|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 19:31:45   
taška30
Pozdravljene!
Veliko vaših mnenj sem že prebrala o širokem povijanju in si ustvarila tudi svoje: torej, če ti ob odhodu iz porodnišnice naredijo UZ in je vse OK, ni treba široko povijati.
Ker sem rodila v Lj, UZ-ja pač ni bilo in široko povijam že en mesec. Ker se mi to ne zdi smiselno, sem se naročila na samoplačniški UZ (datum imam čez 14 dni).
No, in zdaj bistvo; včeraj smo bili prvič pri pediatru in povedal mi je svojo teorijo: UZ pregled kolkov je nesmiseln in nepotreben, ker prav vsak zdravnik lahko z ročnim pregledom ugotovi ali je kolk ob rojstvu izpahnjen ali ni. In z UZ-jem ob rojstvu vidi le ali izpah je ali ga ni.
Široko pa naj bi sepovijalo iz drugega razloga - da poglobiš in učvrstiš kolčne jamice (OK, nekaj takega, čisto točno si nisem zapomnila), da ne pride v zrelih letih do obrabe kolkov. In da je to statistično dokazano;namreč generacije, pri katerih so začeli s širokim povijanjem, so zdaj v zrelih letih in je pri njih drastično padla obraba kolkov glede na prej.
Priporoča v vsakem primeru široko povijanje do 6 meseca podnevi in ponoči, potem pa do enega leta le ponoči.
Jaz sem šla včeraj iz njegove ordinacije totalno zmedena, z dolgim nosom in malo jezna in sploh ne vem kaj naj naredim.
Vem, da se bomo morali odločiti sami, ampak, kaj je res on edini pediater, ki tako razmišlja?!? Tu na RR namreč še nisem zasledila kaj takega. Je pa to zelo ugleden ljubljanski pediater, ki mi ga je priporočalo nekaj uporabnic RR-ja.

Malo sem naložila vem, kakršenkoli komentar je dobrodošel

LP, Taška
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 19:41:54   
Pilar
Tiste jamice o katerih pišeš in široko povijanje- to gre skupaj....ma sej če se ne motim ti na uz vse zmerijo, pogledajo acetabulum, ...a pol to ni to...Jst sem ga tri mesece široko povijala in pol so mi rekli, da je vredu, ma ne vem, po moje ima vsak pediater svoje mnenje in v tem je problem. Mnenja niso niti slučajno enaka.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 20:04:37   
frutka_
Jaz mojega malega nisem previjala nič več in nič manj kot 14 dni. Po lastni presoji in prebiranju informacij se mi je zdelo nesmiselno da široko previjam, če pa tega ne počenjo nikjer po svetu! Še po SLO si porodnišnice niso enotne.

Moja mamica ima hude težave z obrabo kolkov, dr. je pripisal te težave začetni osteoponiji, ki prizadane predvsem visoke in suhe ženske. Dvomim, da ne bi imela težav, če bi jo babica široko povijala. Tukaj so posredi še drugi dejavniki, ki po mojem mnenju nimajo veze s širokim povijanjem v rani dobi. Pri moji mamici gre tudi za obrabo kolkov, ker je v mladosti veliko delala na kmetiji pa z očetom sta strastna planinca in prehodita marsikatero pot. Tako da so težavo bolj v načinu življenja kot v širokem povijanju.

Odločiti se boš morala sama kot še za marsikaj drugega. Vsaka mamica naredi kot meni da je najboljše. Če meniš, da je široko povijanje koristno previjaja tako, jaz sem se odločila drugače.

LP:kuza:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 20:38:07   
sanja k
Jaz sem mojo povijala tudi samo 2 meseca, ker ima kolke tudi OK. Sprašujem se kaj pa včasih daleč nazak ko so dojenčke povijali v štruce z rokicam ob telesu?

LP

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 20:49:40   
Seven*
Meni to ni logicno. Potem bi imeli vsi africani in eskimi deformirane kolke. Siroko povijanje je neumnost, razen ce je otrok ze rojen z kaksnimi deformacijami.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 20:59:23   
Anonimen
js tise nism široko povijala, ker je imela racmane od začetka in ti so tko ogromni da na novorojenčku delujejo kot široko povojanje.

hotla sem pa povedat to, da mene so povijal na široko, itak še tut v navadne tetra plenice od začetka do konca pleničarskega obdobja..in rezultat je ta da sem pri 26 prav tako ugotovila da imam bolečine v kolkih, dohtarji so pa pogruntal da mam displazijo kolkov. in kaj nej zdej? prov nč. v najslabšem primeru bom pri petdesetih kolke menala na servisu :(( upam da nau treba.

