si, pa zdej imajo kolekcijo tudi v Mercator centru v LJ, kako je drugje pa ne vem). kupujem pa tudi vsa čistila za dom od ecover ali almawin. raznih persilov, arielov, lenorjev, silanov,... ne kupujem. drugače pa ecover ni bio/eko z vidika, da vsebuje ekološko pridelane sestavine... kar se dobi pri nas, je pač na osnovi rastlin in zato eko, kot okolju prijazno. in na prašku to jasno piše gor, na prvi strani plastenke (ecological non-bio). obstaja pa njihov prašek, ki je izdelan iz rastlin, ki so zrasle v "eko okolju". pri Froschu sem skeptična, ker kljub pač določenim naravnim sestavinam/učinkovinam, še vedno kup sranja notri ruknejo.
|
|
|
|