JULIJKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> JULIJKE (28.5.2005 6:48:27)

Da se malo oglasim, v četrtek sem imela pregled, in z mojim Žigom :modri: (sedaj za 100% naj bi bil fant) je vse O.K. Naj bi bil malo bolj suhec je rekla oz. možno je da je en teden mlajša nosečnost, da bom po 26.07. ki je moj PDP čakala še en teden, NORO saj bom čist živčna, drugače pa vse kot mora biti. MV je dolg in zaprt kar je najbolj važno. Moram pa še vedno počivat in moje noge držat v zrak ker drugače imamo krofe.

KG mi sploh ni komentirala tko da nevem ali je prav tako ali ni, pa me sploh več ne zanima glavno da je z našim :duda: vse v redu. Naslednji pregled pa že 16.06., pol pa še malo in bo.
Na socialni sem vse uredila v zvezi z papirji, tko da mi ni treba več hodit tja gor, sedaj pride samo še uživanje do konca.

Imam pa eno vprašanje če mi katera zna odgovorit koliko vode se lahko v telesu zadržuje, ko ti otekajo noge??? Meni sedaj otekajo konstantno in moja G nič ne komentira ker naj bi bilo to v nosečnosti normalno in jo zato sploh ne sprašujem me pa res zanima koliko vode ste imele kaj tiste ki ste že rodile??? Že kar nekaj časa nazaj ko se še nisem ubadala s temi problemi je ena napisala da jo je bila sama voda ko je rodila da je takoj izgubila 14 KG se pravi je res imela ogromno vode??:zmeden2:

LP CIPRESA:nosecka:

petraCBU -> JULIJKE (28.5.2005 8:41:57)

Morning!
Cipresa, tudi jaz že dva tedna noro zatekam :( Zvečer imam gležnje kot :sloncek: , zjutraj pa komaj premaknem členke na prstih rok :( Pojma nimam, koliko odvečne tekočine je tole, sam da jo odplavi po porodu! :)

S papirji smo tudi pri nas pošlihtali in nameravam le počivati in uživati, še tehle nekaj (:ups: koliko :ups: ) tednov. Po ocenah naj bi rodila med 35 in 37 tedni - to bo kmalu :bravo: , saj smo zdajle že 33t in 2 dni! Veselim se, pa strah me je, pa vse na kupu!
Važno, da imam vse pripravljeno :bravo: Tale vikend bom še vse preprala (ko se bo tok fajn sušilo) in prelikala, pol pa čičam in čakam :)
Joj, kar otročke bom dobila! Čist zares! :):):)
P.

Anonimen -> JULIJKE (28.5.2005 9:30:41)

Jutro :bravo: sem pokonci že od pol sedmih :bravo:
(tko kot vsak dan, jasno :ups: )

Skratka, sem že včeraj napisala, da se strinjam za Žabarja za drug teen, pa sploh mojega sporočila ni notri :zmeden:

Uglavnem, kar se vode tiče je popolnoma vse normalno, če je kri okej! Sama sicer ne vem, ampak baje takoj po porodu vsa voda izgine. Tako vsaj trdijo vse, ki so že rodile okoli mene :zmeden:
Je pa res grozno, ker imam prste na roki kot krompir, noge kot dva kola, pa kar je najhujš...kar celulit na sprednjem delu beder :(( mislim, katastrofa...kar naenkrat se mi je to zgodil :grrr:
Ampak...radosti nosečnosti, a ne :)-

Bom šla dons mimo Žabarja, da vidim, kdaj se odpre, da se lahko za točno zmenimo!

