|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vloga za znižano plačilo vrtca-sklep o preživ...
13.7.2009 17:06:04   
blemma
Pozdravljeni,

prosila bi za pomoč.
Sem mati 14-mesečne hčerke, za katero oče ne skrbi. zapustil naju je že pred skoraj letom in dosedaj ni prispeval niti evra za njeno vzgojo. Lani jeseni sem se z njim poskusila dogovoriti, vendar je le obljubljal, da bo prispeval. Na CSD nisva šla, sedaj pa ga ne želim prisilit k plačevanju preživnine, če tega ne želi.

Moram pa sedaj vložiti vlogo za vrtec in vlogo za znižano plačilo vrtca, kamor naj bi vpisala podatke o preživnini. Ali lahko pustim prazno in dam kako izjavo o stanju in se potem upoštevajo le moji dohodki?

Na občino še nisem klicala, me zanima, če imate kake izkušnje s tem.

Hvala za nasvete.LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vloga za znižano plačilo vrtca-sklep o pr...
13.7.2009 18:46:14   
CatJa
Ko je moja prijateljica pozabila na vlogi navest št. odločbe, so ji ucepli polno ceno oz. 80%.

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.7.2009 7:40:07   
3jesončki
ko sem jaz pred leti na csd rekla, da me preživnina ne zanima, da se ne mislim kregat, mi je socialna delavka rekla, da te pravice jaz nimam.
Preživnina je otrokova pravica in s tem, ko ne vložim za preživnino, kratim otroku pravico, kar je kaznivo. tako da ti predlagam, da to vseeno urediš.

(odgovor članu CatJa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.7.2009 7:45:38   
Kerensa*
Za vrtec načeloma ni problemov - o višini plačila odločajo na podlagi dohodkov družine in ne na podlagi tega, zakaj nek dohodek je in nekega ni. Vendar pa, če želiš uveljavljati znižano plačilo vrtca na podlagi tega, da si enostarševska družina, moraš prinesti potrdilo o tem, da si to res. V tvojem primeru je to otrokov rojstni list, ki je dokaz, da je oče otroka priznal (saj je vpisan v okencu "oče") ter odločba o višini preživnine (sporazum ali tožba) ali potrdilo, da je določitev preživnine še v postopku (npr. kopija tožbe ali predloga sporazuma). Če pa oče otroka ni priznal (posledično ni vpisan na otrokovem rojstnem listu), potem pa si samohranilka in ti ni potrebno prinesti nobenega dodatnega potrdila (razen otrokovega rojstnega lista in tvojih potrdil o dohodkih).
Kako si pa uredila za otroški dodatek, če nimaš urejene preživnine? user posted image

(odgovor članu blemma)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.7.2009 11:46:42   
blemma
hvala za odgovore.
Najbrž bom to morala uradno urediti.
Za otroške dodatke pa pri nas nisem urejala, ker jih zaenkrat dobivam iz tujine, kjer sem bila zaposlena.
Jeseni se bom zaposlila pri nas in bom stvari morala urejati tu.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.