RE: tzatziki??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

muška -> RE: tzatziki??? (1.8.2009 17:19:54)

jezus no, ne mešat smetanovih murk z tzatzikijem no!

TZATZIKI:

- na DROBNO režo ( tisto na naketri ribamo recimo limonino lupino) naribamo olupljene in izdolbene kumare
- dodaš žlico limoninega soka, žlico olivnega olja in žlico kisa
- posoliš po okusu
- na drobno, res na drobno naseckaš česen in sveže liste koprca
- dodaš Grški jogurt TOTAL

ta recept mi je zaupala ena domačinka - mama najinega pirjatelja motorista. Ona sicer še da nekaj zraven, ampak je nisem razumela najbolj, začimbe pa takrat tudi nisem prepoznala.

vse skupaj temeljito zmešaš in postaviš v hladilnik za uro dve, da se sestavine lepo prepojijo in okusi ojačajo.

Vse ostalo kjer naribaš kumare in jim dodaš kislo smetano ali naš navaden jogurt NI približek tzatzikija!

Spark -> RE: tzatziki??? (1.8.2009 23:35:06)

Meni je sestra prinesla eno začimbo iz Grčije. Pa sem poskušala to skupaj zmetat, ampak mi ne uspe. Dobro ej za pojest, ampak ni taprav Taziki. 

khurde -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 14:16:33)

IZVIRNO SPOROČILO: muška

Vse ostalo kjer naribaš kumare in jim dodaš kislo smetano ali naš navaden jogurt NI približek tzatzikija!

je pa približek taratorja [sm=smiley1.gif] samo mora bit bolj redko, kot juha

muška -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 17:52:21)

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

ČESA? kaj je tarator?

špelin@ -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 18:18:34)

jezus no, ne mešat smetanovih murk z tzatzikijem no!

TZATZIKI:

- na DROBNO režo ( tisto na naketri ribamo recimo limonino lupino) naribamo olupljene in izdolbene kumare
- dodaš žlico limoninega soka, žlico olivnega olja in žlico kisa
- posoliš po okusu
- na drobno, res na drobno naseckaš česen in sveže liste koprca
- dodaš Grški jogurt TOTAL

ta recept mi je zaupala ena domačinka - mama najinega pirjatelja motorista. Ona sicer še da nekaj zraven, ampak je nisem razumela najbolj, začimbe pa takrat tudi nisem prepoznala.

vse skupaj temeljito zmešaš in postaviš v hladilnik za uro dve, da se sestavine lepo prepojijo in okusi ojačajo.

To je pa že bolj užitno! Sem naredila takole in ni slabo. Hvala za recept [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Tisto po prejšnjem receptu je bilo pa žalost od hrane... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

muška -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 18:31:51)

no super, edino kaj sem zgoraj pozabila omenit je, da kumare ožameš! Upam, da si jih? Jaz jih naribane mičkeno posolim, pustim stat par minut, nato pa jih krepko ožamem.

špelin@ -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 18:42:18)

no super, edino kaj sem zgoraj pozabila omenit je, da kumare ožameš! Upam, da si jih? Jaz jih naribane mičkeno posolim, pustim stat par minut, nato pa jih krepko ožamem.

Sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Ker bi bilo drugače verjetno čisto "župasto" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

khurde -> RE: tzatziki??? (5.8.2009 20:01:03)

IZVIRNO SPOROČILO: khurde

ČESA? kaj je tarator?

tarator je bolgarska poletna "juha". je na podoben način narejeno. rabiš jogurt, navadni, seveda, sol, poper, naribane kumare (ni nujno ožet al odcedit, ker itak ni gosto, pa naribaš kot sir, ne na najmanjšem ribežnu), česen, vodo, olje (oljčno) in koper. vse to zmešaš, daš v hladilnik in to je to. aja. pa nekaj orehov se da lahko not.

v "tzatziki" sem pa jaz kdaj dala tud kakšno res drobno narezano oz. naribano kislo kumarico.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]