|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kakšna okna
28.5.2005 10:32:52   
Anonimen
Mislim na materijal.Lesena ali PVC.Nevemo kaj naj kupino za naše novo stanovanje. Nekateri svetujejo ena drugi druga okna . Kakšno mnenje imate ve?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   kakšna okna
28.5.2005 10:38:08   
Anonimen
Absolutno plastična!! Izgledajo ravno tako lepo, so pa precej lažja za vzdrževanje.
Pravzaprav sploh ne poznam nikogar, ki bi zadnje čase šel na lesena...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   kakšna okna
28.5.2005 10:39:31   
Anonimen
nAŠI SOSEDI SO PREJŠNJI TEDEN KUPILI LESENE PA SPLOH NEVEM.
:(:(

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   kakšna okna
28.5.2005 10:42:25   
ZARA
PVC okna so fajn zadeva,zihr ti ne bo žal!
Kaj pa potlej,če imajo sosedje lesena...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kakšna okna
28.5.2005 10:46:23   
Žirafca Helena1
Midva sva lani vgradila lesena okna od Jelovice. Nama ni žal. Zdaj imajo take premaze, ki so videti kot debela plast plastike, se vidijo letnice in les še vedno lahko diha, tako da moramo manjkrat pozimi prezračevat prostore zaradi izsušitve. Te premazi se obnavljajo na 10 let, okno (leseni del) lahko komot pomiješ, ker je gladko (samo jaz se jih še nisem pritaknila odkar smo se nazaj vselili:)-:)-:)-).

Jaz, ki sem bolj za naravne materiale preiporočam lesena.
:miska:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kakšna okna
28.5.2005 11:22:08   
Gina
Mi imamo plastična. Tesnijo v nulo. Ravno zato imamo pa problem. Hiša je stara in v zidovih je plesen. Če nočem, da jo imam, moram celo zimo imeti odprta okna. Čim jih kdaj ponoči zaprem, imam plesen. Tako da, jaz zdaj končno razumem tiste, ki imajo lesena okna na starejših hišah. Na novo pa ni vprašanja, kaj bom jaz dala (ko bom velika in bogata:)-:)-), zihr plastiko.:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.5.2005 11:29:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   kakšna okna
28.5.2005 12:04:25   
tesa
Mi smo za novogradnjo kupili plastična. Čeprav sem bolj pristaš nravnih materialov, sem se odločila zanje; ker je manj vzdrževanja.
Kako bo pa po letih vplivale vremenske rauzmere pa ne vem:zmeden2:

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kakšna okna
28.5.2005 12:26:04   
Anonimen
Čist tako kot so nas učili:
Lesena - so boljša, kvalitetnejša in za mikroklimo v prostoru mnogo ugodnejša. Les je naravni material in 'diha'. Kar pomeni, da prepušča paro in omogoča mikrouravnavanje klime v ambientu. Les kot tak tudi sam zase ustvari samozaščito. V preteklosti je bilo pomembno, celo to kdaj in koliko časa se je les sušil.
Prof., ki so ga prosili, naj za plastična okna napiše priporočilno referenco nam je na dolgo in široko -razložil zakaj ne plastičnih oken. Mene je prepričal.
Izkušnja pa tudi.
Plastična - plastika je umeten material in kot tak je bolj kompakten, Recimo, paronepropostien in ni sposoben uravnavati klimo v prostoru.

In praksa:
-V prejšnjem stanovanju (najem) smo imeli v spalnici plastična okna, ker je bila slabo izolirana, veliko toplotnih mostov itd... Je bila razlika med dnevno in spalnico v klimi prostora ogromna. V dnevni ni bilo niti sledu o vlagi in plesni, v spalnici, smo pa špricali vsaka dva meseca.
-V najinem stanovanju sva montirala plastična. Je pa stanovanje kot material in izvedba zdravo, zato ne moti.