Lepo soboto, drage punce :rozica:

PBJ -> JULIJKE (28.5.2005 9:40:56)

ja to otekanje je precej nerodno. Tudi jaz imam že več kot dva meseca težave s tem. Zadnje čase pa zatekajo še bolj oz tudi zjutraj, ko se zbudim imam otečene. Meni nekako pomaga sveži ananas, ker imam potem manj težav, sem pa zaradi tega več na stranišču.
V ponedeljek imam pregled in preko uz bom videla svojega :duda:, komaj že čakam.:sloncek::sloncek:

lp

Vrtnica1 -> JULIJKE (28.5.2005 9:45:00)

Po dolgem času se javljam še jaz. Bila sem namreč v bolnici, ker naš :modri: Žiga (Cipresa, obe bova imeli Žigata :)-) bi rad pa že na ta svet prišel, imam MV že polovico krajši, in moram strogo mirovati do .... ne vem.... dneva D, ki bo zgleda kar kmalu. Se lahko zgodi, da ne bom julijka. Mali je sicer ok, samo pritiska na vse možne načine in je že v nizkem štartu za porod. Me je kar malo strah. Zdaj pa ležim cele dneve, da bi še vsaj par tednov počakal. Sem dobila tudi injekcije za pospešitev razvoja pljučk, zdaj pa čakam in upam, da bom kljub vsemu še julijka.
Vsem julijam en lep pozdrav, V :rozica:

petraCBU -> JULIJKE (28.5.2005 10:22:24)

Ja, Tinka, dej pojdi pogledat, če greš glih mim Žabarja! :bravo: A si drugač tle kje z Viča doma? Ker jaz sem tudi.
Vrtnica, jaz bom tudi ziher Junija, namesto Julija :zmeden2: , Nič za to, moj G je rekel, da le tistih 35 tednov pregondlamo - pa je vse OK!

Madonca je moj :love: priden; že od pol sedmih beli po bajti (najino spalnico v svetlo zeleno in otroško sobo v svetlo plavo) :bravo:
P.

Antigona -> JULIJKE (28.5.2005 10:46:24)

Ojla!

Tudi meni so počasi začeli zatekati gležnji, prstina rokah so pa zaenkrat še v mejah normale.
Imam +12kg in obseg bušija 103 cm, tako da mislim da z mojo mejo 13kg ne bo nič, ker imam še dva meseca in močno dvomim da se bom v tem času zredila samo za 1kg. :((:((

Moj :love: pa je fotograf in se je ravno kar odpeljal na "delo", je šel slikat eno poroko...
Pa že sedaj revež jamra kako zelo mu je vroče 8)

No super, ko zvemo kdaj je Žabar odprt se pa res lahko fiksno zmenimo...
Jaz sem bla pa tud Vičanka, dokler se nisem preselila na Vrhniko. Mogoče se pa celo poznamo, morda vsaj na videz :bravo::bravo:

No jaz sedaj šibam v Ljubljano, se zmenjena z kolegico da greve malo v šoping pa na kosilo.
Sem hvala bogu dobila svoj avto nazaj in sem zopet mobilna :bravo::bravo:

Lp, Sonja
:rozica::rozica::rozica:

Pia73 -> JULIJKE (28.5.2005 14:23:13)

:rozica: Pozdravljen moje julijke! :rozica:

Pa, da se še jaz po dolgem času javim. Se mi toliko dogaja, da sploh ne utegnem. Preberem še kdaj pa kdaj, pisat pa se mi običajno ne da. Sem še v službi,.... :( Ampak samo še en teden, potem pa dopust pa porodniška,.. :bravo: Hvala bogu. Sedaj imam pa tudi jaz že poln kufer službe,....

Papirje bom urejala šele 10.06. ali kasneje, ker takrat dobim plačo za maj in jo bom dala zraven not za porodniško. Se mi splača. Tako, da se bom takrat ukvarjala s papirji, zavarovanjem ipd. Sem pa vsaj za v porodniško že raziskala kaj mi gre noter in kaj ne.

Jaz nisem še nič prala in pripravljala. Vse to me čaka, ko ostanem doma. Pa kupit še moremo voziček pa lupinico. Razen par bodijev in ene jopice nisem kupila še nič., Bognedaj, da me kaj prehiti,... Nekaj imam še od starejšega sina, nekaj pa bomo kupili. 10.06., ko dobim plačo dobim še regres in takrat greva z mojim :love: v Avstrijo in najraje bi kar tam kupila vse kar potrebujem, tudi kakšna oblačilca za iz porodnišnice ipd.

Sicer se kar v redu počutim le ob večerih moram priznati, da sem pošteno utrujena. Saj veste,še delam, pa doma imam 4,5 letnega in zelo živahnega sina, pa mož vedno dela do 19.ih in pride domov okoli 19.30 pa še roj. dan sem imela pred kratkim,..... Se mi dogaja. Pa spanje je že tudi včasih malo moteno,...

