kako oprati goretex jakno? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Tanja55 -> kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 22:23:22)

Imam tri jakne, windstoper sistem, z zascitno prevleko za dez, tako da mi ob dezju samo kapljice stojijo po jakni in je ne premoci. Zdej ker so vse tri jakne bolj svetlih barv jih moram nujno oprat. Kako, da bo tudi po pranju na jaknah zascita pred dezjem?

MARTINŠČICA -> RE: kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 22:26:50)

Kaj pa piše na jaknah glede pranja?

čebelica01 -> RE: kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 22:27:45)

pač jih daj na 30 ali 40 prat pa brez mehčalca pa tekoči prašek

katjes -> RE: kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 22:29:34)

Kaj pa, če bi poskusila z pralnimi oreški!

Tanja55 -> RE: kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 22:36:13)

Operem jih lahko, ampak zascita gre dol. Dobi se nekaksna zadeva, ki se doda temu pranju, da se jakne spet impregnira. To me zanima, kaj uporabljate za zascito, da deluje. In kako in kdaj se to doda v postopku pranja. Upam, da je razumljivo kaj me zanima, ker oprala sem enkrat ze eno jakno, na 30 brez mehcalca, vse super, ampak zascite ni vec.

jakaracman -> RE: kako oprati goretex jakno? (14.7.2009 23:13:08)

V čistilnici ti jo lahko spet zaščitijo.

Primoza -> RE: kako oprati goretex jakno? (15.7.2009 5:57:59)

Malo uporabite google pa bo šlo...

LINK

Drugače pa obstojijo sprayi, s katerimi se zaščito površine obnovi. Tudi cenejši, npr. v Sparu ga prodajajo.

Tanja55 -> RE: kako oprati goretex jakno? (15.7.2009 9:35:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Malo uporabite google pa bo šlo...

Uporabila google, pa ni vrgel ven nic pametnega, ker sem dala drugacno kombinacijo besed. Celo RR brskalnik sem uporabila, da bi preverila, ce je tema ze bila odprta.

IZVIRNO SPOROČILO: Primoza RR

Drugače pa obstojijo sprayi, s katerimi se zaščito površine obnovi. Tudi cenejši, npr. v Sparu ga prodajajo.

Hvala za nasvet, nisem vedla, da gre za sprej, vedno so mi govorili, da moram nekaj dodat med samim pranjem, zato me je zanimalo, kako se to naredi oz. kako ljudje to delajo. E, s sprejem bo pa super, tko kot cevlji torej. Hvala za pomoc.

lotoska -> RE: kako oprati goretex jakno? (15.7.2009 11:21:12)

V športnih trgovinah prodajajo to zadevo za med pranjem, samo je še nisem sprobala. Če gre za drage jakne bi jih sama oprala potem pa dala impregnirat v čistilnico.

Stran: [1]