Odločitev je pač odvisna od posameznika.
Mi2 sva se kljub temu, da sem 'strokovnjak' odločila za plastična, če bi opremljala najino hišo, v kateri bi preživela preostanek življenja, bi bilo stavbno pohištvo zagotovo leseno.
Pa fajn se mej jest grem zdej mal :zaspan:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   kakšna okna
28.5.2005 13:07:50   
Pia73
Absolutno plastična.

Midva sva jih menjala lani. Pa imamo tako varianto kjer lahko naštimaš na zimsko in letno varianto. Zračim toliko kot sicer (to pa itak počnem vsak dan) in okna se super obnesejo.

Midva nisva niti razmišljala o alternativi,........

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kakšna okna
28.5.2005 13:10:17   
kofetek2010
plastična, zihr boljše tesnijo, tako zračno kot zvočno ;) mi smo jih imeli v prejšnjem stanovanju (AJM-ova) in so 1000x boljša od teh lesenih, ki jih imamo sedaj (ampak jih je škoda menjavat, ker so nova in original vgrajena v stanovanje :( )

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kakšna okna
28.5.2005 13:18:53   
teta beta
Tudi jaz bom v kratkem v podobni dilemi in se bolj nagibam k lesenim. Razlogi so podobni kot že zgoraj navedeni.

Gledam našo hišo doma, kjer so okna (verjetno) stara okrog 50 let, ko so dvignili in prenovili hišo. Okna so povsod dvojna in dvo- ali trokrilna. Odkar jaz vem zase, smo jih barvali enkrat (dvakrat? mislim, da ne), v svoji celotni življenjski dobi so bila torej barvana po moje maksimalno trikrat ali štirikrat, pa verjemi, da se to niti ne vidi, razen na tisti strani v pritličju, kjer so najbolj na udaru vremenu in cesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kakšna okna
28.5.2005 13:44:46   
frutka_
Midva imava lesena okna noter. So pa kar ogromna 2 m krat 1m in sva pustila stara noter.
Sicer sva jih prenovila, zakitala, zatesnila in pobarvala, zdaj še čakava polkne (take prave zelene, lesene).

Tudi pri mojih starših so okna lesena in dvojna pa v pritličju živijo z okni na prometno ulico in so super.
Meni so bistveno bolj všeč lesena in se ne bi nikoli odločila za plastična.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kakšna okna
28.5.2005 13:57:52   
Primoza
Obstajajo še tretja, to so aluminijasta, ki so najobstojneja, zahtevajo najmanj vzdrževanja, dobite kakih 15 let garancije, vendar pa tudi najdražja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   kakšna okna
28.5.2005 19:24:35   
Joe
Okna posebne, dražje vrste so lesena, a z zunanje strani popolnoma oblečena v aluminij, ki je lahko pobarvan v poljubni barvi in imitaciji reliefa, tako da so videti skoraj kot lesena. (Morda Primoza misli na njih.) Zakaj so dobra?

Leseni okenski okvirji so toplotno vendarle bolj izolativni kot še tako (5 in 7) prekatna plastična ogrodja. Aluminij je neuničljiv material, ki ščiti les pred zunanjimi vplivi. Vprašljivo pa je, kako bi naj takšna okna dihala, če so navzven oblečena v aluminij. Bržkone je njihova prednost trajnost, malo večja izolativnost in naravni les v notranjosti hiše. Cena je znatno višja.

Še o ekološki plati plastičnih okvirjev. Če hiša nima streh, ki precej sega čez zidove, so predvsem južna, vzhodna in zahodna okna na udaru kombiniranega delovanja sonca in dežja. Ta okna je potrebno pogosto premazati z novimi sloji barve. Kaj je bolj ekološko - večkratni nakup barve, čopičev in odlaganje porabljenje embalaže ali okna, ki so pri izdelavi manj ekološka, pri vzdrževanju pa ne? Če je plastika slednjih zares obstojna na UV žarke, lahko brez večje nege vzdržijo desetletja.

