vprašanja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

jabi babi -> vprašanja (13.7.2009 13:30:08)

lp
lansko leto sem zanosila in decembra rodila krasnega fantička.pri delodajalcu sem bila zaposlena do julija,nato sem se prijavila na zavod,v bistvu sem še sedaj brezpoelna,dobivam normalno porodniško 400eur in 46eur otroških dokladov.če ne bom dobila nobene službe,mi preostane še 3 mes.zavoda.sedaj me pa zanima če sem opravičena še do kakšnega nadomestila oz do kakšne dodatne pomoči glede na mojo brezposelnost.kaj pa dokladi?ali ostanejo isti?a so kje kakšne možnosti?lp

Kerensa* -> RE: vprašanja (13.7.2009 13:35:13)

Do nadomestila boš upravičena nekaj mesecev, če si bila predtem dovolj dolgo zaposlena. V nasprotnem primeru nadomestila ne bo, boš pa imela možnost DSP, če dohodek tvojega partnerja ne bo presegal cenzusa za 3-člansko družino. Otroški dodatek pa se načeloma izplačuje na podlagi dohodkov preteklega leta, vendar, če se vmes tvoj status spremeni (zaposlitev ali izguba le te), imaš pravico zaprositi za spremembo izračuna višine in ti potem nakazujejo nov znesek.

*pepelka* -> RE: vprašanja (13.7.2009 14:16:22)

ko sem bila jaz na tem mestu, so mi dejali, da se mi otroški dodatek lahko zviša šele takrat, ko na zavodu ne bom več prejemala nadomestila, se pravi, ko ti na zavodu nadomestilo poteče potem daš na csd vlogo za spremembo.

Kerensa* -> RE: vprašanja (13.7.2009 14:26:33)

Že prej lahko, saj dvomim, da bo tvoje nadomestilo z Zavoda enako visoko, kakor tvoja porodniška. No, je pa res, da je bolje, da si prej sama doma preračunaš, če zaradi te razlike sploh padeš v en razred višje pri otroškem dodatku.

Stran: [1]