Arwenko -> RE: Porod pri nedonošenčku (11.11.2011 8:20:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sarar pozdravljene! mene pa zanima, če je katera rodila pri približno 35t ina kako je bilo z otročkom? jaz jutri dopolnim 35.teden in imam že dva dni mislim da popadke. bo pa to moj 3.otroček. Ali se otrok, rojen pri teh tednih lahko normalno doji? hvala za odgovore... Jaz sem rodila s 35. tedni, odtekla mi je voda. Porod je potekal čisto normalno, dobila sem EA in vse, bilo je relativno hitro. Po porodu so mi jo dali v roke samo za par sekund, pol so jo pa direktno odnesli v toplo posteljico na intenzivno nego, tako da prvih 24 ur sem bila brez nje. Lahko sem pa hodila k njej tja na intenzivno. Naslednje jutro pa so me prvič tja poklicali na dojenje, popoldne pa sem jo dobila k sebi. na žalost za kratek čas, ker se jii je razvila zlatenica in je bila veliko pod lučko. V porodnišnici sva bile 4 dni. Dojenje nama žal ni zneslo, vendar bolj zaradi zlatenice (zaspanost) kot zaradi nedonošenosti, tako da jaz sem si pač črpala in jo hranila s svojim mlekom po steklenički. Je pa dejstvo, da je vsak otrok drugače, odvisno kakšne so njegove potrebe in v kakšnem stanju je. Tako da če imaš popadke le pojdi v porodnišnico, po možnosti MB ali LJ, meni se je dejansko zdelo veliko pametneje, da sem bila v MB, kot v CE ki mi je bližje (samo 5km), ker so za nedonošenčke precej bolj usposobljeni, predvsem pediatri. S tabo bo tako vse ok, samo kakšno knjigo si vzami v porodnišnico, da ti nebo dolgčas, če bo otrok v inkubatorju/topli posteljici še kak dan ali dva.
|
|
|
|