"Dihanja" lesenih okvirjev bi jaz niti ne izpostavljal, saj gre za zanemarljivo majhne površine. Tja do 100-krat bolj pomembno je, kako so narejene stene in njihova izolacija, saj je njihova površina toliko večja. Če imate v toplem dežju in hitri hoji oblečete pelerino, vam ne bo nič manj soparno, če boste imeli zunaj eno dlan.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   kakšna okna
28.5.2005 19:27:54   
KIRA
pvc, 5 komorni profil, bela + bele rilete + mrežo prot komarjem, ki se da zrolat.
une križe pa une dodatke pa men ni treba. niso življenjsko pomembni.9nebesa
aja - pa štrihat jih ni treba.9nebesa

(vsem pa svetujem: bodite poleg pri montaži!!! če jaz ne bi bla poleg in vsak oken sprobala, če se normalno odpira in če v odprtem oz. priprtem stanju kaj visi, pol bi blo vse poševen not dano. kvaliteta oken je bla super (AJM), sam so glih tista ekipa, k so k nam pršli, zgleda mal škilili.... jim je obvezno treba gledat pod prste!!)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   kakšna okna
28.5.2005 19:32:48   
frutka_
Hehehe..KIra to je itak treba vsem mojstrom. Moji kolegici so odnesli komplet AMC posode, ko so delali neka montažna dela v hiši in ni bila doma...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   kakšna okna
28.5.2005 20:36:08   
frutka_
Ja, Joe se strinjam s teboj, ampak sem nekje zasedila da je veliko več obolenj dihal zaradi nedihanja PVC-ja. In temu bi kar dala prav.
Poleg tega je plastika na otip dokaj mrtva, medtem ko les daje prostoru toplino.
Naša okna na J strani so pod večjim vplivom sonca, obstaja pa ena posebna zaščitna krema od Belinke (nameravava jo kupiti), s katero lahko "obnoviš" staro zaščito in "nahraniš" les. Takšen premaz, kolikor so mi povedali, naj ne bi bil škodljiv.
Ja, pa morda bi k temu prištela še dejstvo, da nekateri zelo radi pleskamo! Jaz sem že ena izmed njih! ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   kakšna okna
28.5.2005 21:26:51   
BigWhale
> ampak sem nekje zasedila da je veliko več obolenj dihal
> zaradi nedihanja PVC-ja. In temu bi kar dala prav.

Najbrz na trznici ali pa v reklami. ;) Kot je ze Joe povedal, povrsina, ki jo predstavlja okenski okvir je minimalna v primerjavi s celo steno. Dihanje tega je zanemarljivo.

Vsak posten dedec iznici ucinke dihanja okenskega okvirja s tremi mastnimi prdci. ;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   kakšna okna
28.5.2005 21:48:27   
frutka_
BW res je!
In moj je full poštena in odkrita osebnost glede tega...

No, res pa nisem podkrepila besed z nobenim linkom...se bom potrudila. Okej?!
Za vaju z Joejem...;););)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   kakšna okna
28.5.2005 22:07:18   
k1
novogradnja - pvc okna AJM, profil 6 z vgrajenim senzorjem alarma... so cenovno tudi zelo ugodni.

...s tem, da je potrebno dobro poskrbeti za prezračevanje prostora, ker tako tesnijo, da se lahko nabira vlaga, in potem kar teče od oken in imaš spodaj pod njimi vse mokro.

najnovejše info pa so te, da v nemčiji ven mečejo pvc okna, in zopet dajejo noter lesena - vzrok - ravno vlaga v stanovanju zaradi slabega prezračevanja prostorov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   kakšna okna
28.5.2005 22:19:54   
frutka_
...sem rekla....;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   kakšna okna
28.5.2005 22:22:23   
Gina
Evo, sem mojega vprašala, kakšna bi dal, pa pravi da lesena. Zato, ker plastična preveč tesnijo. lesena dihajo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   kakšna okna
28.5.2005 22:23:53   
frutka_
..še enkrat sem rekla..;)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   kakšna okna
28.5.2005 22:27:15   
frutka_
kopiram:

http://www.greenbuildingstore.co.uk/eco-environ.php#frame

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?