|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kombinacija pralnih planic in za enkratno upo...
14.7.2009 15:43:17   
ulsi25
Zanima me če katera uporablja pralne planice za ponoči in planice za enkratno uporabo za čez dan? Namreč zakaj!? Nam so rekli da so fantki bolj podvrženi neplodnosti če imajo skoz na sebi planice za enkratno uporabo. In glede na to, da je ponoči v eni plenički včasih cca 10 ur sem razmišljala, da v primeru, če temu kaj pripomorem začnem tudi te upoirabljat.

Ali pustite npr dojenčka npr od 21 do 6 ure v eni plenički razen če se vmes ne pokaka? Star je dobre 3 tedne.

No glede bombažnih plenic me zanima, katere bi mi ve priporočale...mislim jih imeti npr max 5....pa čimmanj dodatnih hlačk itd....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
14.7.2009 15:54:23   
gita10
Jaz nisem nikoli uporabljala pralnih planic pa imam tudi fantka, če čisto po pravici povem to nisem nikjer zasledila, da bi mu to škodilo.
Vse bolj, ko berem vse te poste se mi zdi, da danes mamice kar preveč komplicirate oziroma je čedalje več raznoraznih informacij in se ti lahko kar zmeša od njih. Materinstvo je nekaj v čemer moraš uživati predvsem prvi meseci in po moje preveliko kompliciranje prav škoduje odnosu med matarju in sinom. Pa brez zamere ne mislim na tebe ampak na splošno.

(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
14.7.2009 20:14:05   
Anonimen
To, da plenice za enkratno uporabo imajo kaj zraven pri povečanju možnosti za neplodnost pri fantkih je dokazano.
Mislim, da mamice, ki berejo in se informirajo ne komplicirajo. In ni prav, da se jih tako označi. Kaj pa če bo ravno sin mamice, ki ne komplicira neploden? Kaj bo taka mama rekla svojemu sinu? Nisem želela komplicirat?
Saj ne rečem, da mora zdaj otrok vsak trenutek bit zavit v bombažke, sploh ne. Vendar vsem plenicam ala pampers, fixies itd., ki so tako hudičevo vpojne in ritka ostane suha in ravno toliko, da se plenica še sama ne zamenja in otroku umije rit so najbolj nafilane s kemikalijami, raznimi geli, beljene itd. Obstaja tudi alternativa tem plenicam. Na trgu obstajajo tudi eko plenice, ki so ravno tako učinkovite, le manj nevarne.

(odgovor članu gita10)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
14.7.2009 21:43:24   
Ana009
Mi smo imeli pri obeh racmanke.. tamala jih je nosila dokler ni shodila skoz (no, razen na potovanju).. tamali pa je moral nehat pri 3 mesecev, ker so bile zanj predebele in ni mogel prav kravce past... so pa tud druge kot racmanke...

pa meni osebno je bilo veliko manj komplicirano uporabljat pralne plenicke kot pa nosit ven plenice za enkratno uporabo.. ce ne neses takoj ven, smrdi... tisti palcki zavijaclki pa tudi smrdijo....

ponoc pa nismo nic komplicirali... znalo se je zgodit, da sta se zbudila, ker sta bila mokra, drugace smo pa pazili samo to, da smo ju zjutraj cimprej preobleki..

cisto nic kompliciranja...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
14.7.2009 22:12:07   
birdy
No, jst drugač uporabljam Racmanke, ampak za ponoč mam pa te za enkratno uporabo. Ponoč mi namreč racmanka vedno spusti tud čez prekrivne. Mi pa občasno tud pamperska spusti tkole ponoč. Je pa res da se moja bejba ponoči doji kar precejkrat in verjetno zato tud tok lula.
Ne vem, na tvojem mestu bi jih raj mela čez dan kot pa ponoči. Vsaj pri tako mejhnem.

