|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hematom
14.7.2009 16:34:48   
tweety83
včeraj na ns mi je zdravnica ugotovila 5cm dolg in 1cm širok hematom na zunanji strani posteljice. Res je,da sem nekje v 6 oz.7t imela izcedek tri dni, vendar nič strašnega. Sedaj pa me je strah. Rekla je da se otrok glede na tedne normalno razvija, vendar pa bi lahko dobil premalo krvi in potem bi verjetno morala dobiti tablete. In seveda da naj mirujem kolikor se da.
Kako je bilo pri vas? Se je vse dobro končalo?

Aja noseča sem 13t.

lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hematom
14.7.2009 18:40:37   
ksenija12
jaz sem imela en manjši hematom, posledica je bila, da sem nekaj dni krvavela...potem pa se je krvavitev ustavila brez kakšnih tabletk..in 'zarodka ni odnesla'. Mislim da veliko ne moreš vplivat na to kako se bo izteklo, se pa velikokrat pozitivno in ni nič hudega!

http://www.popolna-kmetica.blogspot.com/

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2009 19:16:51   
tweety83
hvala za odgovor in upam da bo res tako

(odgovor članu ksenija12)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2009 21:10:53   
eva1
Tudi jaz sem imela hematom, vendar ne pod posteljico...noben mi ni pred tem povedal zanj, pa sem bila 1 teden prej na nuhalni, pa še moj G mi je delal UZ..no potem v 13 tednu pa je dobesedno lilo(je teklo mimo vložka, ker vložek ni mogel tako hitro srkati krvi) iz mene 2 dni, iz mene so leteli ogromni strdki(veliki 5cm)..ampak HB z dojenčkom je blo vse ok...potem sem še kakšen teden sveže krvavela, ampak ne več toliko količinsko-recimo 1 vložek na dan, potem pa še 3 tedne krvavi izcedki..okoli 16-17 tedna se je vse umirilo, in trkam(tok, tok)sedaj sem v 21 tednu in z dojenčkom je vse ok, hematoma več ni...so rekli da je ta hematom bil že dalj časa in HB da ni bil pod poseljico, drugače bi se vrjetno drugače končalo, ker je bil res ogromen...So mi pa jasno dali vedt, da nimajo kaj narest, da bo kar bo...amapk HB je zaenkrat vse, ok in upam, da bo še drugo polovico nosečnosti tako....držim pesti, da bo pri tebi tudi vse ok!!
Aja pri hematomu je tako..ali poči in se  izlije vn, ali pa se počasi resorbira nazaj v maternico, ko je plod dosti velik ga stistne v steno in potem ni več nevarnosti-vsaj tako so meni razložili!

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2009 21:19:00   
sanya
ojla,

no naj povem svojo zgodbo o hematomu...

pri meni se je krvavitev pojavila v 15 tednu in to tako močna, da sem mislila da se bo vse izcedilo. Takrat so me sprejeli na gineg.oddelek in povedali, da je otrok živ, se giba vendar imam subplacentarni hematom (rana na prednji strani posteljice) velik mislim da je bil 3x5 cm. Mi je gineg. povedala da če se bo krvavitev nadaljevala, da bodo verjetno morali posredovat in odstranit. In krvavitev se je nadaljevala še naslednji dan in seveda jaz sem se pripravila na najhujše. A zgodil se je čudež in po 7 dneh v porodnišnici strogega mirovanja (le do wc-ja) in 3x dnevno spasmex ampulo sem prišla domov v upanju, da je OK. user posted image

In zgodilo se je 2 dni pred božičem, točno 7 dan po vrnitvi iz porodnišnice. Ura polnoč ko me prebudi krvav izcedek.. Grem na wc, tam pa spet se samo zlije iz mene. Zbudim fanta in greva v porodnišnico, kjer ugotovijo, da imam hematom velik 2,5 x 6 cm. In zopet 3x spasmex, strogo mirovanje... tako sem preživela v porodniš. 9 dni, torej tudi novo leto in moj rojstni dan (5.1) ampak sem rekla, da če je otrok živ se je vredno žrtvovat. user posted image In 8.1 na fantov roj.dan sem prišla domov na svojo željo, saj so ugotovili, da to lahko traja do konca nosečnosti. In rjav izcedek, ki sem ga imela po krvavitvi je trajal mesec pa pol (nekje do marca) ko se je pa vse skupaj normaliziralo. Ja da pa ne pozabim omenit strogo mirovanje, ki sem ga imela nekje do 34 tedna, ko mi je gineg. povedal, da pa zdaj lahko rodim, ker se je otrok že toliko razvil, da bi preživel.user posted image

In danes imam doma prelepo punčko Neli, rojeno 2 dni po roku (8.6.2009) s 3290 g in 51 cm. No ja je pa po moji logiki ta hematom povzročil, da sem imela nujen carski rez, kajti sem zelo krvavela pri porodu... in na odpustnici sem prebrala, da je razlog bila prehitro odluščena posteljica. Torej posteljica je šla prej ven kot pa otrok. Je pa vse šlo tako hitro, da še zdaj ne morem verjeti. Zjutraj ob 5:15 uri krvav izcedek, ob pol 6 začelo špikanje v jajčnikih, ob 6 uri je bilo na 5 minut, ko sem ugotovila da je to to. In gremo v porodnišnico direkt v porodno. Ob pol 8 sem še govorila z mamo po tel., da imam popadke na 2 minuti in da ni hudo (mama zelo panična user posted image ) ob 8:08 pa sem že rodila zdravo punčko. In to je to.

Tako, da ni nujno da hematom pomeni kaj groznega. Potrebno je samo verjeti, da bo vse OK. Meni je to dajalo moč... jaz sem verjela in verjela da bo vse OK in tako je tudi bilo.

(odgovor članu tweety83)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.7.2009 10:36:39   
živa
Jaz sem krvavela na medenih tednih v tujini. Ne hudo, bilo je pa. Noseča sem bila 6 tednov. Na pregledu pri 12 tednih je bilo vse ok in se hematoma ni več videlo.

Gavnar je pa zdaj star že 3 leta in pol user posted image .

Lp,

živa

(odgovor članu sanya)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?