Čeprav se meni nosečnost kar vleče, kaj bi šele bilo, če se mi ne bi toliko dogajalo :zmeden: Že prva nosečnost se mi je vlekla,.... Jaz bi že tako rada tega našega :duda: stisnila v objem in ga poljubčkala,...

S kilogrami pa jaz definitivno vodim,... :((:((:(( Nič kaj hvale vreden rezultat,... :(( A se bom s tem obremenjevala kasneje,... Kg imam najmanj +13 kg. Najmanj pravim zato, ker se ne vagam več,....... Bom videla 01.06., ko imam pregled. Komaj čakam 01.06., saj bom spet videla našega :duda: Seveda si bom UZ plačala sama, samo to je sedaj zelo priporočljivo, da G vidi kako :duda: nepreduje. Obseg trebuha pa je 110 cm. Pol ni čudno, če me vsi sprašujejo, če grem kar rodit, a ne? :zmeden2: Tu mislim, da me vodi samo bobek. Samo jaz sem še mala; 163 cm. Da o vseh kg ne govorim,... :(

Sicer pa je ena spraševala koliko vode gre s telesa ob porodu Verjetno je to odvisno od vsake posameznice. Jaz sem se prvič zredila za 20 kg in sem imela ogromno vode, pa sloh nisem zatekala. Tudi sedaj ne zatekam, morda le malo. Imela pa sem tudi prvič oooogrooomen trebuh. Mi je nazadnje moja G celo zastonj naredila UZ zaradi velikosti trebuha. Pa sicer nikoli nič ne naredi zastonj,... In verejtno sem imeal tu toliko vode. No, ko sem prišla iz porodnišnice sem imela - 13 kg. Tistih 7 kg pa je šlo zelo počasi dol (brez hujšanja, ker jaz tega nisem vešča).

Sicer pa me spet mori izcedek. Nič ni srbeče, izcedek ni smrdeč je pa zelo moteč. Tudi zato nestrpno pričakujem pregled.

:duda: je običajno zelo živahen, včasi pa malo bolj miren kot npr. danes. Samo je pa neprimerno bolj živahen kot prvi sin.

Z Maliko pa je bojda vse v redu. :bravo: Držim pesti zanjo. :miska::miska::miska:

Držte se julijke! :rozica::rozica::rozica:

Tak zdaj sem vam pa naložila, da boste komaj nesle,... :)-

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 32t 1/7

bobek05 -> JULIJKE (28.5.2005 16:45:25)

Pa še jaz.. ki sem se pravkar predramila :zaspan: - malo popoldanskega počitka, ko pa vsako jutro vstanemo ob 6.30 :( .

Meni je pa danes tak vroče, da komaj diham.. :zmeden: Sploh ne vem, kam bi se dala. Najraje bi šla pod hladen tuš, pa ne vem, če je to dobro za mojega :duda: :zmeden:

Pia, mogoče pa me boš v obsegu trebuha še dobila :)- - moj zdaj meri 116cm :ups: Mislim, da se bom razpočila..

Zatekam pa itak 100 na uro.. Moji prsti izgledajo vsak dan manjši.. Danes sem bila na pedikuri - ko pa do prstov ne pridem več..:((

VROČE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bobek v 35t

Meceno -> JULIJKE (28.5.2005 17:14:47)

Bobek ;) , ni samo tebi vroče , jaz sem po kosilu zadremala na balkonu v senčki , pa sem se mogla it stuširat in mislim da se bom sedaj šla še enkrat .
Kako so na materinski rekli da se moramo po porodu vsaj trikrat stuširat :zmeden: , mislim da se bom jaz najmanj 10*:)-
Drugače pa imam soseda , ki z kosilnico nori v taki vročini , potem pa grabi , celo čepi pa nekaj reže z škarjami , pa nič kaj fajn ga ni gledat , ker po mojem smrdi ko :hudicek: , pa še tist bel špeh izpostavlaja soncu :)-:)-:)-

Bom pa v ponedeljek šla k svoji G., ker mislim , da prevečkrat ta moj trebuh otrdeva :(( oz bi najraje šla že danes v bolnico, bom pa počivala , čeprav bolj malo pomaga ,...:(

Zatekam mislim da ne 100 na uro , nekje pol manj , predvsem imam na rokah in nogah hudo žile poudarjene, si pa noge pa roke vsakič ko grem mimo kopalnice zmočim z hlahno vodo .
Tuširam se z mlačno , mislim pa da če se z mrzlo vodo na hitro, nič ne škodi , poživitev je 100% garantirana in vsaj 5min dobrega počutja .