_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu Ana009)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
15.7.2009 8:21:34   
roberta
ulsi 25, mislim, da zelo preudarno in pametno razmišljaš in gotovo bo to za tvojega otroka zelo dobro vplivalo.

sicer pa: jaz sem pri obeh otrocih uporabljala pralne plenice (štorkljine in racmanke), zato ti glede na izkušnje priporočam "zeleni racman - bambus" (http://www.pleniceracman.com/si/zeleni-racman-bambus-i262.shtml?tselimage=635#images). te plenice so zelo vpojne, zelo mehke (tudi po dolgotrajni uporabi) in zelo prilagodljive telesu - otroka v nikakršnem primeru ne ovirajo pri gibanju ali karkoli drugega. potrebovala boš še ene prekrivne glačke (http://www.pleniceracman.com/si/prekrivne-hlacke-racman-bombaz-mikropor-i104.shtml), pri čemer ti ne priporočam velikost S, ampak kar ene prekrivne hlačke velikost M in nato kasneje ene L. Te ni potrebno prati pogosto, ampak jih le posušiš in ponovno uporabiš naslednjič (ti bi jih lahko ob samo nočni uporabi prala recimo 1x tedensko). nato potrebuješ še plenično predlogo (to je tisto sloj, ki ga zavržeš po vsakokratni uporabi, ko se otrok pokaka - da ne pereš kakcev dol iz plenice, ampak jih skupaj z to predlogo preprosto odvržeš v stranišče - http://www.pleniceracman.com/si/plenicne-predloge-na-roli-i101.shtml (tele iz povezave priporočam pri otroku, ki že je drugo hrano in je kakec bolj kompakten, te predloge lahko sicer tudi pereš - jaz jih in se jih lahko uporabi tudi 5x iste, potem pa ko so že slabe, jih zavržeš), lahko pa kupiš tosamine (v rumeni škatli) - te priporočam zlasti, ko je otrok še majhen in se kakec kar "razlije naokoli" in so predloge od populina premajhne, da bi zajele cel kakec, pa je potem treba očistit kakec ročno; so  pa tosamine res za 1x-no uporabo in kot sem rekla, nekoliko večje po površini kot od populina in zato v primeru kakcev bolj praktične). sicer je pa tako, da ponoči otroci bolj izjemoma kakajo - moji punci sta se v času plenic pokakali ponoči za na eno roko prste prešetet...


vseeno bi pa dodala še to: zelo mi gre na živce, da nas, ki uporabljamo pralne plenice imenujejo za komplikatorje, mi pa samo želimo naredit nekaj dobrega za zdravje svojih otrok. tudi na račun nekoliko dela s pralnimi plenicami. potem pa poslušamo, češ kaj se gremo in to. običajno smo ravno mi, ki te plenice uporabljamo zelo simpl in ne kompliciramo ter nam ni težko kaj narediti za otroka tudi, če to zahteva od nas malce dela (tudi občasno ročno spriranje kakcev, če gre pač kakec preko pleničke (to sem že od dosti mamic videla le kremženje in: "joj, meni se pa to tako gnusi" - halo ženska, to je tvoj otrok! in običajno so ravno starši, ki pod nobenim pogojem ne bi uporabljali drugega kot plenice za 1x uporabo tisti, ki komplicirajo - kakšen voziček bojo imeli, kolk čevljev ima otrok, kakšne vse igrače mora otrok imeti, na katere vse tečaje bo mogel že ne vem kdaj hoditi, pa da otrok ja ne bo umazan, in da mu slučajno kak las postrani ne štrli itn.

dejte se malo sprostiti ženske. in ne tako nevedno govoriti o stvareh, češ, da plenice za 1x uporabo niso škodljive, če pa že vrabci o tem čivkajo. če samo logično človek sam pri sebi pomisli - otrok ima vsaj 2 leti plenico s kemikalijami na riti. verjetno plenica ni suha po sama od sebe, čeprav jo otrok polula in pokaka, a ne? ne vem no... to me res pojezi. na eni strani "vse za otroka", po drugi strani je pa še nekaj tako običajnega kot pucanje ritke svoje otroka preveč. kot da je otrok lutka, ki jo kupimo v trgovini, brez napak seveda, in nato razstavimo na ogled vsem, ki jih to zanima.






(odgovor članu ulsi25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
15.7.2009 8:46:33   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu roberta)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
15.7.2009 8:54:25   
MATEJKA_
mi raje uporabljamo kar normalne plenice za enkratno uporabo. se mi zdi škoda časa za vse tisto dodatno likanje, pranje, sušenje... ta čas raje preživim aktivno z otrokom... tak je pač moje mnenje. so pa današnje plenice za enkratno uporabo že tud tolko dobro narejene, da so precej bolj zračne,.. od tistih pred 10 ali 20 leti...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
15.7.2009 15:05:53   
Greenie
 
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

mi raje uporabljamo kar normalne plenice za enkratno uporabo. se mi zdi škoda časa za vse tisto dodatno likanje, pranje, sušenje... ta čas raje preživim aktivno z otrokom... tak je pač moje mnenje. so pa današnje plenice za enkratno uporabo že tud tolko dobro narejene, da so precej bolj zračne,.. od tistih pred 10 ali 20 leti...


