anchy_
|
jaz imam poltrde oziroma silikonske leče že 15 let in so to moje druge leče v življenju. Le-te so v Sloveniji manj poznane oziroma jih ne priporočajo, ker nimajo tolikšnega zaslužka na njih. Jaz jih kupujem v Zagrebu v eni optiki, doktor drugače dela v bolnišnici in 2x tedensko pride v optiko, le-ta optika je v zg že več kot 30 let in sem dejansko izredno zadovoljna. Naj še dodam, da so te leče manjše od mehkih, lažje za vstavljanje in vzdrževanje, kar je pa recimo zame najpomembneje, z njimi lahko tudi spiš in ni nič narobe, ni bojazni, da se bo leča v očesu zasušila ali počila, kot se pri mehkih lahko zgodi. Uglavnem, jaz sem zelo zadovoljna, cena je pa bila nazadnje ko sem jaz svoje kupila (to je ene 7 let nazaj ker se mi je dioptrija celo malo izboljšala) okoli 100 e. Imaš jih pa za vedno oziroma dokler kakšne ne zgubiš ali se ti ne spremeni dioptrija . Pa baje so najbolj zdrave, ker so silikonske, narejene iz najboljših materialov, da oko dejansko najbolj diha. Baje-to so men rekli. Pa se da tud samo eno kupit če slučajno zgubiš lečo :) Pregled je načeloma zastonj (vsaj zame, ker sem njihva stranka že tolk časa, pa mami je tud in sestrična)-po mojem tud če se nekdo odloči vzet leče pri njih je potem pregled brezplačen, leče pa potem pošljejo tudi na dom, če kdo želi (ker je mal daleč za hodit iskat)-jih pa naredijo prav zate v tistem podjetju ki izdeluje te leče, zato je za počakat ene par dni. Aja, če se ti slučajno leča zapacka (make up pa to) obstaja poliranje leč (pri nas seveda tega še ne poznajo) in enostavno greš ke, ti jih spolirajo in so kot nove, stane pa to ene 50 kun, več se mi zdi da ne, kar pomeni da še 10 e ne. S tem da jih dam jaz spolirat na vsake 3 leta Aja, še to, jaz imam dioptrijo zares visoko (okoli -5). toliko od mene, če pa želi kdo še kake info pa kar pogumno :)
< Sporočilo je popravil anchy_ -- 18.8.2009 14:40:25 >