Anonimen -> RE: 4 urni delavnik (delodajalčevi pogoji?) (15.7.2009 18:54:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pekmez Lep pozdrav, danes sem klicala v službo,ker me je zanimalo koliko pred iztekom porodniške moram vložit prošnjo za skrajšani delovni čas(4 ure),ter so mi odgovorili čimprej... nato smo se še malo pogovarjali ter so mi dejali,da če želim izkoristit to možnost imam na razpolago ali delati 3 dni v tednu poln delovni čas ali 4 krat na teden po 5 ur. Ali je to zakonito?Jaz sem pa želela delati 4 ure/dan 5 dni v tednu,ker ne bom dala malčice v vrtec. Pa so mi tudi omenili,da tudi proste sobote in nedelje ne bodo prišle v poštev. ????[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] hvala za morebitne odgovore. Že po logiki je, da če je odobreno za 4 ure na dan, ti ne morejo potem naflikati osem ur na dan. Ampak poanta pa je, da če ti zdravnik odredi po 4 ure, delodajalec proti temu ne more nič, če se pa meniš samo z delodajalcem, je pa on tisti, ki ti dirigira. Če prosiš kar tako na štiri oči iz lepega, kljub temu, da si noseča za skrajšani del. čas, je volja delodajalca, ali ti bo ugodil. V takih primerih je dobro, če prineseš kako zdravniško potrdilo in podaš k vlogi.
|
|
|
|