Podpis.

Meni pa gre na živce to, ko ene pravite, da pa tiste ki ne prebiramo vsega in se držimo vseh trenutnih muh veleumov, ne naredimo dovolj za svojega otroka. Ja če bi hotla vse to prebrat, bi z otrokom loh preževela lih 1 urico na dan. Punce, ravnajte malo tudi po svoji pameti... Meni je partonažna lepo rekla, tisti starši, ki ravnajo po občutku še najboljš pridejo čez.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
15.7.2009 15:06:51   
roberta
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

mi raje uporabljamo kar normalne plenice za enkratno uporabo. se mi zdi škoda časa za vse tisto dodatno likanje, pranje, sušenje... ta čas raje preživim aktivno z otrokom... tak je pač moje mnenje. so pa današnje plenice za enkratno uporabo že tud tolko dobro narejene, da so precej bolj zračne,.. od tistih pred 10 ali 20 leti...


od kje ljudem, da skrb za pralne plenice vzame "ogromno časa"?! tega res ne razumem.
- pere pralni stroj (da naložiš plenice notri in vklopiš vzame max 3 minute)
- obesiš (5 minut)
- suši se samo (saj ne stojimo zraven ta čas, kajne?)
- likamo NE!!!
- zložimo (5 minut)

in to vsake 3 dni = NA 3 DNI TOREJ NAM PRALNE PLENICE VZAMEJO 15 MINUT DELA!!! je to res tolk več kot če moraš it v trgovino it jih kupit, pa vrečke v smeti nosit? moja ura meni pravi, da je podobna figa.

se opravičujem za velike črke, ampak dajte tiste, ki jih ne uporabljate ne govorit o tem, koliko dela je z njim, če jih pa še nikoli v življenju niste uporabljale in verjetno niti ne veste kako izgledajo.

(odgovor članu MATEJKA_)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
17.7.2009 8:44:55   
BIA79
Mi že dva meseca uporabljamo pralne plenice Bumgenius in moram reči, da sem zelo zadovoljna. Kombiniram jih z navadnimi plenicami, ampak le takrat,ko se perejo, ker jih zaenkrat nimam dovolj. In kot je marsikdo že napisal, z njimi ni veliko dela. Opere jih pralni stroj, suši jih sonce, edino delo, ki ga imam je to,da jih "sestavim". Če so plenice za enkratno uporabo napredovale, so tudi pralne plenice napredovale :)

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: kombinacija pralnih planic in za enkratno...
18.7.2009 22:39:03   
kjava

IZVIRNO SPOROČILO: roberta

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

mi raje uporabljamo kar normalne plenice za enkratno uporabo. se mi zdi škoda časa za vse tisto dodatno likanje, pranje, sušenje... ta čas raje preživim aktivno z otrokom... tak je pač moje mnenje. so pa današnje plenice za enkratno uporabo že tud tolko dobro narejene, da so precej bolj zračne,.. od tistih pred 10 ali 20 leti...


od kje ljudem, da skrb za pralne plenice vzame "ogromno časa"?! tega res ne razumem.
- pere pralni stroj (da naložiš plenice notri in vklopiš vzame max 3 minute)
- obesiš (5 minut)
- suši se samo (saj ne stojimo zraven ta čas, kajne?)
- likamo NE!!!
- zložimo (5 minut)

in to vsake 3 dni = NA 3 DNI TOREJ NAM PRALNE PLENICE VZAMEJO 15 MINUT DELA!!! je to res tolk več kot če moraš it v trgovino it jih kupit, pa vrečke v smeti nosit? moja ura meni pravi, da je podobna figa.

se opravičujem za velike črke, ampak dajte tiste, ki jih ne uporabljate ne govorit o tem, koliko dela je z njim, če jih pa še nikoli v življenju niste uporabljale in verjetno niti ne veste kako izgledajo.



Tole dopovedat folku je tazadna. Večina očitno še vedno pere v potoku...

(odgovor članu roberta)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kaj najbolj škodi otrokovemu imunskemu sis...
Preverite, kateri so največji sovražniki otrokovega močnega imunskega sistema in s tem njegovega zdravja.
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?