Klicanje po srednjem imenu? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju >> Imena

Sporočilo

lily07 -> Klicanje po srednjem imenu? (14.7.2009 13:24:41)

Recimo, da ima oseba dve imeni se vam bi zdelo čudno, da zahteva, da jo kličete po drugem (srednjem) imenuoziroma da se z njim predstavi?

misa4 -> RE: Klicanje po srednjem imenu? (14.7.2009 13:28:05)

Znanka ima 2 imena, domači jo kličejo po prevem imenu (okrajšano), povsod se pa predstavi z drugim imenom, ker ji prvo ni všeč in bi rada, da jo kličejo po drugem, samo ji ne uspe.

lilija* -> RE: Klicanje po srednjem imenu? (14.7.2009 13:31:44)

Meni ni čudno. Če se tako predstavi, bi jo tako klicala. Poznam nekoga, ki ima samo eno ime, pa se predstavlja pod drugim imenom, že vsaj 10 let, pa ga vsi tako kličejo. No, za domače ne vem, kolegi pa ga tako, kot se predstavi.

**Tinkara78** -> RE: Klicanje po srednjem imenu? (14.7.2009 15:18:46)

Poznam enega cca. 30 let starega moškega, ki mu je ime Ivan pa ga vsi kličejo po čisto drugem imenu, ki ni v nobeni povezavi z Ivanom.

Dokumente ima na Ivan.

lananai -> RE: Klicanje po srednjem imenu? (14.7.2009 15:35:46)

Meni se ne zdi čudno. Sej smisel dveh imen je v tem, da

1. uporabljaš vedno obe
2. uporabljaš tisto, ki ti je bolj všeč

po moje no...

škorpijončica -> RE: Klicanje po srednjem imenu? (15.7.2009 12:17:08)

Men je to čist ok. Midva sva se odločila, da bo imela najina hčerka dva imena; enega bolj neobičajnega in drugega čist navadnega. Klicala jo bova po 1. imenu, če se bo pa potem odločila, da ji je 2. bolj všeč, se pa še vedno lahko sama preimenuje, brez uradnih zadev.. Sva se pa za dve imeni odločila tudi zato, ker tako fonetično zelo lepo pašeta skupaj, pa obe sta kratki, tako da bi jo brez problema lahko klicali tudi z obema imenoma.

Stran: [1]