zaščitna sončna krema (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

shaban -> zaščitna sončna krema (13.7.2009 16:36:20)

lp.imamo punčko staro 6 mesecev in me zanima ali jo lahko mažemo z kremo zaščitno proti soncu.imamo pa mulerjevo baby beauty 50+ faktor za dojenčke.kašne mate ve izkušnje.še malo pa gremo na morje!!!

ksenija12 -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 16:39:00)

nam je pediatrinja odsvetovala kremice s tako visokim zaščitnim faktorjem,ker so že preveč umetne. Mi smo ju mazali z(ju še mažemo) s kremico dr.hauscek.

Hope2 -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 16:42:36)

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

nam je pediatrinja odsvetovala kremice s tako visokim zaščitnim faktorjem,ker so že preveč umetne. Mi smo ju mazali z(ju še mažemo) s kremico dr.hauscek.

enako. NIti ne razumem zakaj bi tak velik faktor vzela, otrok itak ne sme bit dolgo na soncu, tako mali pa sploh ne.

Še to kopiram, da vidiš kaj pomeni sploh visok zaščitni faktor
Pomen številke zaščitnega faktorja
Zaščitni faktor (SPF) nam pove, kolikokrat dlje smo lahko izpostavljeni soncu. Če se namažete z izdelkom s SPF-faktorjem 15, bo vaša koža zaščitena s tem faktorjem samo, če na celotno površino telesa namažete 2 mg sredstva na cm2 kože. S pravilno uporabo bi bil zaščitni faktor 20 ali 30 dovolj. Ker ljudje v povprečju namažemo od 0,5 do 1,5 mg sredstva na cm2 kože, to zmanjša zaščitni faktor od 20 do 50 odstotkov. Primer: Če nanesete zaščitni pripravek s faktorjem 15 v premajhni količini, je zaščitni faktor na koži v resnici med 3 in 7!

pomar*ANČA* -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 16:50:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: ksenija12

enako. NIti ne razumem zakaj bi tak velik faktor vzela, otrok itak ne sme bit dolgo na soncu, tako mali pa sploh ne.

in kakšen faktor uporabljata?

pety78 -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 19:06:45)

Jaz imam tudi od dr. Hauscka faktor 30, pa mi gre ful na živce, ker so vse cunje rumene od kreme. [sm=hudicek1.gif]

Katy78 -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 20:13:20)

Jaz sem kupila ZF 30. ZF 50 ima neprimerno več kemije, zaščita pa ni bistveno večja kot pri 30.

sabina1345 -> RE: zaščitna sončna krema (13.7.2009 20:22:50)

Jaz imam BabyLove 50+, ima pa mineralni filter, kar je baje pomembno. Sem zadovoljna z njo.

Stran: [1]