¨kisli lonec¨ (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Ayolinca -> ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 12:21:37)

Ali je kdo že kdaj delal ¨kisli lonec¨? Ne vem, kako se pravilno imenuje. Menda v en velik lonec postopoma dodajaš zelenjavo (kumare, korenček, papriko, feferone ...), dodaš še vinobran, pa mogoče kis in še kaj - kot bi vlagal zelenjavo in potem tekom leta-zime, po potrebi jemlješ ven in uživaš.

Lepo prosim za recept in nasvete!




mala maja -> RE: ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 12:28:25)

jest vem samo recep za bavarsko solato. Je nekaj podobnega

6 paprik (rdečih)
6 paprik (rumenih)
6 paradižnikov (rdečih)
6 paradižnikov (zelenih)
6 čebul
1 dcl olja
1 dcl kisa

poper v zrnu, sol

vse skupaj narežeš na kocke, prevreš in daš v kozarce. Ješ celo zimo. Njami....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Ayolinca -> RE: ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 12:54:59)

Hmm, a ni to nekaj podobnega kot mešana solata?

TO pa menda bolj kot ne cele kose - enako kot bi vsako posebej vlagal, samo s tem, da daješ vse v en velik lonec ali drugo posodo.





Anja25 -> RE: ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 15:26:01)

Ja to se reče solada v sodu. Jaz sem jo zdaj že dvakrat naredila in je super. Letos je niti nismo cele pojedli.
Delam pa jeseni, tam v sredini septembra. Notri pa dam čist približno in tisto kar nam je všeč. Na primer 3 cvetače, ene 3 kg čebule, ene 2 glavi zelja (na debelo narezanega), 3 kg paprike (lahko več barv). Korenje nam ni dober, ker je pretrd. Kumare pa postanejo take mehke, nič dobre. Tako, da jaz korenja in kumar ne dajem več. No in potem vse to narežem na kar precej velike kose, operem, natresem v en tak sodček s pokrovom in zalijem s prekuhanim kisom z vodo, sladkorjem in soljo (čist po okusu) in takoj zaprem. Aja pa v kis dam še eno vrečko vinobrana (to je konzervans, da se ne pokvari). In to je to, odlična solata, ki je čvrsta in ki jo jemlješ ven kolikor jo pač rabiš (vedno s čisto žlico ali zajemalko). Na krožniku jaz še malo pokapam z bučnim oljem in njami.

Če te še kaj zanima vprašaj?

LP in dober tek




Ayolinca -> RE: ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 17:27:55)

jaaaaaaaaaaaaa, po moje je to to. Ampak jaz sem pa slišala, da so ravno kumare super, ker ostanejo čvrste.

Hvala, najlepša!!!!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozica.gif[/image]

A mi lahko poveš količine? Koliko l sodček. Koliko kisa in vinobrana, pa soli ...???

THX




tame -> RE: ¨kisli lonec¨ (14.7.2009 23:18:13)

Uuuuuuuuuu to je pa dobra ideja [sm=bravo.gif]Bom letos tudi jaz poskusila, saj imamo čez poletje veliko zelenjave...da skoraj ne vemo kam z njo. Pozimi pa je itak druga pesem... [sm=smiley1.gif]




Stran: [1]