Brez glasu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

rožica30 -> Brez glasu (11.7.2009 20:14:13)

Že kar nekaj časa se mi dogaja da sm na pol brez glasu. Nisem nič kaj bolna nič me ne boli samo preprosto mi vzame glas, da komaj govorim. Zdaj se mi to vleče že 14 dni kakšen dan je slabše kakšen dan boljše kakšen dan prav teško govorim. Ima kdo podobno izkušnjo kaj bi to lahko bilo.

* Mateja * -> RE: Brez glasu (12.7.2009 12:35:36)

meni se je v zadnjem letu to zgodilo dvakrat, samo delam v vrtcu, kjer stalno govorim in je glas stalno povišan. kaj si čem? eNKRAT MI JE DALA DR. INHALACIJE Z DEKSAMETAZONOM  in je bilo takoj bolje. V drugo nisem dobila nič. menda pomaga logoped za odrsle, da te nauči pravilno uporabljati svoj glas!!

SaaS -> RE: Brez glasu (13.7.2009 7:36:37)

Jaz sem bila lansko poletje. Sem šla k zdravnici in smo ugotovili, da je to od preveč želodčne kisline (šla sem na gastroskopijo in k laringologu). Sama nikoli nisem povezala s tem. Mene sicer nikoli ne peče zgaga, na glas mi udari.. Zdaj res pazim s prehrano. Jedla sem tudi neke tablete, da se je stvar umirila.
Mogoče je pri tebi kaj drugega, ampak lahko pa je tudi to. Včasih imam tudi občutek, da imam nekaj v grlu, pekoče bolečine pa nobene. 
Bila sem tudi pri logopedinji, ki mi je pokazala neka vaj za lažjo izgovorjavo...
Najbolje, da začneš pri svoji zdravnici, če se stanje ne izboljša.

Stran: [1]