|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: potovanje in nova gripa
30.7.2009 11:36:57   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: viledka

Panika..... jaz sem tudi ze potovala z malimi otroci in so me ljudje podobno strasili..... riziko vedno je - tudi ce si doma.
sam v razmislek - koliko od vas ni cepilo otrok proti klopnemu meningocefalitisu - pa otroci hodijo po vrtu in parkih - pa je to veliko hujsa bolezen in tudi smrtnost je vecja...... torej tistim ki se cutijo za zelo odgovorne. - Ko se v Sloveniji nekaj zgodi je vse ok - ce pa se otroku v tujini nekaj zgodi pa ze obtozijo starse da se vedejo neodgovorno ker potujejo z otrokom....

Majhni otroci ta memingoencefalitis kar dobro prenesejo. Veliko lažje kot odrasli. Samo to.

In definitivno trenutno veliko laže dobiš novo gripo na povotavanju z ladjo ali avionom kot pa doma.

(odgovor članu viledka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
30.7.2009 13:39:26   
barni
Splisni, zanima me ali poznas morda kaksen konkreten primer otroka, ki je imel meningoencefalitis? In da ga je prebolel tako "na izi"? Resnicno me zanima ta podatek. In ce morda ves kaksna bolezen je meningoencefalitis?

Meni pa dva pediatra nista odsvetovala potovanja, svetovala sta pac poostreno higieno, kar vellja tudi za vsakdan doma.

V kino tam ne bomo hodili, na koncerte tudi ne, pa v zabaviscne parke tudi ne. Plaza, morje in sonce nam pa tudi ne more skoditi. Na avionu pa bomo pac bolj zatezeni starsi user posted image  in bomo umivali rokice z alkoholnimi robcki.

(odgovor članu Splišni)
Neposredna povezava do sporočila: 27
30.7.2009 22:00:51   
Splišni
IZVIRNO SPOROČILO: barni

Splisni, zanima me ali poznas morda kaksen konkreten primer otroka, ki je imel meningoencefalitis? In da ga je prebolel tako "na izi"? Resnicno me zanima ta podatek. In ce morda ves kaksna bolezen je meningoencefalitis?

Zakaj bi morala pa poznati koga, da bi vedela, kako bolezen poteka pri otroku ali pri odraslem? Meni je to povedal zdravnik, infektolog, ko je moj otrok imel borelijo in so mu delali punkcijo možganske tekočine, če slučajno ima meningoencefalitis. Bo dovolj?

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 28
31.7.2009 17:32:40   
sanasan
ne vem, če ti bo kaj pomagalo...jaz sem s tamalo (5let) že od konca junija na drugem koncu sveta - Azija....res pa je, da takrat ko smo se odpravljali še ni bila tako razširjena tale gripa....tu so nam pa še predno smo stopili z letala oblečeni kot vesoljci v belo in z zaščitnimi maskami prišli izmerit temperaturo....če bi kaj našli bi nas za 1 teden poslali v karanteno:)
povsod so plakati o simptomih, njunih številkah in nasveti glede higiene....me imamo razkužilo za roke in se še bolj pridno umivamo, pa na tamalo tulim ves čas 'ne prijemaj!'....ker potujemo, smo pa kar konkretno v stiku z ljudmi (avtobusi, metro, muzeji...) ...upam na najboljše in pridno zdravo jemo + vitamini....pa vsake toliko časa 'pomolim', da ne zbolimo

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 29
31.7.2009 17:35:43   
sanasan
aja, pa če zaslišim kašelj ali kihanje...se hitro oddaljimo...čeprav tu veliko kihajo zaradi klim....je pa zanimivo, da skoraj še ne vidiš nobenega z masko na obrazu, kljub množici ljudi (Kitajska) kot je bilo to npr.pred leti pri ptičji gripi....

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 30
4.8.2009 7:55:42   
barni
Splisni,

sprasujem te zato, ker ti lahko iz osebnih izkusenj povem, da meningoencefalitis niti slucajno ni bolezen, ki bi jo otroci lazje preboleli kot starejsi.
Zal osebno zelo dobro poznam tri osebe, dva otroka in enega odraslega in lahko ti povem, da ima odrasli najmanj posledic, en otrok je gluh en pa je umrl. Odvisno je seveda tudi od povzrocitelja bolezni.

Torej ne kar posploseno pisati, da otroci lazje prebolijo kot odrasli. Ta bolezen je zelo resna in skoraj vedno ima posledice, saj gre pri meningitisu za vnetje mozganske ovojnice, pri encefalitisu pa za vnetje mozganov.

Ne vzeti osebno, samo me pojezi, ce se posplosujejo stveri, ki niso v resnici tako enostavne.

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Prazniki na delovni dan v letu 2025
V letu 2024 je kar 12 praznikov padlo na delovni dan. Kaj pa nas čaka v 2025? Koliko praznikov bo prineslo dela prost da...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?