Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: miha36 pozdravljeni. moja partnerka ima 10 letno hčer katera je plod prejšnje veze. z bivšim partnerjem nisva bila poročena, le skupaj sva živela. po končanju te veze sem spoznala novega partnerja s katerim sem sedaj skupaj 5 let, pred 2 mesecema sva se tudi uradno poročila, pričakujeva pa tudi naraščaj v mesecu oktobru. za njeno hčer oče plačuje preživnino katero sta pred leti dorekla na CSD in jo je do zdaj dokaj resno plačeval...in zdaj poanta problema... danes je dobila od sodišča pismo, da je vložil tožbo za zmanjšanje preživnine ( žena ni dvignila, samo pogledala je )..zdaj se pa začenja vojna kako in kaj trenutno me zanima kaj storiti? žena ima slabe dohodke, jaz pa kar dobre, pa me zanima kako narediti, da se moji dohodki ne upoštevajo? lahko jaz osebno dosežem, da teh podatkov ne dobi? ker se mi zdi brezveze da jaz plačujem za nekaj kar nisem odgovoren? imate kake pametne nasvete? hvala za odgovor. Se oproščam,ker bom mem teme, ampak neki me je zmotlo pri tem pisanju. "moja partnerka ima 10 letno hčer katera je plod prejšnje veze. z bivšim partnerjem nisva bila poročena, le skupaj sva živela. po končanju te veze sem spoznala novega partnerja s katerim sem sedaj skupaj 5 let, pred 2 mesecema sva se tudi uradno poročila, pričakujeva pa tudi naraščaj v mesecu oktobru." Hm, tvojo partnerko najprej opisuješ iz vidika moškega spola, potem pa razlagaš iz vidika ženske, da si spoznala novega partnerja, s katerim si sedaj 5 let in s katerim pričakuješ naraščaj. A sam sama narobe tole vidim? Naprej pravzaprav tud ne razumem, kje je poanta. Če je dal za zmanjšanje preživnine, je verjetn zato, ker ima slabše dohodke. Sej je določeno, kok se lahko komu vzame za preživnino. Ne najdem povezave, kaj ima sedaj to opraviti z ženo in tvojimi dohodki? Če un, ki je dal za zmanjšanje preživnine nima, da bi plačeval večjo vsoto, mu že zakonsko ne smejo vzeti več kot lahko. Tko ne razumem tega posta čist dobr. Sori. Pa ne me kregat zdej zarad tega.
< Sporočilo je popravil Repka -- 15.7.2009 18:33:42 >
|