Leela -> RE: Voda iz pipe? Zakaj ne!? (16.7.2009 10:27:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina No, mi smo tudi blizu Po., pa tudi voda včasih smrdi. pri nas sicer zato, ker kadar so nalivi, zajetje ne folga, ker je vas, ki jo oskrbuje premajhna, pa ni "pretoka" ali kako bi se reklo. Skratka, lani in predlani sem dala 2x vodo testirat, ko je smrdela in glej ga zlomka, seveda je bila nad dovoljeno mejo nekih nedovoljenih substanc. Potem vržejo notri klor, pa je ok, ampak... mene skrbi, ker kar naprej pa ne morem dajat kontrolirat, vsakič ko se mi zdi čudna. Skrbi me, ker tam, kjer bi vodo morali kontrolirati, tega očitno ne počno kot bi morali. Kupljene vode v glavnem ne kupujem oz. zelo redko, samo če sem kje sredi poti strašno žejna, sicer pa ne. jaz ravno zaradi tega, ker ne zaupam vedno kvaliteti vode iz pipe (v PO) za dojenčka kupujem costello-upam da je ta ok, kasneje mu bom pa iz pipe prekuhala. Saj ni krize ampak ne bom razkirala. Vsi ostali pijemo malinovc. Kakšen 1-2 meseca, ko so bili nalivi je bila voda oporečna in je bil ukrep prekuhavanja vode. To so sporočili samo na lokalnem radiu, ki ga jaz ne poslušam. Pa še vleče ne prav daleč. Jaz sem to čisto slučajno slišala pri tašči. Mojo kolegico je pa fajn predriskalo. V tujini pijem vodo iz pipe razen tam, kjer ni pitna.
|
|
|
|