Grem postavat , sladoled:bravo::bravo::bravo:

Lp Meceno

Anhelo2 -> JULIJKE (28.5.2005 19:05:55)

Hajli, hajlo!

Da se še jaz po nekaj dneh javim!

V četrtek sem imela pregled in UZ z bebijem je vse OK. Oziroma je že v nizkem štartu tako, da moram še kar naprej počivati, drugače pa ima že 2300 g. Sem pa danes ravno 33 teden in 1 dan. Sem pa na pregledu začela rahlo krvaveti seveda sem se konkretno prestrašila in moja g tudi, saj ni vedla ali zaradi vaginalnega pregleda ali kaj drugega, tako da sem morala spremljati količino krvavitev če bi bilavečja kot krog premera cca 3 cm bi morala takoj v porodnišnico. Pa se je hvala bogu vse umirilo. Sem pa bila do danes dobesedno prilimana na posteljo.

Spim nič no kakšne 4 ure na noč spravim skupaj. Pa sploh ne vem zakaj. Ker nič ne otekam, trebuh ni tako grozno velik, da bi me oviral, edino na WC pa vsakih se mi zdi skoraj na 5 min.
Povejte a vas tele gibi naših bebijev tudi bolijo ali so vedno prijetni. meni niso sploh ponoči ne.

Kaj je vam tudi tako strašno vroče!!??? Jaz ne morem niti dolgo zunaj v senčki sedet ker imam alergijo na cvetni prah in me konkretno muči, zdravil pa ne smem nobenih. :( Bo potrebno potrpeti!!

Uživajte in bay,bay!!

Pia73 -> JULIJKE (28.5.2005 19:49:35)

Še enkrat,

Petra CBU moja sestra je rodila dvojčke, tudi par po dopolnjenem 38 tednu, pa je delala do konca, ker ima privat. Tako, da ni nujno, da nam tako hitro pobegneš,... :)- Kdaj imaš rok

Sicer pa sem jaz bila prej s sinom 2 uri zunaj po kosilu pa sem šla počivat in sigurno za dve uri zaspala. Sicer pa mi ni pretirano vroče, imamo doma klimo! :bravo::bravo::bravo:

Po mojem mrzla voda ni nevarna, jaz se samo ne bi sončila! Vsepovsod piše in vsi poudarjajo kako nevarna je vročina v nosečnosti in po moji logiki je sončenje lahko tudi zelo škodljivo za :duda: Jaz bom potrpela brez kopanja v bazenih in sončenja. Teh par mesecev se mi pa res ni problem žrtvovati za našega :duda: Tako je pač moje mnenje!

LP :nosecka: Pia73 on :duda: 32t 1/7

Anonimen -> JULIJKE (29.5.2005 8:52:10)

Evo, za vse, ki se bomo dobile v sredo, 1.6. pri Žabarju:
odpre se ob 10ih :bravo:

Zdej je pa samo še za zmenit se ;)

No.....Petra, Antigona in ostale...Cipresa, a se boš ti lahko pripeljala do LJ?
Pupa, midve se bova pa tko slišali,a ne?

Lepo nedeljo, drage moje :rozica:

Antigona -> JULIJKE (29.5.2005 9:33:03)

Jutro!

Nu superca, se bomo le dobile.:bravo:
Ve kar povejte cajt men ustreza kadarkoli v dopoldanskem času...
Če bo mal kasnej bom pa še mal okol pošnofala po štacunah... 8)
Morm itak še vse kupit za mojga :duda:.

No uživajte in se crkljajte v tej lepi vroči nedelji...

Lp, Sonja
:rozica::rozica::rozica:

Stran: [1]