picola1 -> RE: odnos do otrok (16.7.2009 21:19:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: sneguljčica Saj je princeska napisala, da je sinu povedala, da ga ima oče rad, dvomim, da bi potem o njem grdo govorila pred otrokoma. Sicer samo moje osebno mnenje (govorim tudi na splošno, ne samo za ta primer): morda ne bi bilo odveč biti previden pri takšnih izjavah (vsaj ne jih preveč naglaševat), da ne bi otrok bil preveč zmeden- saj vendar vidi, da očeta ni nikjer...Torej, če me ima rad, zakaj ga ni? Morda pa je kaj narobe z menoj? Morda bi jih ta misel, da jih ima oče pa vseeno rad (čeprav je očitno, da jih nima) preveč dolgo zadrževala v preteklosti in ustvarjala eno čist nerealno sliko, ki bi se slej ko prej razblinila in bi po moje znalo bit še bolj boleče, kot če se pove resnica že od začetka- da očeta pač ni, ker je pač toliko nezrel, da ne zmore in ne zna in da oni niso krivi za to (predvsem to zadnje). Otroci bodo sčasoma že sami ugotovili kaj je res in kaj ne in si bodo sami ustvarili svoje mnenje (tudi grdo govorjenje ni na mestu, itak) Povsem druga stvar bi bila, če bi ju oče redno obiskoval in lepo skrbel zanju- potem pa je treba otroku večkrat povedat, da ju ima tudi oče rad, čeprav ne živi več z njimi. Drugače pa princeska...drži se! [sm=smiley31.gif]
|
|
|
|