najbl ironično se mi pa zdi, da sem 3 mesce pred tem ko smo to pogruntal, na tisinem uzju zagotavljala, da v familiji nima noben problemov s kolki! no jih ma pa mat! katastrofa! :zmeden:

lp, lara

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 21:04:43   
taška30
Ma ja, saj...
Je rekel še, da cigani nimajo obrabljenih kolkov, ker so ciganke vedno otroke nosile prosto v ruti ob telesu, nikoli povijale v štruco. Haloo, saj tud jaz ne bi povijala v štruco?!?
Najbolj se mi zdi pa neumno, če pomislim z vidika, da je 'mati narava' predvidela, da se morajo 'človeški mladiči' na široko povijat, da kolki normalno zrastejo. :zmeden:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 21:10:46   
Seven*
Tasja30, cigane bi si morali v marsicem vzeti za vzgled! :bravo::bravo::bravo: Mati narava definitivno ni predvidela sirokega povijanja in ortopedskih ceveljcev. :)-:)-:)-

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 21:15:28   
NinaŠ
Ja Nina, jaz sem tud na to pomislila - kako so pa povijali pred širokim povijanjem? saj so mu isto en kup tetra plenic (al pa kakih bombažnih cunj) navlekli okrog riti, tko da je bil v bistvu široko pvit.

Jaz sem Anžeta povijala široko do dobrih dveh mesecev do UZja, pač po priporočilu babice, pediatra,... me pa ni nič motilo, saj ga je bilo tako tud lažje nositi, dvigovati - si imel vsaj kaj za prijet (pa ni bil kak pikec), pa še bolj trdno je deloval.

LP

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 21:17:22   
kofetek2010
jaz sem bila kot dojenček povita v "šince" takšne extra široke plenice, noge sem imela na vseh slikah maksimalno narazen :( in moj :love: pravtako (še huje kot jaz, on je imel celo nek kalup iz nekakšnega mavca):zmeden:

sin je imel na UZ (ob rojstvu) kolke 2D (upam, da se še prav spomnim) kar je bilo ful slabo in sem morala tudi povijat na široko dokler ni UZ pokazal, da je 1A (mislim, da do 6 meseca) - tako, da jaz menim, da je to s kolki dedno :(

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 22:02:27   
babylove
Moj mali ni šel na UZ, ampak so mu kolke mimogrede 'ročno' pregledali in nisem široko povijala. Mali hodi k pediatru, ki uživa sloves največjega komplikatorja v mestu. Kolke mu pediater pregleda pri vsakem obisku in bo to počel, dokler otrok ne shodi.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 22:39:58   
Gina
Široko povijanje je nesmiselno, če so kolki ok. Na UZ pa ne ugotavljajo samo, ali so izpahnjeni, ampak pogledajo točen kot, oz. razvitost kolka.
To je pa tako, kot je Jana pisala, stvar se v veliki meri podeduje.
A resno mislite, da samo Slovenija dela prav, cel svet se pa moti?

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 22:44:13   
KIRA
jaz sem mojo tudi 3 mesece široko povijala, pa je uz pokazal vse o.k. ampak sem zaradi lažjega handlinga še 1 mesec nadaljevala.
sem pa prebrala, da se to dela zato, da ne pride do okvar kolkov. primer: indijanske otročke so povezovali v cule, z nogicami tesno skupaj in posledično je prišlo do nenormalnega števila okvar kolkov in medenice pri teh otrocih - pri njih je pač bla navada, da so jih tako povijali, v take indijanske štručke, tesno skup povezane.
pri nas se pa široko povija ravno zato, da se temu izogne, ravno nepravilni drži in deformacijam. kaj je povijanje par mesecev, če s tem zagotoviš otroku pravilni razvoj...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 22:55:16   
Gina
Ja, Kira, one so povijale skupaj. Tisto škoduje. Ne pa normalno miganje otroka. Že tako ima pampersko, ki mu nogice narazen tišči. Nikakor ne silimo otrok v tiščanje nog, oz. kolkov skupaj. Tako da mu nič ne škodimo, četudi ga ne povijamo na široko.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 23:05:20   
KIRA
saj nisem rekla miganje. rekla sem povijanje.po mojem je tudi bolje, da vsaka dela glede na izvide in občutek. si me napak razumela... sem razložila zakaj se tako na široko povija...

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 23:09:16   
Gina
Ja, maš prav.:)

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
28.5.2005 23:58:09   
piščanc
men se zdi, da je široko povijanje ostanek obdobja pred pamperskami, in ker zdravstvo super 'hitro' napreduje niso bili enotni kaj zdaj, ko ni velike količine plenic med nogami in je samo pamperska, pa so izumili pojem široko povijanje in seveda 100 razlogov da se to dela

jaz še vedno mislim, da dojenček laže uporablja trebušne mišice, prebavlja, prdi, riga... če ni široko povit, nepravilnosti v kolkih pa se občutijo že z navadnim pregledom,

ampak to je samo moje mnjenje

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
29.5.2005 20:55:22   
deily
kaj pa v primeru, ko je otrok rojen z ritko naprej, izvid kolkov ok, previjanje pa široko.Ali se vam to zdi potrebno in to do 3 meseca

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Široko povijanje-tokrat malo drugače
29.5.2005 21:01:55   
Gina
Ups, tukaj pa ne vem kako je, ker z ritko naprej je zmeraj bolj vprašljivo za kolke.:ups:

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?